Israël bombardeert Rafah daags na uitspraak Internationaal Gerechtshof

Israël heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen. 

Meer krantenkoppen in België

“Stop met die haat”: Luke Littler vraagt om ex-vriendin Eloise niet langer te bestoken na veelbesproken breuk

Luke Littler (17) heeft een duidelijke boodschap voor zijn fans. De dartssensatie vraagt uitdrukkelijk om te stoppen met haatberichten te sturen naar zijn ex-vriendin Eloise Milburn (21). “Want ík heb de relatie stopgezet”, schrijft Littler op Instagram. Maar zij krijgt er dus blijkbaar wel stevig van langs. De split van de romance werd gisteren bekend en was meteen druk besproken.

Lees meer »

Deze keer wel raak: Mathieu van der Poel wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben héél sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Eerste editie Kroket National in Leuven is een groot succes

In Leuven gaat vandaag de eerste editie van het foodfestival Kroket National door. De culinaire kroket staat er centraal en wordt door horecazaken uit de regio in een nieuw jasje gestoken. "Niet de standaard kaaskroket komt hier aan bod, maar wel een rijstpapkroket bijvoorbeeld", vertelt één van de organisatoren.

Lees meer »

Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Modest Maertens overleed op zaterdag 14 juli in wzc Patershof in Beernem, op 92-jarige leeftijd. Modest woonde al meer dan een halve eeuw in Assebroek, waar hij leraar was, maar hij bleef nauw verbonden aan zijn geboortedorp Lichtervelde, waar hij opgroeide aan de Posterij op de Markt.
The post Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Lees meer »