Zet coalitie met PVV in Nederland de deur open voor Vlaams Belang in België?

Bijna zes maanden na de verkiezingen kreeg Nederland een nieuwe regering, met daarin de rechts-radicale partij PVV van Geert Wilders. Een historisch moment want de extreemrechtse partij zat nog nooit eerder in een regering. Zien we binnenkort ook bij ons Vlaams Belang in de regering?

 

Meer krantenkoppen in België

De Gordel stunt met koorddansen tussen kasteeltorens gemeentehuis Dilbeek

De Gordel, het bekende fiets- en wandelevenement in de Vlaamse Rand, biedt dit jaar voor het eerst activiteiten aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Nog nieuw is het aanbod aan straatsporten en een zogenoemde ‘slackline’ tussen de kasteeltorens van het gemeentehuis van focusgemeente Dilbeek. Je moet dan op een touw van de ene naar de andere toren proberen te

Lees meer »

‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars

Tien kunstenaars nemen op zondag 23 juni deel aan een unieke performatieve voetbalwedstrijd bij De Tank, Generaal Lemanlaan 145 in Assebroek. Met ‘Penalty Protest’ willen ze tijdens de EK-drukte aandacht vragen voor de ongelijkheid in vergoedingen tussen beginnende kunstenaars en amateurvoetballers.
The post ‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars appeared first on

Lees meer »

Infomarkt voor buurtbewoners over nieuwe Leiebrug

Binnenkort zal De Vlaamse Waterweg nv een omgevingsvergunning aanvragen voor de nieuwe brug Wevelgem-Lauwe en de omgevingsaanleg. Om de buurt over het ontwerp te informeren vinden twee infomarkten plaats. Op woensdag 19 juni 2024 is er een infomarkt in OC Het Applauws in Lauwe. Op donderdag 20 juni 2024 volgt een infomarkt in CC Guldenberg in Wevelgem. De bedoeling is

Lees meer »

Opnieuw minder huwelijken in 2023

Het aantal geregistreerde huwelijken in België is vorig jaar met 4 procent gedaald tot 46.564. De daling na twee jaar met een forse toename brengt de waarde dichter bij die van voor de pandemie, toen het aantal huwelijken per jaar schommelde tussen 44.000 en 45.000. Dat meldt statistiekbureau Statbel dinsdag.

Lees meer »

Elon Musk strijkt bonus op van 56 miljard dollar. Hoe kan dat, nu aandeel van Tesla daalt? Pascal Paepen legt uit

Elon Musk heeft van de aandeelhouders van Tesla een fiat gekregen voor een megabonus van 56 miljard dollar (zo’n 52 miljard euro). En dat terwijl de beurskoers daalt en de verkoop van de elektrische wagens stokt. Waarom krijgt Musk zo’n extreme bonus? Is dat wel te verantwoorden? En is er ook een impact op de kleine belegger? HLN-geldexpert Pascal Paepen

Lees meer »

DE INSIDER. De jeugdjaren van Bart De Wever: “Hij is lang op zoek geweest naar zichzelf. Maar één ding kon hij al heel goed”

Hoe word je Bart De Wever? Was hij altijd voorbestemd om de machtigste man van het land te worden? Of gebeurde het al stoemelings? Politiek journalist Pieter Lesaffer dook in de jeugdjaren van Bart De Wever, en vertelt in onze podcast De Insider dat het niet altijd van een leien dakje liep: “Hij heeft enkele donkere jaren gehad. Maar hij

Lees meer »