Extra pauzes en aangepaste bureaus: wetgeving van kracht die werknemers moet beschermen tegen rugklachten

Vanaf vandaag is de wetgeving van kracht die werknemers beter moet beschermen tegen het ontwikkelen van spier- en skeletaandoeningen. Dat laat het kabinet van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne zaterdag weten. België is het eerste Europese land dat deze aandoeningen met een specifieke wetgeving aanpakt.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. “Ik heb medelijden met oude mensen die niet weten wat ze tekenen”: ex-medewerkers doen boekje open over praktijken Fiberklaar

Vertegenwoordigers die liegen over contracten, over prijzen en zelfs over wie ze zijn: ex-medewerkers Kurt*, Lucas*, Eva* en Ilse* doen een boekje open over de praktijken van Fiberklaar, nadat steeds meer gemeenten de werken van het bedrijf stopzetten. De HLN-onderzoekscel dook in de interne werking van Fiberklaar: “Sommige van mijn collega’s gaven zich uit voor techniekers van de concurrentie om

Lees meer »

Derde van jobstudenten werkt tijdens blok

Zowat een derde van de jobstudenten werkt ook soms tijdens de blok- of examenperiode. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging van Randstad. De hr-dienstverlener peilt jaarlijks bij duizend studenten naar hun werksituatie.

Lees meer »

ONS RAPPORT. Vuile gitaren en een sluimerend pensioen: dit was Judas Priest op Graspop

Peetvaders kunnen altijd iets meer. Flirten met oude glorie en jonge groupies bijvoorbeeld. Of met klassiekers regen en modder van broeken vegen. Peetvaders kunnen altijd iets meer, maar helaas is dat zelden nog verrassen. Judas Priest toonde zich op Graspop zo’n peetvader. En misschien zelfs een kandidaat voor een liedjeswedstrijd waarmee je de krasse Britten niet zou durven associëren.

Lees meer »

Youtuber dringt opnieuw ‘s nachts pretpark binnen en klimt op attracties: “Bobbejaanland en Walibi, jullie zijn de volgende”

Youtuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark heeft een klacht ingediend. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen vooral een signaal geven

Lees meer »

Jumelagecomité organiseert fietstocht

Het jumelagecomité van de gemeente Lichtervelde heeft samen met de regiopartner CCRA een recreantenfietstocht uitgewerkt voor elke geïnteresseerde bewoner van Lichtervelde, in Recques-sur-Hem. Er kan gekozen worden tussen verschillende afstanden, 20, 30, 40, 45, 70 of 90 kilometers. “Iedereen kan op eigen tempo fietsen”, vertelt Hans Delameilleure, voorzitter van het jumelagecomité. “Zo kan men genieten
The post Jumelagecomité organiseert

Lees meer »

Europa legt doorvoer Russisch gas via Zeebrugge aan banden

De EU-lidstaten hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw sanctiepakket voor Rusland, waarbij de doorvoer van vloeibaar aardgas (Ing) uit Rusland wordt verboden. Dat akkoord is wel nadelig voor Fluxys Belgium. Het aandeel van het gasnetbedrijf sloot hierdoor donderdagavond ruim 6 procent lager na een eerder koersverlies van 8 procent – volgens de krant De Tijd de laagste koers in

Lees meer »

Dit zijn de ‘harraga’s’: minderjarigen uit Marokko en Afghanistan worden gerekruteerd voor drugshandel en diefstal in België

Minderjarigen uit Marokko, Tunesië, Algerije en Afghanistan worden gerekruteerd om mee te draaien in Belgische criminele netwerken. Dat blijkt uit een onderzoek van de federale gerechtelijke politie, waarover The Guardian en De Standaard berichten. "De Afghaanse jongens zijn soms jonger dan 13 jaar", zegt An Berger van de federale politie. "Eens hier, worden ze uitgebuit."

Lees meer »

Gewezen GVA-hoofdredacteur Pascal Kerkhove schrijft boek over gesprekken met dementerende moeder: “Hoeveel dementie kan liefde aan?”

Pascal Kerkhove (62) was jarenlang een begenadigd voetbaljournalist bij De Morgen, Het Volk en Gazet van Antwerpen, en dan zeven jaar lang (2007-2014) hoofdredacteur van deze krant. Daarna werd hij, als geboren West-Vlaming, algemeen hoofdredacteur van de Krant van West-Vlaanderen en De Zondag. Dit jaar gooide Pascal Kerkhove zijn focus helemaal om, om een boek te schrijven met als titel

Lees meer »

Remco Evenepoel verkende op terugweg van stage nog Tour-tijdrit, maar meldt dan verkouden af voor BK: “Kan helaas niet ‘all in’ gaan”

Een ‘koninklijk’ BK, leek het het zondag in Zottegem te zullen worden. Met werkelijk alle Belgische tenoren aan de start. Tot… niemand minder dan titelverdediger Remco Evenepoel plots afmeldde. Aanvankelijk nog gespot op het parcours van de eerste Tour-tijdrit, klonk het enkele uren later: “Ik ben niet zwaar ziek, maar kan helaas niet ‘all in’ gaan.”

Lees meer »

Parket eist 30 maanden cel voor musicalacteur die in zaak-Sven Pichal “absoluut weerzinwekkende beelden” van seksueel kindermisbruik bezat en verspreidde 

Het parket van Antwerpen eist een celstraf van 30 maanden voor musicalacteur R.D.B., die in dezelfde zaak als Sven Pichal terechtstaat voor beelden van seksueel kindermisbruik. "Dit gaat om absoluut weerzinwekkende beelden, mijn maag keert om bij het lezen van de beschrijving", klinkt het bij de aanklager. "Ik heb veel spijt", zegt R.D.B. zelf.

Lees meer »