Politie pakt 10 pro-Palestijnse actievoerders op die rectoraat UGent binnendringen en security bedreigen 

In Gent heeft de politie 10 pro-Palestijnse actievoerders opgepakt. "Ze drongen het rectoraat binnen en er zou geweld gebruikt zijn tegen het veiligheidspersoneel", stelt Bart De Cocker van de politie. Een groep van een 50-tal activisten verspert er de doorgang en eist een academische boycot. 

Meer krantenkoppen in België

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op zich te verenigen om de democratie te redden: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »