Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets

Amper 14 dagen nadat hij tot een werkstraf was veroordeeld voor een opgefokte bromfiets, bleek de tweewieler van een 17-jarige bromfietser uit Izegem opnieuw te snel te rijden. Toch vroeg hij de politierechter dezelfde gunst als de eerste keer…

De controle in Izegem vond op 24 oktober 2022 plaats aan de Prizmaschool campus VTI. R.D. was pas op 11 oktober veroordeeld voor zijn opgefokte bromfiets, maar reed opnieuw te snel. Uit frustratie volgde hij de agenten niet naar de rollentestbank, maar duwde zijn bromfiets naar de fietsenstalling.

Verloren moeite, want een controle op de rollentestbank volgde sowieso en gaf 70 kilometer per uur als resultaat. “Wat ik niet begrijp, je was 14 dagen voordien net veroordeeld”, aldus de politierechter. “Eén keer kan een jeugdzonde zijn. Je bent jong en iedereen wil wat snel rijden… Maar twee keer…”

Werkstraf

“Ik had maar een half uurtje tijd na schooltijd om op een werkplek in Wevelgem te geraken”, probeerde R.D. naar een uitleg te zoeken. “Maar nu heb ik mijn autorijbewijs en werk ik in een autogarage.” De ondertussen 19-jarige jongeman vroeg en kreeg opnieuw een werkstraf, 65 uren dit keer. Zijn rijverbod van 1 maand mag hij tijdens de weekends uitzweten. (LSi)

The post Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze was echt bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tientallen doden bij Israëlische aanval in zuiden van Gaza – Israël hekelt akkoord tussen Fatah en Hamas

De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft in China een akkoord gesloten met diverse Palestijnse organisaties, waaronder Fatah van Mamhoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. De deal roept op tot nationale eenheid en moet voorkomen dat buitenlandse partijen hun wil opleggen, aldus een Hamas-functionaris. Israël hekelt het akkoord. En bij Israëlische aanvallen op de stad Khan Younes in het zuiden

Lees meer »

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »