“Boeien in het holst van de nacht verwijderd uit grensrivier”: Estland hekelt Russische “provocatie” na nieuwe spanningen in Baltische Zee

Russische grenswachten hebben navigatieboeien weggehaald aan de Estse zijde van de Narva, een rivier die de twee landen scheidt, zo meldt Estland. Het is niet meteen duidelijk of de verwijdering van de boeien verband houdt met een Russisch plan om de grenzen in de Baltische Zee te hertekenen. 

Meer krantenkoppen in België

Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’

Brugge deed in 2023 zo’n 70 miljoen euro investeringen, kende een slechter dan geraamd budgettair resultaat door het niet opnemen van langetermijnleningen en laat de lange termijnschuld gevoelig zakken. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023 die door schepen voor financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD) werd voorgesteld.
The post Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’ appeared first on

Lees meer »

Izegem krijgt 2 vuilnisbakken met speciale gleuf voor pizzadozen

De stad Izegem wil een einde maken aan rondslingerende pizzadozen en plaatst daarom 2 vuilnisbakken met een speciale gleuf voor pizzadozen op de Grote Markt. "Pizzadozen zijn meestal te groot voor een gewone vuilnisbak. Daar willen we met deze pizzavuilnisbakken iets aan doen", zegt schepen van Openbaar domein Caroline Maertens (N-VA).

Lees meer »

Meer duidelijkheid over tragisch ongeval in Kortemark: “De fietser moet geschrokken zijn, kwam ten val en werd zo aangereden”

Er is meer duidelijkheid over het tragische ongeluk in Kortemark dat donderdagochtend het leven kostte aan een 75-jarige fietser uit Hooglede. Volgens het onderzoek reed de fietser aan de verkeerde kant van het fietspad en schrok toen een vrachtwagen vanuit een parking rechts opdraaide. De fietser kwam ten val en werd zo aangereden. De trucker kon 120 kilometer verder aangetroffen

Lees meer »

Familieopstelling: (hoe) werkt het?

Show, don’t tell, het geldt ook voor familieopstellingen. Die populaire therapeutische methode focust op tonen en voelen, in de plaats van weten en praten.“Er is een emotioneel kluwen van me afgevallen.”

Lees meer »

Zaak Pichal nadert ontknoping: nog één etappe voor hij naar strafrechter gaat wegens “misselijkmakende beelden van kindermisbruik”

Het dossier rond kinderporno waarin gewezen VRT-radiomaker Sven Pichal een centrale rol speelt, nadert de eindfase. Maandag buigt de raadkamer zich over het dossier, waarna het doorgestuurd zal worden naar de strafrechter. Zijn kompaan Reuben D.B. zit al een stap verder, en hoort morgen welke straf hij riskeert voor bezit en verspreiding van “werkelijk misselijkmakende” beelden en video’s. Twee dagen

Lees meer »

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »