Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets

Amper 14 dagen nadat hij tot een werkstraf was veroordeeld voor een opgefokte bromfiets, bleek de tweewieler van een 17-jarige bromfietser uit Izegem opnieuw te snel te rijden. Toch vroeg hij de politierechter dezelfde gunst als de eerste keer…

De controle in Izegem vond op 24 oktober 2022 plaats aan de Prizmaschool campus VTI. R.D. was pas op 11 oktober veroordeeld voor zijn opgefokte bromfiets, maar reed opnieuw te snel. Uit frustratie volgde hij de agenten niet naar de rollentestbank, maar duwde zijn bromfiets naar de fietsenstalling.

Verloren moeite, want een controle op de rollentestbank volgde sowieso en gaf 70 kilometer per uur als resultaat. “Wat ik niet begrijp, je was 14 dagen voordien net veroordeeld”, aldus de politierechter. “Eén keer kan een jeugdzonde zijn. Je bent jong en iedereen wil wat snel rijden… Maar twee keer…”

Werkstraf

“Ik had maar een half uurtje tijd na schooltijd om op een werkplek in Wevelgem te geraken”, probeerde R.D. naar een uitleg te zoeken. “Maar nu heb ik mijn autorijbewijs en werk ik in een autogarage.” De ondertussen 19-jarige jongeman vroeg en kreeg opnieuw een werkstraf, 65 uren dit keer. Zijn rijverbod van 1 maand mag hij tijdens de weekends uitzweten. (LSi)

The post Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Experts waarschuwen voor ‘voice cloning’: oplichters bellen je met de stem van je partner of vriendin om geld af te troggelen

Vijftien seconden opname, meer is er niet nodig om de stem van een bekende na te bootsen via artificiële intelligentie gestuurde software. Politiediensten waarschuwen dan ook dat cybercriminelen meer en meer gebruik zullen maken van die gekloonde stemmen om mensen geld af te troggelen. Al kan een vuistregel helpen om oplichting door ‘voice cloning’ te slim af te zijn.

Lees meer »

Heemkring Tussen Noordee en Noordzee viert 15-jarig bestaan met goedgevuld jubileumjaar

De lokale heemkring Tussen Noordee en Noordzee bestaat 15 jaar, en viert dat met een goedgevuld jubileumjaar. Het jongste tijdschrift van de heemkring behandelde al uitgebreid het ontstaan en verloop, de vele activiteiten en publicaties, kortom het afgelegde parcours van de voorbije 15 jaar. Voor de komende maanden wordt er gewerkt aan 80 jaar bevrijding met vooral onderzoek naar het

Lees meer »

“Alleen bij min veertig voetbalden we niet”: op zoek naar de roots van Domenico Tedesco in zijn Duitse heimat Aichwald

In het Duitse Aichwald staan de tv-schermen tijdens het EK ook op België afgestemd. Want ‘hun’ Domenico Tedesco is coach van de Rode Duivels. In zijn heimat zochten we de prille voetbalroots van de kleine ‘Dome’ op: hoe verzot was hij op het spelletje en zagen zijn vrienden al vroeg een trainer ontluiken? “Niemand misgunt Tedesco hier de EK-titel.”

Lees meer »

Ex-radiopresentator Sven Pichal krijgt opschorting in drugsdossier

De raadkamer in Antwerpen heeft ex-radiopresentator Sven Pichal woensdag een opschorting gegeven voor het verkopen of leveren van drugs. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen. Het parket had zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank gevorderd, maar gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.
The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »

“Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je een dubbele bonus”: auteur Dimitri Verhulst doet opmerkelijke uitspraak

De Belgische schrijver Dimitri Verhulst heeft maandagavond in ‘De Afspraak’ op VRT CANVAS een opvallende bekentenis gedaan over zijn tijd als animator in een hotel, waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten naar bed gingen. “Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je zelfs een dubbele bonus.”

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

Dit zijn de bewoners van het ontplofte pand in Hoboken: “Hij wurmde zich tussen het puin door”

Mohamed (44), Mostafa (53), Mina (47) en haar dochtertje Houda (10). Dat zijn de vier slachtoffers die stierven bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken. Tóch wist iemand de instorting bovenaan het gebouw ternauwernood te overleven: Fouad Ibrahmen (37). Wat weten we over hem? Zijn broer getuigt bij HLN: “Plots viel het dak op zijn bed. Hij kon alleen

Lees meer »

Wat een stank! 18.000 liter vloeibare mest loopt door centrum van As

Bewoners van het Limburgse As moesten donderdag een tijdlang de neus stevig dichtgeknepen houden. Zo’n 18.000 liter vloeibare mest die door het centrum stroomde, zorgde voor een overweldigende stank. Het wiel van een tractor was om nog onbekende redenen losgekomen en sloeg tegen het ventiel van de beerton die aan de tractor gekoppeld was. Daardoor kwam de mest op straat

Lees meer »

“Het is een openbaar geheim dat hij al jaren worstelt met drank en drugs”: is de ondergang van Justin Timberlake ingezet?

Het ziet er niet goed uit voor Justin Timberlake (43). Eerder deze week werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij zou een indrukwekkende cocktail van alcohol en drugs in zijn bloed hebben gehad, een ongezond dieet voor een man die een wereldtournee tot een goed einde moet brengen. “Hij worstelt al jaren”, aldus insiders. “Zijn vrouw en kinderen zijn

Lees meer »