Binnenkijken in een uniek Gents rijhuis waar je eindeloos rondjes in kunt lopen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Politie onderzoekt ongeval in Adinkerke, waarbij auto achtergelaten werd

Wat gebeurde er afgelopen nacht bij een ongeval in het landelijke De Moeren? De politie trof er een wagen aan, die duidelijk betrokken was bij een ernstig ongeval. De Citroën ramde onder andere een boom. Maar van de bestuurder of eventuele inzittenden was geen spoor meer. De politie kon intussen contact leggen met de bestuurster, die uitgenodigd wordt voor verhoor.<br

Lees meer »

Hardleerse drugdealer (60) die al sinds 6e drugs gebruikt riskeert celstraf van zes jaar: “Ik weet zelf niet wat de oplossing is”

De 60-jarige Alain L. uit Lichtervelde, die vooral flakka en heroïne gebruikt en dealt, stond donderdagochtend terecht voor de Brugse correctionele rechtbank. De man probeerde tot tweemaal toe aan een controle van de politie te ontsnappen en dat resulteerde in wilde achtervolgingen. Soms werden er snelheden van 140 kilometer per uur gereden in zone 70. De zestiger, die al sinds

Lees meer »

Belgische mosselen nu ook op de menukaart in West-Vlaamse restaurants

Voor het tweede jaar op rij zullen er Belgische mosselen geoogst worden voor onze kust. Dat is de verdienste van het zeeboerderij-team van de Colruyt Group, dat vorig jaar voor het eerst erin slaagde om zes ton mosselen te kweken en te oogsten in de Noordzee voor de Belgische kust. Dit jaar werd er opgeschaald, waardoor de zeeboerderij ook deals

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oliedepots in de Russische regio Rostov ??in brand na een droneaanval

Verschillende olieopslagtanks zijn deze ochtend vroeg in brand gevlogen na een droneaanval in de stad Azov in de zuidelijke regio Rostov, zo melden Russische functionarissen. Het Russische ministerie van Noodsituaties zei op Telegram dat de brand zich over 5.000 kubieke meter had verspreid en dat enkele tientallen brandweerlieden de brand aan het bestrijden zijn. Persbureau Reuters kon de berichtgeving niet

Lees meer »

“Nozems, vechtersbazen en satanisten? Nee, metalheads zijn echt heel aardig”: onze showbizz-reporter (63) maakt kennis met Graspop

Als boomer en kleinkunstliefhebber voor het eerst ontdekken hoe Graspop in Dessel de grond laat daveren? Onze reporter Hans Luyten (63) ging de challenge aan. Onze senior van de showbizz-redactie waagde zich ver buiten zijn comfortzone en trok met open mind maar ook met oordopjes naar de moshpits en muur van decibels op het grootste hardrock- en metalfestival van de

Lees meer »

Ondernemers uit Ruiselede en Wingene die gevestigd zijn in straat waarvan binnenkort naam wijzigt krijgen een symbolische vergoeding

Het was een verzuchting die al eens opdook vanuit de Respect-oppositie in een van de vorige gemeenteraden en ook vanuit Unizo-hoek kwamen er opmerkingen over het thema. Nu is de knoop doorgehakt: zowel Ruiselede als Wingene zijn bereid een symbolische vergoeding te betalen voor ondernemers, die gevestigd zijn langs straten waarvan namen of nummers door de nakende fusie gewijzigd worden.

Lees meer »