Studenten bezetten rectoraat UGent

Een twintigtal studenten bezet sinds vrijdagmorgen het rectoraat van de UGent. Voor de ingang plaatsten ze tentjes, de gevel werd beklad met rode verf. De universiteit heeft nog niet gereageerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Agnes Moeys en Jean Jacobs uit Knokke-Heist zijn een briljanten paar

Op 11 juli 1959 werden Jean Jacobs en Agnes Moeys in Everberg officieel in de echt verbonden. Op zaterdag 13 juli zetten schepenen Bert De Brabandere en Tine Gobert het echtpaar uitgebreid in de bloemetjes in restaurant Schildia op de zeedijk van Heist.
The post Agnes Moeys en Jean Jacobs uit Knokke-Heist zijn een briljanten paar appeared first on

Lees meer »

Toeristen of zeeleeuwen: wie wint slag om La Jolla?

Virale beelden van afgelopen weekend tonen hoe zeeleeuwen in San Diego mensen van het strand van La Jolla lijken te verdrijven, maar daarmee hebben de dieren de populaire badplaats nog niet heroverd: “Het strand moet worden teruggegeven aan de mensen.”

Lees meer »

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

EH Messiaen mag zo’n 180 tractors wijden

Tijdens de tractorwijding in Heestert mocht priester Marc Messiaen zo’n 180 voertuigen wijden. Het merendeel waren tractors, maar ook andere landbouwmachines en vrachtwagens kwamen aan de priester voorbij. Na de wijding werd nog een rondrit verreden om te eindigen op een landbouwbedrijf op de Keiberg. De organisatoren, KLJ Heestert en de Groene Kring, waren heel
The post EH Messiaen

Lees meer »

Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen

Landskampioen Club Brugge is vrijdagavond in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel (rust: 0-0) tegen een slim voetballend KV Mechelen.
The post Club Brugge morst meteen met de punten in seizoensopener tegen KV Mechelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »