Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de stad geschorst

De Raad van State schorst de parkeerverordening van de stad Brugge die nodig is voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet de komende weken beslissen of het project een nieuwe omgevingsvergunning krijgt. De gevolgen van de schorsing worden nu onderzocht.

Vorige maand bevestigde de Raad van State dat de eerdere omgevingsvergunning voor het stadion vernietigd blijft. Een van de redenen daarvoor was dat de parkeerverordening niet strookte met de mobiliteitsplannen in het stadiondossier.

Milieueffectenrapport

De stad maakte intussen een nieuwe parkeerverordening en heeft ook de procedure opgestart om een nieuwe omgevingsvergunning te krijgen. De verordening wordt nu, op verzoek van omwonenden, geschorst, omdat er geen milieueffectenrapport (MER) werd gemaakt.

Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon reageert verbaasd op de beslissing van de Raad van State. “Vlaanderen heeft ons verzekerd dat er geen MER, maar enkel een screening nodig was”, zegt hij. “Onze raadsman heeft bevestigd dat een screening volstaat.”

Kabinet-Demir

Minister Demir moet voor 19 juni een beslissing nemen over de nieuwe omgevingsvergunning. “Onze zaak is een zo rechtszeker mogelijke vergunningsbeslissing af te leveren”, is te horen bij het kabinet van de minister.

“We werken verder aan het dossier in wetenschap van alle andere elementen, waaronder dit arrest.”

The post Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de stad geschorst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Israël roept voor het eerst orthodoxe joden op om dienstplicht te vervullen: “Historische beslissing”

Het Israëlische leger (IDF) heeft een eerste lading van 1.000 oproepingsbrieven verzonden naar ultra-orthodoxe joodse mannen tussen de 18 en 26 jaar oud om zich aan te melden bij het leger. Het leger breekt daarmee met een langdurige politieke overeenkomst, die stelt dat orthodoxe joden zich niet moeten aansluiten bij het leger omdat "hun manier van leven" op die manier

Lees meer »

Cercle Brugge treft Noorse Molde of Deense Silkeborg bij kwalificatie voor derde voorronde van Europa League

Cercle Brugge ontmoet in een mogelijke derde voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Noorse Molde en het Deense Silkeborg. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het Zwitserse Nyon. Cercle moet zich wel nog plaatsen voor die derde voorronde. Het treft de komende weken het Schotse Kilmarnock in de tweede voorronde

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »