Poetin “zou bereid zijn tot staakt-het-vuren”: “Poging om verwarring te zaaien in het Westen”

De Russische president Vladimir Poetin zou bereid zijn tot een staakt-het-vuren met Oekraïne als de huidige frontlinies erkend worden als grenzen. Dat hebben vier anonieme Russische bronnen laten weten aan het persagentschap Reuters. Maar volgens professor Internationale Politiek David Criekemans wil Poetin vooral verwarring zaaien in het Westen. 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. ‘Drashpop’ trotseert de eerste regenbui

Dan toch een fikse bui op het hoofd van de metalheads op Graspop – of tegenwoordig ‘Drashpop’. Het optimisme vierde enkele uurtjes hoogtij toen de festivalgangers de zonnestralen door de wolken zagen priemen, maar sindsdien toont het weer zich – net als de voorbije weken – een onvoorspelbaar beestje. Al kan dat voor de aanwezigen de pret niet drukken, zo

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: wie was de ‘Skieven Architek’ die de aanblik van Brussel veranderde?

Brussel is een openluchtmuseum met architecturale parels uit verschillende tijdsperiodes. Grootmeesters van de architectuur hebben de skyline geboetseerd tot hoe we die nu kennen. Eén onder hen drukte echter zo prominent zijn stempel dat we er haast niet meer omheen kunnen. Maar of dat hem geliefd maakte bij zijn tijdgenoten, is nog maar de vraag. De Sint-Katelijnekerk, De Munt, De

Lees meer »

Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige groefbij gevonden in Dentergem”

Een bijensoort die vooral in de regio rond de Middellandse Zee en Centraal-Europa voorkomt, is voor het eerst aangetroffen in België. Dat maakt Natuurpunt maandag bekend. “De bijen werden onder andere in Dentergem aangetroffen tijdens een inventarisatie voor de opmaak van het bijenplan”, klinkt het.
The post Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige

Lees meer »

De opvallende anekdote rond Cristiano Ronaldo en de gymzaal: “‘Wat ben jij nu aan het doen?’, vroeg hij hem”

Je moet het Cristiano Ronaldo (39) nageven: de pensioengerechtigde leeftijd voor een voetballer al even bereikt, maar ook nu nog dé grootste ster op het EK voetbal. Nog overal en altijd een item, zoals ook bij de podcast FIVE van Rio Ferdinand in de aanloop naar Duitsland. Sami Khedira, die zowel bij Real Madrid als Juventus samenspeelde met Ronaldo, pakte

Lees meer »

Uittredende parlementsleden Wouter De Vriend en Björn Anseeuw blikken terug: “Lokaal de vernieuwing doorzetten na oktober”

Kamerleden Wouter De Vriendt (Groen) en Björn Anseeuw (N-VA) trekken eind juni de deur van het parlement achter zich dicht. Ze blikken tevreden terug en zitten op één lijn in hun evaluatie van de verkiezingen. Ook over wat er na 13 oktober nodig is voor Oostende, hebben ze een duidelijke mening.
The post Uittredende parlementsleden Wouter De Vriend en

Lees meer »

LIVE. Zoekactie wordt stopgezet: “Kans dat er nog slachtoffer onder puin ligt is klein” – Oorzaak explosie blijft onduidelijk

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. De politie laat weten dat de zoekactie stopgezet wordt. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een deel van het gebouw weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volg hier alles in onze liveblog.

Lees meer »

Brandweer Westhoek op bezoek tijdens de Keikopbraderie in Poperinge: “Activiteiten voor jong en oud”

Op zondag 23 juni is er weer Keikopbraderie in Poperinge, het moment om te genieten van de eerste koopjes en het startschot van de zomer. “Het belooft een namiddag te worden vol activiteiten en straatanimatie voor jong en oud. Brandweer Westhoek komt naar de Grote Markt met demonstraties en infostands”, vertelt Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie. Op de Paardenmarkt komt

Lees meer »

Michaël (59) wint strijd tegen telecomoperatoren, die nu mogelijk kastjes in heel Brussel moeten verven: “Ik wilde hun arrogantie afstraffen”

Na een gevecht van meer dan twee maanden heeft Schaarbekenaar Michaël de Borman (59) zijn slag thuisgehaald tegen de telecomoperatoren. Die moeten volgens uittredend staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Peroons (Vooruit.brussels) de wet volgen en voortaan hun kabels en bakjes in een gelijkaardige kleur verven als de muur. “99 procent van de geplaatste kastjes zijn in overtreding.”

Lees meer »