Rusland provoceert Baltische staten opnieuw: boeien verwijderd uit rivier op grens met Estland

Op de grens tussen Rusland en Estland heeft een Russische grenswacht meer dan 20 boeien uit de rivier Narva gehaald. De boeien dienen om de scheepvaartroutes en de grenzen tussen de 2 landen aan te duiden. Sinds de oorlog in Oekraïne is Rusland het niet meer eens over de locatie van de boeien. 

Meer krantenkoppen in België

Automerk Lancia keert terug naar België

Het Italiaanse automerk Lancia keert terug naar Europa. Die operatie is dit weekend concreet ingezet met een herlancering in België en Luxemburg, zo blijkt zondagavond uit een mededeling van het moederbedrijf Stellantis.

Lees meer »

Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’

Brugge deed in 2023 zo’n 70 miljoen euro investeringen, kende een slechter dan geraamd budgettair resultaat door het niet opnemen van langetermijnleningen en laat de lange termijnschuld gevoelig zakken. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023 die door schepen voor financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD) werd voorgesteld.
The post Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’ appeared first on

Lees meer »

Gaat Graspop Metal Meeting nog door als gepland nu regen blijft vallen? Alles wat jij moeten weten voor je naar de wei vertrekt

Donderdag gaat Graspop Metal Meeting officieel van start. Al dreigt een deel van deze editie van het festival in Dessel in het water te vallen. Voor woensdag schakelde de organisatie al over naar het noodplan en er volgde een crisisoverleg om te bekijken of er ook aanpassingen moeten komen op de andere dagen. Veel onduidelijkheden dus. Wij bundelen alles wat

Lees meer »

Louis Blouwe na Slovenië: “Hopelijk fris tegen start BK”

Nadat een val in Omloop Het Nieuwsblad z’n voorjaar om zeep hielp, herpakte Louis Blouwe (24) zich goed. De Izegemnaar haalde in z’n derde jaar bij Bingoal WB een eerste podiumplaats in een UCI-koers: derde in Rund um Köln!
The post Louis Blouwe na Slovenië: “Hopelijk fris tegen start BK” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee Ingelrest Belgisch bokskampioen in Oostende

Oostendenaar Liridon Fazliu mag terecht fier zijn op zijn eerste organisatie van een boksgala in de Coretec Dôme in ‘zijn’ stad. Met de vip’s waren er 2.300 toeschouwers. En ook heel wat pittige kampen. De Oost-Vlaming Lee Ingelrest knokte zich in een mooie titelkamp tot kampioen van België halfzwaargewicht.
The post “Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee

Lees meer »

Damesploeg van Golden Point is West-Vlaams padelkampioen bij de P50

De dames van Golden Point Middelkerke (P50) wonnen het afgelopen weekend tegen TP Yper de West-Vlaamse padelfinale met 2-4. Zo mag de ploeg zich opmaken voor de kwartfinale van de Vlaamse eindronde komende zondag tegen Garrincha Gent.
The post Damesploeg van Golden Point is West-Vlaams padelkampioen bij de P50 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elf studenten ronden met succes hun opleiding bij BOOST Hogeschool Vives af: “Iedereen kan meteen aan de slag”

De onderwijsdroom om voor de klas te staan in het lager onderwijs komt voor elf studenten die zich heroriënteerden is een stap dichterbij gekomen. Na een intensief praktijk-bad van één jaar namen ze hun praktijkcertificaat in ontvangst bij VIVES op campus Kortrijk. Deze derde lichting BOOST-ers helpt zo het nijpende lerarentekort aanpakken.
The post Elf studenten ronden met succes

Lees meer »

Tieltse vestiging van Domino’s is definitief dicht

De vestiging van pizzaketen Domino’s in de Kortrijkstraat in Tielt is definitief dicht. De zaak was eigenlijk al bijna een jaar gesloten, al bleef de keten al die tijd uitkijken naar een potentiële overnemer.
The post Tieltse vestiging van Domino’s is definitief dicht appeared first on KW.be.

Lees meer »