Israël bombardeert Rafah daags na uitspraak Internationaal Gerechtshof

Israël heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen. 

Meer krantenkoppen in België

Parcours 59ste Ypres Rallyook dit jaar weer uitdagend en gevarieerd

Club Superstage kan de deelnemers van de Ypres Rally ook dit jaar weer een gevarieerd parcours met tal van nieuwigheden voorschotelen. De terugkeer van de shakedown in Boezinge op woensdagavond en de intrede van een Divisie 2-nevenwedstrijd op zaterdag maken het wedstrijdprogramma extra aantrekkelijk.
The post Parcours 59ste Ypres Rallyook dit jaar weer uitdagend en gevarieerd appeared first on

Lees meer »

Onderzoek: uitleveringsverzoek Lassoued lag maanden in kast bij parket wegens gebrek aan controles en hoge werklast

Door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast bleef het uitleveringsverzoek van Abdessalem Lassoued ongemerkt in de kast liggen bij het parket van Brussel. Dat stelt de Hoge Raad voor de Justitie na een onderzoek waar het over bericht. Lassoued schoot op 16 oktober 2023 in onze hoofdstad drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen kwamen daarbij om

Lees meer »

“We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers

“Ik wil in Brussel een aantal West-Vlaamse thema’s op de politieke agenda zetten”, zegt Kristien Verbelen (42) die voor het Vlaams Belang in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers mag gaan zetelen.
The post “We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 4.380 collectie­ve ontslagen in ons land: wat is er aan de hand?

Het jaar is nog niet eens halfweg, maar er werden al 4.380 collectieve ontslagen aangekondigd in ons land. Vandaag was het onder meer de beurt aan Ontex, waar bijna 500 banen moeten verdwijnen. Waarom volgen de herstructureringen mekaar in sneltempo op? Pieter Timmermans, CEO van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) legt uit wat is er aan de hand is.

Lees meer »

Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie

Met 36 reislustige leden trok Pasar Ardooie voor een driedaagse naar onze Noorderburen. Net over de grens ligt het voor velen nog onbekende Zeeland. Aan de Pasar-reizigers gaf Zeeland zijn geheimen en vooral onbekende plekjes prijs. De uitvalsbasis was een hotelletje in Aardenburg.
The post Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie appeared

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Acht Israëlische soldaten gedood bij explosie in Gaza

Lees hier al het nieuws terug over de oorlog in Gaza. Bij een explosie in Rafah zaterdagochtend zijn acht Israëlische soldaten om het leven gekomen. Het is het dodelijkste incident voor Israëlische soldaten sinds januari. Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden. “Blinken blijft praten

Lees meer »

Zorgen om Kylian Mbappé ondanks Franse zege: sterspeler breekt neus tegen Oostenrijk en wordt geopereerd

Frankrijk deed tegen Oostenrijk, in tegenstelling tot de Rode Duivels, wel wat moest in z’n openingsmatch. Een zuinige 0-1-zege, dankzij een owngoal, volstond voor Les Bleus. Toch startte Frankrijk ook met zorgen aan het EK, want Kylian Mbappé moest in het slot met een gebroken neus gewisseld worden. De sterspeler wordt vannacht nog geopereerd in het ziekenhuis van Düsseldorf.

Lees meer »

Leah Thys mist haar overleden man nog elke dag: “Ik heb een leven vóór en een leven ná zijn dood”

Tijdens de seizoensfinale van ‘Thuis’ zorgde de rechtszaak van Marianne voor heel wat spanning. Zelf maakt actrice Leah Thys (79) straks dankbaar gebruik van de zomerstop om te repeteren voor het theaterstuk ‘Oldtimers’. “Meer dan ooit moet ik m’n energie doseren”, vertelt ze in ‘Primo’ tijdens een open gesprek over ouder worden, het gemis van haar overleden echtgenoot en de

Lees meer »

Oude bekenden kloppen Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht), Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle uitbraken

Lees meer »

Zes maanden cel voor bodyguard die klant tegen de grond slaat in Mechelen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een Nederlandse bodyguard schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen. Hij werkte voor de Nederlandse artiest ‘Mula B’ en sloeg een klant die volgens hem een ongepaste ketting droeg tijdens een optreden in De Loods in Mechelen. Hij liet verstek gaan voor zijn proces en kreeg 6 maanden effectief en een boete van 800

Lees meer »