Zelfs op lagere scholen wordt al gevapet “Gifbommen voor kinderen”

Uit een bevraging bij meer dan 11.000 jongeren in Vlaanderen en Brussel blijkt dat vapen almaar populairder wordt, zelfs op lagere scholen. Dat schrijft De Standaard vrijdag. “Vapes zijn gifbommen voor onze kinderen”, zegt kankerspecialist Filip Lardon (UAntwerpen) aan de krant.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Four Tops-zanger Duke Fakir overleden

De Amerikaanse zanger Duke Fakir, medeoprichter van de legendarische soulgroep Four Tops, is niet meer. Hij overleed op 88-jarige leeftijd in zijn woning in Detroit aan hartfalen, meldt de New York Times op basis van een mededeling van de familie van de zanger.

Lees meer »

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

EK-zilver voor Marith Vanhove: “Stap voorwaarts gezet”

Met Katrijn De Clercq veroverde ze in 2023 zilver op het Europees kampioenschap U23 ploegkoers. Nu heeft Marith Vanhove (21) haar eerste individuele Europese pistemedaille beet. In het omnium pakte ze in het Duitse Cottbus zilver. Ietwat verrassend, want die vierkamp is niet haar specialiteit.
The post EK-zilver voor Marith Vanhove: “Stap voorwaarts gezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zorgeloze Spelen zijn onmogelijk, dat is wellicht het gevoel waar de daders op uit zijn”

Terwijl elke vierkante centimeter van Parijs in de gaten wordt gehouden door 45.000 politieagenten, 10.000 militairen, drones en scherpschutters, hebben criminelen andere locaties uitgekozen om in alle rust de start van de Olympische Spelen te dwarsbomen. Bovendien heeft niet alleen wie op weg is naar de Spelen pech. Maar ook families die hun vakantie wilden inzetten.

Lees meer »

Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Wie als buurt of vereniging een klimaatidee heeft om het leven in de buurt nog beter te maken, kan bij het lokaal bestuur aankloppen voor een burgerbudget. Koksijde moedigt dergelijke projecten aan met een budget van 500 tot 5.000 euro. In totaal wordt er 15.000 euro verdeeld.
The post Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Lees meer »

“Zeker 80 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthirebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 80 gewonden gevallen. De aanval is een duidelijke reactie op de droneaanval op Tel Aviv van gisteren, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon zouden

Lees meer »

Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo

De stadswandelroute in en rond het centrum van Lo kreeg een upgrade. Langs het traject van enkele kilometers zijn acht nieuwe luisterzuilen geplaatst. Ook de toegankelijkheid van de wandelroute is sterk verbeterd.
The post Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »