Dieven stelen voor meer dan een miljoen euro aan zonnepanelen, vier arrestaties verricht

Het Limburgse parket heeft arrestaties verricht in een onderzoek naar de diefstal van zonnepanelen. Die werden vervolgens op de zwarte markt verhandeld.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Voor het eerst in het openbaar sinds kankerdiagnose: prinses Kate arriveert aan Buckingham Palace

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »

Technicus raakt vast in machine en loopt dubbele armbreuk op bij recyclage- en afvalverwerkend bedrijf in Wielsbeke

Bij een recyclage- en afvalverwerkend bedrijf in Wielsbeke is vanmorgen een arbeidsongeval gebeurd. Een technicus kwam met zijn linkerarm vast te zitten in één van de machines. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de man werd met een dubbele armbreuk naar het ziekenhuis gebracht. Het arbeidsauditoraat onderzoekt de omstandigheden waarin het ongeval is gebeurd.

Lees meer »

Zware metalen aangetroffen in vapes: “Kan leiden tot IQ-verlies”

Uit onderzoek van RTL Nieuws in Nederland blijkt dat vapes van kinderen en jongeren vol vergif zitten: kankerverwekkende stoffen, veel meer nicotine dan wettelijk is toegestaan en zelfs zware metalen die kunnen leiden tot IQ-verlies. Toxicoloog Jan Tytgat noemt de resultaten van het onderzoek zorgwekkend. "Een gezonde vape bestaat niet."

Lees meer »

Elke week marteling in Brussels drugsmilieu: “Jongens worden verkracht met metalen staaf”

Een vinger van een kind van 8 verbranden. Klappen met een wapenstok. Messteken. Zelfs verkrachtingen met een metalen staaf of tientallen hamerslagen. In het Brusselse drugsmilieu komen kinderen en jongeren uit Marokko en Algerije, die alleen als vluchteling België bereiken, in een hel terecht. HLN sprak met hulpverleners, federale politie en Child Focus die de problematiek goed kennen. Zij waarschuwen

Lees meer »

Eerste Oldtimer Tractor Treffen in Lichtervelde

Twee Lichterveldse enthousiaste ondernemers, Sam Feryn en Dries Vervaele, slaan de handen in elkaar om het eerste Oldtimer Tractor Treffen te organiseren. Dit vindt plaats op zondag 30 juni vanaf 8.30 uur in de Kasteelstraat 22.
The post Eerste Oldtimer Tractor Treffen in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kies in het volgende regeerakkoord eens voor wat écht belangrijk is, in plaats van overal drie kiezels te willen verleggen”

“Met een krappe meerderheid in het Vlaams Parlement valt te vrezen dat de toekomstige regering-Diependaele zichzelf weer zal opzadelen met een uitgebreide catalogus aan maatregelen voor elk microprobleem in de samenleving”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar zo’n uitpuilend regeerakkoord stimuleert de middelmatigheid die we de afgelopen jaren zagen.”

Lees meer »

Koekelaars koppel krijgt trouwcadeau van 16.500 lege bierflesjes: “Dit initiatief getuigt van oprechte vriendschap”

In een ongekend staaltje vriendschap en humor hebben Thimen Rogiers en Frauke Struelens uit Koekelare een trouwcadeau gekregen dat de aandacht trekt van de hele buurt en de pers. In plaats van de gebruikelijke geschenken, besloten hun vrienden het groots aan te pakken met een ongebruikelijk en indrukwekkend cadeau. In de Catstraat 85 stapelden ze 700 lege kratten bier tegen

Lees meer »

Help, monsters op de moderoute van campus Annuntiata!

De leerlingen Kunst en creatie en Creatie en mode van campus Annuntiata kregen bij de start van het schooljaar een spreekwoordelijk ei. Aan hen om het uit te broeden. De inhoud? Een monster … dat diep in elk van ons verscholen zit of dat ze uit oude verhalen, mythes en sagen opdiepten. Elke leerling ging
The post Help, monsters

Lees meer »