Belgisch-Congolese militaire analist opgepakt in Congo

De Belgisch-Congolese militaire analist en onderzoeker Jean-Jacques Wondo Omanyundu is deze week opgepakt in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Dat schrijft La Libre Belgique en het nieuws wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Meer krantenkoppen in België

Financieel analist misbruikt kredietkaart van werkgever voor exorbitante loondiefstal: “Meer dan één miljoen euro gespendeerd voor privéaankopen”

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag het proces van start gegaan tegen een voormalig financieel analist van DHL die met de kredietkaart van het bedrijf voor meer dan één miljoen euro aan privéaankopen zou hebben gedaan. De exorbitante loondiefstal kwam pas na drie jaar aan het licht, nadat American Express de kaart had geblokkeerd.

Lees meer »

Scheidsrechtersbaas Peter Willems leeft op hoop: “Belgische ref op EK of WK? Pas binnen vier of zes jaar”

Zoek de komende weken niet naar een Belgische ref op het EK: voor het zevende grote toernooi op rij blijven onze fluitende landgenoten thuis. Dat kan en moet anders, weet ook de nieuwe scheidsrechtersbaas Peter Willems (49). Hij ziet wel licht aan het einde van de tunnel. Gesterkt door de play-offs – waarbij, zegt hij, álle sleutelmomenten juist zijn beoordeeld.

Lees meer »

Biden en Trump leggen regels voor tv-debat vast

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn uitdager Donald Trump zijn het eens geworden over de regels die zullen gelden tijdens hun eerste tv-debat in de aanloop naar de komende presidentsverkiezingen. Dat is zondag meegedeeld door de Amerikaanse nieuwszender CNN, die het debat zal uitzenden.

Lees meer »

Waarom Gent opvallend links stemde: “Al decennialang rebelse stad”

In Gent hebben de linkse partijen opvallend beter gescoord bij de federale en regionale verkiezingen dan elders in Vlaanderen. Zowel Groen, Vooruit als PVDA gaan vooruit. N-VA en Vlaams Belang blijven status-quo. "Het stedelijke publiek stemt progressiever en Gent heeft de traditie rebels te zijn", zegt politicoloog Tony Valcke (UGent).

Lees meer »