Studenten bezetten rectoraat UGent

Een twintigtal studenten bezet sinds vrijdagmorgen het rectoraat van de UGent. Voor de ingang plaatsten ze tentjes, de gevel werd beklad met rode verf. De universiteit heeft nog niet gereageerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Chauffeurs-instructeurs van het 1ste Eskadron Lansiers houden reünie in Brugge

Op 26 november 1971 zwaaiden dertien chauffeurs-instructeurs van het 1ste Eskadron Lansiers van gepantserde voertuigen af in Stockem/Arlon. Een van hen, Erik Espeel uit Sint-Eloois-Winkel, vond het hoog tijd om zijn oude legerkameraden na 50 jaar nog eens samen te brengen
The post Chauffeurs-instructeurs van het 1ste Eskadron Lansiers houden reünie in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch”

Een 68-jarige man uit Blankenberge stond donderdagochtend terecht voor het bedreigen van personen en aanzetten tot haat of geweld. De zestiger bedreigde in mei enkele jongeren met een mes in een plaatselijke supermarkt. Na zijn arrestatie zou de man ook enkele racistische uitspraken gedaan hebben.
The post Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet

Lees meer »

Russisch militair vliegtuig heeft Zweedse luchtruim geschonden

Vrijdag heeft een militair vliegtuig uit Rusland het Zweeds luchtruim geschonden. Dat melden de Zweedse strijdkrachten zaterdag. Het Russisch vliegtuig werd onderschept nadat het kort ten oosten van het Baltische eiland Gotland vloog. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Tobias Billstrom, noemde de schending van het luchtruim “onaanvaardbaar”, dat meldt Reuters.

Lees meer »

Brand vlak bij Brussels Airport is volledig geblust

De uitslaande brand die donderdag woedde in een loods op goederenluchthaven Brucargo, is volledig geblust. De perimeter in de omgeving werd, in samenspraak met de politie, opgeheven. Een klein team blijft nog even stand-by om eventuele opflakkeringen te voorkomen. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant-West vrijdagochtend.

Lees meer »

Carvers druk bezig met voorbereidingen voor zandsculpturenfestival in Middelkerke: “Amper één uurtje regen gehad tot nu toe”

Op het strand in Middelkerke zijn 25 carvers druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse zandsculpturenfestival. De kunstenaars houden de lucht nauwlettend in de gaten vanwege de voorspelde regenbuien, maar tot nu toe verloopt alles volgens schema voor de opening op vrijdag 28 juni.
The post Carvers druk bezig met voorbereidingen voor zandsculpturenfestival in Middelkerke: “Amper één uurtje

Lees meer »