Bekijk de straffe beelden! Kinderwagen met baby van zeven maand aangereden op zebrapad: “Hij is een gevaar voor de samenleving”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd afgelopen donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongentje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94 jaar, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde (24).

Op sociale media circuleren de schokkende beelden van het ongeval. Kylian Vandevoorde (24) en zijn vrouw Mélanie Demora staken donderdagavond nietsvermoedend de Wervikse Speldendstraat over. In een kinderwagen duwen ze Lyzio vooruit, hun zoontje van amper zeven weken oud. Een auto nadert het zebrapad maar lijkt nauwelijks vaart te minderen. Midden op het zebrapad rijdt de automobilist net niet het hele gezin omver.

“Ik had die wagen maar laat gezien, gelukkig schreeuwde mijn vrouw plots zo luid als ze kon”, zegt Kylian. “Ik had nog de tijd om onze kinderwagen weg te trekken maar het kwam toch tot een aanrijding. Er is een duidelijk spoor op de buggy waar de auto ertegen botste.”

Kylian en Mélanie met baby Lyzio. © JF

Op de beelden is te zien hoe de auto even vertraagt na de aanrijding maar nadien geeft de bestuurder gewoon terug gas. Vader Kylian spurtte hem achterna, samen met enkele omstaanders die getuige waren van het ongeval. “Ik sloeg op zijn auto maar pas honderd meter verder stopte hij”, vertelt Kylian. “Ik ben zeker dat hij anders gewoon was doorgereden. De chauffeur was een oudere man die samen met zijn vrouw onderweg was. Hij zei dat hij niets gezien had en hield vol dat hij ons niet had aangereden.”

Camerabeelden

“Mijn vrouw huilde en we stonden allebei te trillen op onze benen. We waren net bang geweest dat we onze zoon verloren waren. Maar toen de politie aankwam, stond de bestuurder er nog mee te lachen. We hadden alles verzonnen volgens hem. De politie liet hem enkel een alcoholtest afleggen. Die was negatief dus mocht hij gewoon terug vertrekken. Er werd geen proces-verbaal opgesteld.”

“Het is daarom dat we nadien op zoek zijn gegaan naar camerabeelden van het ongeval. We hebben die online gezet en intussen zijn die al meer dan 100.000 keer gedeeld. De politie heeft al teruggebeld, ik hoop dat dit toch nog verder onderzocht wordt. Het gaat om het principe. We willen vooral voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt. De leeftijd van de chauffeur is geen excuus, het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog met de auto rijdt.”

“Met onze zoon gaat alles gelukkig goed. Na de aanrijding zijn we zelf naar het ziekenhuis gegaan ter controle. Lyzio is nog maar zeven weken oud. Zijn hersenen zijn nog niet volledig gevormd en de impact was net waar zijn hoofdje zat in de buggy. Ik ben blij dat we voor een duurdere Maxi Cosi gegaan zijn en niet voor een goedkoper model. Ik denk echt dat onze zoon er anders misschien niet meer geweest was.”

The post Bekijk de straffe beelden! Kinderwagen met baby van zeven maand aangereden op zebrapad: “Hij is een gevaar voor de samenleving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Waar en met wie kijk jij straks naar de Rode Duivels?

Eindelijk. De Rode Duivels beginnen vanavond, om 18 uur, aan hun EK. In Frankfurt wachten de Slovaken, en alle Belgische steun is welkom. Waar kijk jij naar de eerste wedstrijd op weg naar de finale in München? En met wie? En is er een speciale reden? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Winkelketen Action leent miljarden om eigenaars te belonen

De Nederlandse budgetwinkelketen Action, ook actief in België, leent omgerekend bijna 1,8 miljard euro om grootaandeelhouder 3i en andere eigenaars mee te belonen. Dat blijkt uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s, dat ondanks de hogere schuldenlast positief blijft over het bedrijf.

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van slechte opvoeding”: document onthult homofobe uitspraak van Vlaams Belang-kopstuk

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat Apache en Humo konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

Procureurs van Ieper en Brugge blijven geschorst na gesjoemel met examenvragen

West-Vlaams procureur Filiep Jodts heeft de schorsing van twee van zijn afdelingsprocureurs met drie maanden verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. J.L. en Y.S. werden geschorst in de nasleep van de affaire rond de gelekte examenvragen voor het magistratenexamen van januari.
The post Procureurs van Ieper en Brugge blijven geschorst na gesjoemel met examenvragen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Z’n ouders doorkruisten de woestijn op blote voeten, nu is hun zoon de revelatie van het EK: het beklijvende familieverhaal van Nico Williams

“Wat mijn ouders voor ons gedaan hebben… Ik zal hen dat nooit kunnen teruggeven.” Nico Williams. 21 jaar. Broer van Iñaki (30). Winger van Athletic Bilbao. Orkaan op links bij La Roja. Maar vooral: zoon van Maria en Felix – zij doorkruisten de woestijn, zagen er mensen rondom hen sterven, op zoek naar een beter leven. “Wanneer ik blij ben?

Lees meer »

Viertal klaar voor roadtrip van 2.000 km door 15 landen

Stefaan Degryse (49) en Jens Devlieghere (31), liefhebbers van oude auto’s én van avontuur, nemen eind juni deel aan de zomereditie van de Carbage run, een vijfdaagse roadtrip door 15 landen.
The post Viertal klaar voor roadtrip van 2.000 km door 15 landen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij maakt het ingewikkelder dan nodig”: Degryse ziet Tedesco “geen punten scoren”, maar twijfelt niet aan zege tegen Roemenië

Geen geslaagde eerste échte test voor Domenico Tedesco op het EK. De Rode Duivels gingen pijnlijk onderuit tegen Slovakije met 0-1. “Hij heeft het ingewikkelder gemaakt dan nodig”, oordeelt analist Marc Degryse. “Dit verlies zal een mentale test vormen voor deze nieuwe groep en staf, maar tegen Roemenië zullen de Belgen wel gewoon winnen.”

Lees meer »