Een op de negen jongeren vapet: “Zelfs op lagere scholen wordt nu gevapet”

Uit een bevraging bij meer dan 11.000 jongeren in Vlaanderen en Brussel blijkt dat vapen almaar populairder wordt, zelfs op lagere scholen. “Vapes zijn gifbommen voor onze kinderen”, zegt kankerspecialist Filip Lardon (UAntwerpen).

 

Meer krantenkoppen in België

Academie voor Beeld organiseert eindejaarstentoonstellingen

Op donderdag 20 juni opende de Academie voor Beeld in Menen op feestelijke wijze de eindejaarstentoonstelling van haar volwassen studenten. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 23 juni.
The post Academie voor Beeld organiseert eindejaarstentoonstellingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland zegt dat het 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd: “Man omgekomen door vallend puin van drone”

Rusland heeft vrijdag gezegd dat het donderdagnacht 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd, die onder meer de regio Krasnodar in het zuiden van het land viseerden. Eén persoon is daarbij gedood volgens de lokale autoriteiten. De Amerikaanse regering wil de verkoop van software van het Russische cybersecuritybedrijf Kaspersky Lab in de Verenigde Staten verbieden. De hechte banden van het bedrijf met

Lees meer »

Deken Hans Vandewalle kijkt uit naar Zotte Maandag: “ik ben er gereed voor”

Op vrijdagavond 21 juni werd het programma van de Pittemse Sint-Godelievekermis, met Zotte Maandag als absoluut hoogtepunt, officieel voorgesteld. Het worden weer twee goed gevulde weken, waar deken Hans Vandewalle en zijn gezin alvast naar uitkijken.
The post Deken Hans Vandewalle kijkt uit naar Zotte Maandag: “ik ben er gereed voor” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoek het Lintweverijmuseum vanaf nu met de Museumpas

Het Lintweverijmuseum in Komen kan voortaan ook bezocht worden met de Museumpas. Daarmee kunnen heel wat musea in België bezocht worden. Om die toetreding te vieren, werd tijdens het weekend van de braderie door een theatergezelschap een toneelvoorstelling opgevoerd met sketches en waargebeurde verhalen uit het verleden. Op de foto zien we de acteurs die
The post Bezoek het

Lees meer »

“Niet normaal hoe jullie in de regen staan te dansen”: Pommelien Thijs als Vlaamse godin onthaald op Pinkpop Nederland

Het goot, maar Pommelien Thijs was de zon. Vijfduizend Nederlanders opgeklaard door onze Vlaamse trots. “Zij heeft álles om ons land te veroveren”, spraken ze klare taal over haar eerste keer op Pinkpop – en HLN was erbij. Haar grootste show bij de noorderburen tot nog toe, en de start van een veelbelovende festivalzomer voor het poprockfenomeen – met een

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »

Restaurantuitbater Kevin Ricciolini (41) vervoegt de lijst van Trots op Oostende: “We moeten durven nadenken over hoe we willen omgaan met ruimte en natuur”

Kevin Ricciolini (41), een van de uitbaters van het restaurant Mommy’s Bastards, kiest voor Groen en zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober terug te vinden zijn op de lijst van Trots op Oostende. Hij wil zijn schouders zetten onder een stevig gelijkekansenbeleid, maar wil ook mee schrijven aan het verhaal van een leefbaar stadscentrum.
The post Restaurantuitbater Kevin Ricciolini

Lees meer »

Jente Pironet van Portland: “Jaar lang elke dag moeten vechten voor het leven, is beetje vergelijkbaar met soldaat aan front”

Jente Pironet van Portland voelt zich fysiek opnieuw veel beter, maar heeft als gevolg van zijn behandeling tegen kanker wel last gekregen van posttraumatische stress. Dat zegt hij in de podcast ‘Last goodbye’ waarin bekende mensen 5 tijdloze nummers kiezen die ze willen horen op hun begrafenis. Zijn diagnose werd vorige zomer vlak na zijn optreden op Rock Werchter gesteld.

Lees meer »