Werkstraffen voor Nieuwpoorts duo dat onder valse namen online aankopen doet

Twee mannen uit Nieuwpoort moeten elk een werkstraf van 75 uren vervullen omdat ze internetaankopen deden en speciaal daarvoor een vals mailadres met valse naam creëerden. Ze lieten de spullen leveren in een afhaalpunt maar betaalden ze nooit. Het duo werd aan de galg gepraat door een ‘vriend’.

Eind 2022 pakte de politie een man op die ervan verdacht werd spullen op internet aan te kopen met een valse naam maar die niet te betalen. Die bekende maar in een adem praatte hij ook twee ‘vrienden’ van hem aan de galg.

Kledij en televisie

Het ging om K.L. en T.R., die toen beiden op een appartement in Nieuwpoort woonden, maar daarna dakloos werden. “Zij namen het systeem van hun voorganger over en maakten een vals mailadres met een valse naam aan”, sprak de procureur.

“Zo lieten ze spullen leveren op een afhaalpunt en betaalden die nooit. K.L. bestelde daarbij vooral een hoop kledij via Zalando terwijl T.R. zelfs een televisie online bestelde. Beiden bekenden de feiten.”

Boete en werkstraf

Volgens hun advocaten waren de twee tijdens de feiten dakloos, werkloos en hadden ze geen geld. Hun levens zouden nu weer meer op de rails staan en daarom vroegen en kregen ze de gunst van een werkstraf. Ze moeten ook elk 800 euro boete betalen. (JH)

The post Werkstraffen voor Nieuwpoorts duo dat onder valse namen online aankopen doet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geert Vanbecelaere is beste vinkenier van Izegem

De Izegemse vinkenmaatschappij De Blauwe Koppen heeft het jaarlijkse kampioenschap van Izegem georganiseerd. Het weer was wel een beetje een spelbreker maar toch werd er een compleet uur met vinkenzang vol gemaakt.
The post Geert Vanbecelaere is beste vinkenier van Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koor Alfabet viert 40-jarig jubileum met speciaal concert: “We zijn naast een koor ook een echte vriendenbende”

Het Kortrijks koor Alfabet, opgericht in 1984, viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan onder leiding van de nieuwe dirigent Jürgen Vandenberghe, die sinds september 2023 aan het roer staat. Met een indrukwekkende geschiedenis van 777 optredens is en blijft Alfabet een muzikale kracht in Kortrijk.
The post Koor Alfabet viert 40-jarig jubileum met speciaal concert: “We zijn naast een

Lees meer »

China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese

Lees meer »

Poetin maakt buitenlandse reis in Sovjetvliegtuig, Kremlin verzekert dat het “zeer betrouwbaar” is

Opvallend tijdens de buitenlandse reis van de Russische president Vladimir Poetin naar Noord-Korea en Vietnam: hij verplaatste zich met een vliegtuig van het type Iljoesjin Il-96, dat in de jaren tachtig ontwikkeld werd door de toenmalige Sovjet-Unie. Het Kremlin haastte zich eerder al om iedereen ervan te verzekeren dat het om “zeer betrouwbare toestellen” gaat.

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

Landelijke stroomstoring in Ecuador

Ecuador is woensdag getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem. Sinds 15 uur lokale tijd (22 uur in België) kwamen meldingen van stroomstoringen binnen, meldt dagblad ‘El Universo’.

Lees meer »

Hoogtechnologische sensoren moeten geurhinder in Rumbeke oplossen

Al jarenlang zijn er in Rumbeke regelmatig klachten rond geurhinder. Waar de stank vandaan komt, is moeilijk te achterhalen, al hopen de stad Roeselare, het provinciebestuur en de WVI, de West-Vlaamse Intercommunale, daar binnenkort een antwoord op te hebben. Ze investeerden in een netwerk van hoogtechnologische sensoren dat de geurhinder in kaart moet brengen.

Lees meer »

Al minstens elf doden bij bosbranden in Turkije

Al zeker elf mensen zijn om het leven gekomen en tientallen anderen gewond geraakt bij bosbranden donderdagavond in het zuidoosten van Turkije die verscheidene dorpen hebben getroffen. Dat bevestigt de Turkse minister van Gezondheid.

Lees meer »