“De snaren zijn stil maar jouw melodie klinkt verder”: volle Sint-Salvatorskathedraal neemt afscheid van ereburgemeester Patrick Moenaert

In een volle Sint-Salvatorskathedraal heeft Brugge zaterdag afscheid genomen van voormalig burgemeester Patrick Moenaert. Vrienden en familie portretteerden hem als hardwerkende en ambitieuze burgemeester, maar vooral ook als goedlachse vriend en liefdevolle echtgenoot, vader en grootvader. “Je hebt gevochten als een leeuw en je hebt je rust meer dan verdiend.”

 

Meer krantenkoppen in België

Trucker vraagt in beroep vrijspraak voor dood Athena (18): “Hij blijft erbij dat hij die bromfiets niet zag aankomen”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de bromfiets van haar vriendje, die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar daar legt de man zich niet bij neer. In beroep vraagt hij nu de vrijspraak.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland en Wit-Rusland oefenen met kernwapens – EU wil bescherming Oekraïense vluchtelingen met jaar verlengen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Ondertussen wil stelt de Europese Commissie aan lidstaten voor de bescherming voor Oekraïense vluchtelingen opnieuw met een jaar te verlengen. In een verklaring stelt de commissie dat er “momenteel geen veilige en duurzame omstandigheden voor de terugkeer van mensen naar

Lees meer »

Belgische man (80) dood aangetroffen op Kreta op bloedhete dag

Een 80-jarige Belg is dood aangetroffen in de buurt van een archeologische site op Kreta. Dat melden lokale media. De man was er op vakantie met zijn echtgenote. Hij trok er alleen op uit voor een wandeling, maar toen hij langer wegbleef dan verwacht belde zijn vrouw de hulpdiensten. Die troffen het lichaam van de man aan.

Lees meer »

Gloednieuw wzc Sint-Jan Baptist feestelijk geopend: “Nieuwe dynamiek in onze gemeente”

Met trots kondigde vzw Curando de officiële opening aan van de gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de start van een nieuwe dynamiek in Helkijn”, aldus burgemeester Dirk Walraet (79).
The post

Lees meer »

Meeting op Westendse dijk verwelkomt 300 Volkswagenbusjes

Op zaterdag 15 juni, tijdens het VW busmeeting evenement in Westende stonden op de Koning Ridderdijk, 300 Volkswagenbusjes opgesteld. Dit aantal is het hoogste tot nu toe voor dit evenement. “Met een geschatte 2 à 4 personen per busje, betekent dit dat ongeveer 1.000 mensen speciaal voor dit evenement naar Westende zijn gekomen,” zegt een blije organisator Bram Opstaele.

Lees meer »