Extra pauzes, rotatiesysteem en aangepaste bureaus: wetgeving van kracht die werknemers moet beschermen tegen rugklachten

Vanaf vandaag is de wetgeving van kracht die werknemers beter moet beschermen tegen het ontwikkelen van spier- en skeletaandoeningen. Dat laat het kabinet van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne zaterdag weten. België is het eerste Europese land dat deze aandoeningen met een specifieke wetgeving aanpakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Hun video’s gingen viraal op TikTok en plots zaten ze in een sekte: het bizarre verhaal achter ‘Dancing for the Devil’

Sociale media zijn vaak een beetje schone schijn, maar de nieuwe Netflix-docu ‘Dancing for the Devil’ over TikTok-sekte 7M tart alle verbeelding. De Amerikaanse pastoor en zakenman Robert Shinn lokt populaire TikTok-influencers naar zijn sekte en spijst zijn bankrekening met miljoenen dankzij hun vrolijke dansvideo’s. Compleet gehersenspoeld en geïsoleerd van hun familie, dansen ze naar zijn geldbeluste pijpen. “‘Sterf voor

Lees meer »

TC Eclips organiseert negende hommelbiertornooi: “Velen komen graag terug”

Vanaf zondag 9 juni zal er op de terreinen van TC Eclips het jaarlijkse Hommelbiertornooi doorgaan. Tijdens deze negende editie zijn er reeksen enkel heren, dubbel heren, dubbel dames en dubbel gemend. De finaledag is 14 dagen later voorzien.
The post TC Eclips organiseert negende hommelbiertornooi: “Velen komen graag terug” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kasteel Nitros hoopt op stunt in laatste competitiewedstrijd

Het Izegemse American football team Kasteel Nitros kende een moeilijk seizoen met een minimum aantal spelers en veel nieuwelingen tussen de lijnen. Zaterdag staan ze tegenover leider Rotterdam Trojans in de laatste home game van het seizoen waartegen ze hopen te stunten.
The post Kasteel Nitros hoopt op stunt in laatste competitiewedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Negen (!) nieuwe namen bij Oranje, basisplaatsen voor Simons en Gakpo

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

ANALYSE. De dag is nabij dat Poetin terroristen bewapent om het Westen aan te vallen

Rusland overweegt om bondgenoten langeafstandswapens te leveren, zodat zij die kunnen gebruiken tegen landen die Oekraïne daarmee bewapenen. Dat heeft president Poetin op een persconferentie gezegd. “Het is ons goed recht”, verklaarde hij dreigend. Maar wie zou hij zo ver kunnen krijgen om de Verenigde Staten, Frankrijk of Duitsland te beschieten? Cuba? Hongarije? Of zouden het geen landen zijn waar

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt voor het eerst Su-57-straaljager te hebben geraakt in Rusland: “Primeur in geschiedenis”

Na meer dan twee jaar oorlog met Rusland, heeft 59 procent van de Oekraïners nog vertrouwen in president Zelensky. Dat is wel het laagste peil sinds het begin van de invasie in februari 2022, en dat cijfer is al een hele tijd aan het dalen. Volgens het Kremlin is “Frankrijk bereid om rechtstreeks deel te nemen aan het conflict”. De

Lees meer »

LIVE GAZA. VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse wapenstilstandresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) aangekomen bij paleis – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »