KIJK. Auto ramt kinderwagen in Wervik, en gaat er dan vandoor: “Wij trilden op onze benen, terwijl die bestuurder het amusant leek te vinden”

“Dit was zoiets waarvan je denkt dat je het enkel op televisie ziet.” Maar er zijn ook beelden van wat Kylian (24) en zijn vrouw Melanie (22) donderdag overkwam in Wervik. Toen ze met hun zoontje Lyzio de straat wilden oversteken op het zebrapad in Wervik, werd hun buggy geraakt door een auto die van geen stoppen wilde weten. “Achter het stuur zat een oudere heer, die volgens mij blind was aan één oog. Maar het ergste? Dat hij mij een leugenaar noemde en er zonder die beelden nog mee weggekomen was.” 

Meer krantenkoppen in België

Haven Oostende en VUB lanceren Masterclass Series in Stapelhuis Entrepot

Deze ‘Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’, opgezet voor de VUB en Haven Oostende, is bedoeld voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen om hun organisaties op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken.
The post Haven Oostende en VUB lanceren Masterclass Series in Stapelhuis Entrepot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Penitentiair Centrum heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »

Vincent Van Quickenborne geen kandidaat-burgemeester bij gemeenteraadsverkiezingen: Ruth Vandenberghe trekt Stadslijst Kortrijk

Vincent Van Quickenborne zal geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ruth Vandenberghe neemt de eerste plaats in bij de nieuwe Stadslijst Kortrijk. Die beslissing neemt Quick na de mokerslag die Open VLD én hijzelf op verkiezingszondag kregen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
The post Vincent Van Quickenborne geen kandidaat-burgemeester bij gemeenteraadsverkiezingen: Ruth Vandenberghe trekt Stadslijst Kortrijk appeared

Lees meer »

Conner Rousseau pakt als lijstduwer meeste voorkeursstemmen in Oost-Vlaanderen, Sophie Wilmès verbrijzelt twintig jaar oud stemmenrecord in Wallonië

Conner Rousseau haalt als lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen (met iets meer dan de helft van de stemmen geteld) 12.024 voorkeursstemmen. Een zeer knappe prestatie als je helemaal onderaan de lijst moet meedingen. Lijsttrekkers Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en zeker Bart De Wever (N-VA) zijn de grote stemmenkanonnen van deze verkiezingen. Sophie Wilmès (MR) verbrijzelt aan Waalse zijde dan

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Koksijde: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Koksijde trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Koksijde.
The post Verkiezingsresultaten in Koksijde: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. “Verwacht niet mee te doen voor ritwinst”: Remco Evenepoel ziet met Ilan Van Wilder al snel ploegmaat opgeven

Na de eerste bergrit van gisteren is het opnieuw klimmen geblazen in de Dauphiné. Sterker nog, de zevende en voorlaatste etappe is nog een stukje zwaarder, met drie beklimmingen van eerste categorie en een aankomst bergop buiten categorie. Kan Remco Evenepoel na z’n moeilijk moment gisteren een stap(je) zetten? Mis niets van de rit in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Harvey Weinstein gaat in hoger beroep tegen veroordeling in Los Angeles

Voormalig filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen zijn veroordeling in Los Angeles. Zijn advocaten hebben volgens Amerikaanse media vrijdag beroep aangetekend tegen de uitspraak die de rechtbank in december 2022 deed. Weinstein werd schuldig bevonden aan drie gevallen van verkrachting of seksueel misbruik en veroordeeld tot zestien jaar cel.

Lees meer »