Politie pakt 10 pro-Palestijnse actievoerders op die rectoraat UGent binnendringen en security bedreigen 

In Gent heeft de politie 10 pro-Palestijnse actievoerders opgepakt. "Ze drongen het rectoraat binnen en er zou geweld gebruikt zijn tegen het veiligheidspersoneel", stelt Bart De Cocker van de politie. Een groep van een 50-tal activisten verspert er de doorgang en eist een academische boycot. 

Meer krantenkoppen in België

Interzonale dispatch voor West-Vlaamse brandweezones komt dichterbij

Sinds kort maakt ook hulpverleningszone Midwest gebruik van het Verdi-platform, hetzelfde dispatchsysteem waar ook Fluvia, Zone 1 en Westhoek mee werken. Dit was een belangrijke stap in de richting van een West-Vlaamse interzonale dispatch.
The post Interzonale dispatch voor West-Vlaamse brandweezones komt dichterbij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Youtuber dringt ’s nachts verlaten Plopsaland binnen en klimt op attracties: “Water is ijskoud”

Youtuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark heeft een klacht ingediend. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen vooral een signaal geven

Lees meer »

Jan Peumans (73) trekt niet meer naar Vlaams Parlement: “Kan neo-liberaal beleid van mogelijke minister Annick De Ridder niet verdedigen”

Jan Peumans (N-VA) neemt zijn zitje in het Vlaams Parlement niet op. Dat heeft hij zelf laten weten aan VRTNWS. Eerste opvolger Andy Pieters (N-VA) uit Maasmechelen – op dit moment nog kabinetchef van Zuhal Demir – neemt zijn plaats in. Peumans was als lijstduwer verkozen geraakt met 22.000 voorkeursstemmen. "Op 73-jarige leeftijd is het tijd om de bladzijde om

Lees meer »

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Al voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter in Kuurne. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire,

Lees meer »

Man valt voorbijgangers aan met mes aan tankstation in Praag

In de Tsjechische hoofdstad Praag heeft een man bij een tankstation verschillende mensen met een mes verwond. Eén slachtoffer werd met steekwonden aan het bovenlichaam opgenomen in het ziekenhuis, twee anderen werden met lichtere verwondingen op de plaats van de feiten verzorgd. De man werd opgepakt.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Wie hoopt dat de formatie vanaf nu snel en rimpelloos naar een akkoord leidt, verwacht te veel”

“De formatie levert geheid flinke botsingen op”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Want er dringt zich met deze formatieronde een unieke politieke opportuniteit op. En dan drijven de partijen aan de onderhandelingstafel hun prijs op. Kunnen we alsnog vlotte regeringsvormingen verwachten? En hoe ziet de toekomst van de Belgische politiek eruit?

Lees meer »