Een mooie afsluiter Achter de Kazerne: KV Mechelen zwoegt, maar wint oververdiend van Standard na hattrick Lauberbach

Een eindeseizoensfeest Achter de Kazerne. KV Mechelen leek een 2-0-voorsprong te grabbel te gaan gooien tegen een zwak Standard, maar Lion Lauberbach – goed voor een hattrick – zorgde toch nog voor de winning goal in de slotfase. Eindstand: 3-2. Al was het verschil tussen beide ploegen een pak groter. 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Antwerpse Elke Van den Brandt (Groen) deelt de lakens uit in Brussel: “Ik zet me in voor een stad op kindermaat”

Een onwaarschijnlijk succesverhaal deze verkiezingen is dat van Elke Van den Brandt (44). De Antwerpse is opnieuw de leading lady van de Nederlandstaligen in Brussel. Ze was al viceminister-president in de uittredende Brusselse regering, nu is ze de formateur die de nieuwe Nederlandstalige helft van die regering moet vormen. En ze verdubbelde haar persoonlijke stemmenaantal, terwijl haar partij Groen overal

Lees meer »

‘Special guest’ Jean-Marie Pfaff opent Bar Madam in Zedelgem: “Ons groot scherm is klaar voor Rode Duivels”

Op vrijdag 14 juni opent pop-up Bar Madam opnieuw de deuren in Zedelgem. “Jean-Marie Pfaff zal erbij zijn voor de opening. Ons groot scherm werd ondertussen geïnstalleerd om alle matchen van de Rode Duivels op te vertonen”, zegt uitbater Nico Vanoost.
The post ‘Special guest’ Jean-Marie Pfaff opent Bar Madam in Zedelgem: “Ons groot scherm is klaar voor Rode

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Gistel trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Gistel.
The post Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arthur Lambrecht (22) zet zwerfvuilproject op poten met Scouts Menen: “Veel positieve commentaren”

Zwerfvuil is een probleem in haast elke gemeente, ook in Menen. Scoutsleider Arthur Lambrecht wou er in zijn stad iets aan doen en zette met de volledige leidingsploeg van Scouts JFK Menen een Mooimakers-project op poten waarmee ze de ruime regio rond hun lokalen proper proberen te houden.
The post Arthur Lambrecht (22) zet zwerfvuilproject op poten met Scouts

Lees meer »

Conner Rousseau heeft het nog altijd moeilijk: “Ik voel me élke dag schuldig, maar daar koop je niets mee”

Ook al was hij als lijstduwer een stemmenkanon in Vlaanderen (75.801 voorkeurstemmen), Conner Rousseau (31) stond zondagavond beteuterd op het podium. Je zág het schuldgevoel in zijn ogen: Vooruit had het zonder zijn fratsen beter kunnen doen. Een dag later heeft hij het nog altijd moeilijk. Wij gingen met Rousseau in gesprek: “Mijn bomma heeft gehuild. En ik heb wakker

Lees meer »

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »