Belgisch-Congolese militaire analist opgepakt in Congo

De Belgisch-Congolese militaire analist en onderzoeker Jean-Jacques Wondo Omanyundu is deze week opgepakt in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Dat schrijft La Libre Belgique en het nieuws wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente zet driehonderd Wevelgemse mantelzorgers in de bloemetjes

Driehonderd Wevelgemse mantelzorgers werden in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg. Zij staan dagelijks klaar om hun familie, buur of kennis te helpen waar het kan. Vaak door er gewoon te zijn wanneer die persoon er nood aan heeft.
The post Gemeente zet driehonderd Wevelgemse mantelzorgers in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter SV Moorslede op lijst van NVAPlus

Voorzitter Yves Debisschop (44) van tweedeprovincialer SV Moorslede stapt in de politiek. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober staat hij op de lijst van NVAPlus.
The post Voorzitter SV Moorslede op lijst van NVAPlus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour, eindwinst is voor Waerenskjold

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

“Het moet de eerste beslissing zijn van onze nieuwe verkozenen: schaf de uittredingsvergoedingen af”

De politiek heeft dezer dagen de mond vol van het ‘signaal van de kiezer’. De ene partij ziet het zus, de andere zo. Verkiezingsresultaten, het blijft een grabbelbak waarin iedereen zijn gading vindt. Wie het vanop een afstand bekijkt, ziet nochtans maar één echt signaal: voor veel kiezers kan het niet meer verder zoals voorheen. De nieuw verkozen politici mogen

Lees meer »

Chinees en Filipijns schip botsen in felbetwiste Zuid-Chinese Zee

In de Zuid-Chinese Zee zijn een Chinees en Filipijns schip in aanvaring gekomen. De botsing deed zich voor in de buurt van de gedisputeerde Spratly-eilanden. China zegt dat de Filipijnen verantwoordelijk zijn voor de aanvaring. De Filipijnen spreken van "misleidende en bedrieglijke beweringen van de Chinese kustwacht".

Lees meer »

Een sportzak vol cash geld voor zijn dealers en het moment dat hij betrapt werd door zijn vrouw: Jan Ullrich deelt nieuwe verhalen uit zijn donkerste periode

Nog nooit was hij zó gedetailleerd over zijn alcohol- en drugsproblematiek. Jan Ullrich (50) vertelt in zijn autobiografie ‘Himmel, Hölle – und zurück ins Leben’ hoe zijn ex-vrouw plots met een zakje wit poeder stond te zwaaien. Dat hij op Mallorca van zijn villa een ‘rocksterrenhel’ maakte. En dat criminelen z’n geld maar van zijn slaapkamervloer op te rapen hadden.

Lees meer »

LIVE GAZA. Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

Het Amerikaanse leger heeft de in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee. Volgens de functionarissen kan de pier vandaag weer worden gebruikt om hulpgoederen te leveren aan de hongerende Palestijnse

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:01 De botoxbusiness boomt als nooit tevoren. En almaar meer artsen pikken een graantje mee van de honger naar een rimpelloos gelaat, van spoedartsen tot pediaters. Kan dat wel?

Lees meer »

Hoeveelheid neerslag doet records sneuvelen. David Dehenauw: “Dit is nooit eerder gebeurd sinds het begin van de metingen”

De hoeveelheid nattigheid die sinds de herfst in ons land uit de lucht valt, is ongezien. Nooit eerder kregen we in dezelfde tijdspanne zoveel neerslag te verwerken. “Van begin oktober tot eind mei is er in Ukkel al 815 liter per vierkante meter gevallen. Dat is in die periode nog nooit gebeurd sinds het begin van de metingen in 1833”,

Lees meer »