Bert De Kock en Anna-Livia Smekens over hoe jongeren stemmen: “Het is niet omdat je politici graag hebt, dat je hun standpunten deelt”

Weet jij al voor wie je gaat stemmen? En ben jij veel bezig met politiek? "Het is pas door volwassener te worden en alleen te gaan wonen dat je snapt dat politiek over jou gaat", zegt Bert De Kock (29), "over jouw geld en over jouw huur". Anna-Livia Smekens (25) zat op haar 8e al aan de tv gekluisterd om naar de presidentsverkiezingen in Frankrijk te kijken. "Ik keek toen enorm op naar politici. Nu zijn ze wel wat van hun voetstuk gevallen." 

Meer krantenkoppen in België

Na zonnecrème, -spray en -olie is er nu ook zonnepoeder: maar beschermt die voldoende? Testaankoop zocht het uit

Deze zomer liever geen plakkerige zonnecrème op uw gezicht? Dan is er nu ook zonnepoeder, die je gemakkelijk met een kwastje aanbrengt. Maar is dat ook doeltreffend? Testaankoop stelde een populaire zonnepoeder op de proef en concludeerde dat je toch beter oplet met het product. Vallen alle zonnepoeders door de mand? En wat als je al een zonnepoeder al in

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

“22 graden is voor ons ideaal”: experts leggen uit waarom we ons zo neerslachtig voelen door dit natte weer

Barbecues die maar niet doorgaan en Netflixen onder een dekentje. Je verwacht het niet midden juni. Niet moeilijk dat heel wat mensen zich somber voelen bij dit regenachtige grijze weer. Maar waarom lijkt dit nu harder aan te komen dan in de winter? Biometeoroloog Bert Heusinkveld en psycholoog Peter Kuppens leggen uit waarom je jezelf zo neerslachtig voelt én hoe

Lees meer »

Na werkstraffen voor Reuzegommers, veroordeling van Acid of fraude bij magistratenexamen: vertrouwen in justitie daalt, blijkt uit barometer

Het vertrouwen in justitie daalt. Dat is de conclusie van de vijfde Justitiebarometer van de Hoge Raad voor Justitie. Vooral mensen die zichzelf in de lagere klasse plaatsen, hebben nog maar weinig vertrouwen. "De ongelijkheid in de samenleving vertaalt zich ook in hoe mensen kijken naar justitie", legt socioloog Maartens Hermans uit.

Lees meer »

Later is ik groot ben…

Onze fotograaf ging langs in de klas van juf Sofie Vandenaweele van het derde kleuter van VBS De Akker en vroeg wat de kinderen later willen worden.
The post Later is ik groot ben… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vision XR Gallery brengt unieke kunstbeleving in De Haan

Vision XR Gallery van Niels Soete pakt van donderdag 20 tot zondag 23 juni uit met een uniek kunstgebeuren, met als hoogtepunt een liveshow door Eddy Maniez op vrijdagavond.
The post Vision XR Gallery brengt unieke kunstbeleving in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea afgetrapt: relatie tussen Poetin en Kim Jong-un gaat “nieuw tijdperk van voorspoed” in

Het Russische staatsbezoek aan Noord-Korea is officieel afgetrapt. De Russische president Vladimir Poetin (71) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (40) hebben een ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Tijdens een gesprek met Kim Jong-un heeft Poetin gezegd dat hij de Noord-Koreaanse steun voor de oorlog in Oekraïne “waardeert”.

Lees meer »

Migranten sturen ruim 6,5 miljard euro naar thuisland vanuit België

Migranten hebben in 2022 vanuit België ruim 6,5 miljard euro (7 miljard dollar) naar hun thuisland gestuurd. Het grootste deel van dat geld ging naar Marokko, Roemenië en Turkije, zo blijkt uit een analyse van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Dat is een aan de Verenigde Naties gelieerd agentschap dat de cijfers vrijdag in Brussel presenteerde.

Lees meer »