Belgisch-Congolese militaire analist opgepakt in Congo

De Belgisch-Congolese militaire analist en onderzoeker Jean-Jacques Wondo Omanyundu is deze week opgepakt in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Dat schrijft La Libre Belgique en het nieuws wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Meer krantenkoppen in België

Israëlisch leger kondigt dagelijkse “tactische pauze” in zuiden van Gaza aan

Het Israëlische leger heeft zondag aangekondigd dat het dagelijks een “tactische pauze van militaire activiteiten” zal invoeren in een deel van de zuidelijke Gazastrook. Het leger doet dat om de levering van hulpgoederen te vergemakkelijken. Internationale hulporganisaties waarschuwden eerder voor een groeiende humanitaire crisis in dat gebied. En bij een explosie in Rafah zaterdagochtend zijn acht Israëlische soldaten om het

Lees meer »

Het stopt niet bij een chip in een bal: waarom het voetbal en de refs alleen maar méér zullen steunen op technologie

Dit artikel komt met een waarschuwingslabel: niet geschikt voor nostalgische lezers. Een chip in de bal die hands vaststelt, zoals Rode Duivel Loïs Openda overkwam, is nog maar het begin van een technologische golf die het voetbal overspoelt. Artificiële intelligentie en zelfs skeletanalyses kloppen aan de deur van de VAR. In de naam van professionalisme – en als munitie in

Lees meer »

LIVE GAZA. BNP Paribas investeert miljarden in wapenleveranciers van Israël, tijdelijke pier voor hulp aan Gaza weer in gebruik

Europese banken investeerden al 60 miljard euro in bedrijven die wapens en legermaterieel verkopen aan Israël, blijkt uit een rapport van 11.11.11 en Fairfin. BNP Paribas spant de kroon, schrijft De Standaard. In Gaza, dat Israël al maanden aanvalt, heeft het Amerikaanse leger de in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald en naar Oekraïne verplaatst”

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Uitbater van café-snack Ons Huis op de lijst van STERK in Dadizele

De meerderheidspartij STERK is klaar met de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober en die wordt heel binnenkort voorgesteld. Een opvallende kandidaat is alvast Kristof Dejonghe, de uitbater van café-snack Ons Huis aan de overkant van de monumentale basiliek in Dadizele.
The post Uitbater van café-snack Ons Huis op de lijst van STERK in Dadizele appeared

Lees meer »

Scheiding tussen Firerose en Billy Ray Cyrus dreigt uit de hand te lopen: “Hij is opgelucht dat hun huwelijk voorbij is”

Billy Ray Cyrus (62) en Firerose (36), die midden juni aangekondigd hebben dat ze na amper zeven maanden gaan scheiden, zijn duidelijk niet als vrienden uit elkaar gegaan. Volgens Billy Ray was de Australische zangeres alleen maar uit op zijn geld. Firerose zelf vertelt een heel ander verhaal. “De dag voor mijn dubbele borstamputatie heeft hij plots de scheiding aangevraagd.”

Lees meer »

Nog nooit zoveel inschrijvingen bij Examencommissie

De Examencommissie, vroeger de middenjury genoemd, was nooit populairder dan nu. In 2023 waren er 4.220 eerste inschrijvingen, allemaal jongeren die de school verlaten om hun diploma op een andere manier proberen te halen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Twintiger vrij voor afpersing, wel voorwaardelijke celstraf en boete voor bedreigingen

Een 28-jarige man uit Izegem moet een boete van 400 euro betalen omdat hij in Roeselare iemand met een mes bedreigde. Zijn kompaan uit Roeselare is vrijgesproken. Aanvankelijk moesten ze zich verantwoorden voor afpersing, maar camerabeelden pleitten hen daarvoor vrij.
The post Twintiger vrij voor afpersing, wel voorwaardelijke celstraf en boete voor bedreigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hongarije steunt Mark Rutte als nieuwe Navo-baas

De Hongaarse premier Viktor Orban laat zijn verzet varen tegen Mark Rutte, ontslagnemend Nederlands premier die kandidaat is om de nieuwe secretaris-generaal van de Navo te worden. Orban schrijft op sociale media de nodige garanties te hebben gekregen.

Lees meer »

Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze eigen medewerkers”

Het aantal vuilnisbakken op het openbaar domein is in Izegem de voorbije jaren uitgebreid met maar liefst 85 extra vuilnisbakken. Daar komen nu ook twee pizzavuilnisbakken bij. “Met de juiste vuilnisbak op de juiste plaats willen we onze stad nog netter houden”, vertelt schepen van openbaar domein Caroline Maertens.
The post Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze

Lees meer »

Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Met nog enkele maanden te gaan, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, lijkt het politieke landschap zich stilaan te gaan vormen. Ook in Komen-Waasten laten de partijen in hun kaarten kijken. Nieuwkomer HORIZON pakte uit met twee volledige lijsten. “Hoog tijd dat we opnieuw echt aan politiek gaan doen!”
The post Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Lees meer »

De Haan wordt hele zomer lang het decor voor zoektochten Gezinssport Vlaanderen

De Haan wordt deze zomer dé place to be voor speurneuzen: Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, biedt er de hele zomer lang avontuur en plezier met vier unieke zoektochten voor jong en oud. Wandel- en fietsliefhebbers, geocache fanaten, ze komen allemaal aan hun trekken.
The post De Haan wordt hele zomer lang het decor voor zoektochten Gezinssport

Lees meer »

18 maanden rijverbod voor ongeval onder invloed met auto van vriend: “Lag te slapen toen ze vertrok”

In het holst van de nacht nam ze de autosleutels van haar vriend. Enkele minuten later knalde ze in Avelgem onder invloed op een verkeerseiland. Een 35-jarige vrouw en haar toenmalige vriend stonden maandag beiden voor de politierechtbank in Kortrijk terecht. Voor de ene al met een gunstiger resultaat dan voor de andere.
The post 18 maanden rijverbod voor

Lees meer »