Rondjes lopen brengt 5.172 euro op voor het goede doel: “Uitgedaagd door sponsors”

De leerlingen van SBS Noord Hulste liepen rondjes tijdens de Fluorun voor het goede doel. Het leverde 5.172 euro op voor het Kinderkankerfonds Koester en Time for Lime.

De leerlingen liepen onlangs de hele voormiddag toertjes rond de schoolomgeving en werden uitgedaagd door talrijke sponsors. Ze liepen maar liefst 1.996 toertjes rond de school. Dit leverde een mooi bedrag op van 5.172 euro waarvan de helft geschonken wordt aan het kinderkankerfonds Koester.

“Dit doel wordt door onze school al 19 jaar gesteund. In 2004 verloor een leerling van onze school, namelijk Pieter Deveeuw, de strijd tegen kanker. Koester is een thuiszorgproject en staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie”, duidt Sabine Lahousse, waarnemend directeur school Noord. Kinderkanker heeft een grote impact op heel wat facetten van het gezinsleven. Met hun projecten proberen de mensen van Koester de levenskwaliteit van het kind en zijn gezin vandaag al te verbeteren. Daarnaast hebben ze ook oog voor lotgenotencontact, de kwaliteit van de zorg en wetenschappelijk onderzoek om nieuwe behandelingen te vinden.

De tweede helft van het bedrag wordt geschonken aan ‘Time for Lime’. Dit is een vereniging die strijdt voor (h)erkenning van ‘late stage Lyme’. Deze richt zich tot mensen met de ziekte van Lyme en hun naasten, artsen alsook de gewone burger. Een goede preventie, accurate testen, correcte wetenschappelijke info en onderzoek zijn van uiterst belang om deze ziekte te kunnen behandelen.

“Een ouder van een leerling van onze school werd met deze ziekte geconfronteerd. Op school bracht zij een heel mooie uitzetting, zodat de leerlingen goed op de hoogte waren, waarvoor ze toertjes liepen.”

Tijdens de fluorun was iedereen welkom om te supporteren of iets te nuttigen aan de bar bemand door de leerkrachten en ouderraad. De directie en het voltallige SBN-team wil via deze weg iedereen bedanken die een bedrage geleverd heeft om tot zo’n mooi bedrag te komen.

The post Rondjes lopen brengt 5.172 euro op voor het goede doel: “Uitgedaagd door sponsors” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prostitutiehuis in Lanaken moet opnieuw voor zes weken dicht

Een prostitutiehuis in de Bessemerstraat in Lanaken moet vanaf vandaag (zaterdag 20 juli) opnieuw voor zes weken de deuren sluiten. Buurtbewoners hebben al lange tijd te maken met ernstige overlast door de aanwezigheid van het prostitutiehuis. Eerder dit voorjaar had burgemeester Marino Keulen (Open VLD) al beslist om het omstreden pand voor zes weken te sluiten, maar na de heropening

Lees meer »

Stad Izegem naar Raad van State tegen Ventilus

Het stadsbestuur van Izegem dient bij de Raad van State een verzoekschrift in tot vernietiging van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Ventilus.
The post Stad Izegem naar Raad van State tegen Ventilus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 23 in Steenkerke

Afgelopen zondag, 14 juli, zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’ in de Sint-Laurentiuskerk in Steenkerke bij Veurne. Momenteel staan er al 51 dorpen of steden op haar verlanglijst. Steenkerke was nummer 23, Wulpen is straks de volgende.
The post Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 23 in Steenkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Vlaamse woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4.725 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van Wonen in Vlaanderen. Het gaat om een record van minstens de jongste 5 jaar, al betekent dat niet per se dat er meer woningen in slechte staat verkeren. Mogelijk wijst het cijfer vooral op een toenemend aantal controles.

Lees meer »

Amerika-kenner over Trumps running mate: “Hij heeft alvast één grote troef”

De man die Donald Trump als zijn running mate en dus mogelijks vice-president aanstelde, J.D. Vance, was acht jaar geleden nog een rabiate tegenstander van Trump. Hij suggereerde zelfs dat Trump “de Amerikaanse Hitler” was. Waarom koos Trump deze senator uit Ohio als zijn rechterhand en waarom steunt Vance presidentskandidaat Trump nu wel volop? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »