Nederlandse kotstudente verkracht in Brugge: Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit”

“Het verbaast mij dat een verkrachting het slachtoffer zoveel geld kost.” Een 23-jarige vrouw getuigt openhartig nadat ze vorig jaar op haar kot in Brugge werd verkracht. Haar zaak komt maandag voor in de rechtbank van Brugge. “Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit…”

“Op 8 november 2023 had A. K. (33) een fikse ruzie met zijn partner. Ze gooide hem uit hun flat in de Kuipersstraat in Brugge”, vertelt de Nederlandse studente (23), die toen op kot in Brugge zat en biotechnologie studeerde. “Ik kreeg medelijden met de man, die op straat moest slapen, en bood hem de slaapbank aan in mijn appartement. Hij leek mij een vriendelijke buurjongen.”

“Dat brak mij zuur op, hij heeft mij met geweld verkracht. Ik ben meteen erna naar het zorgcentrum na seksueel misbruik gestapt, waar ze de vele kneuzingen op mijn hele lichaam vastgesteld hebben. De tegenpartij beweert dat de seksuele intimiteiten met wederzijdse toestemming plaatsvonden. Dat klopt niet, dat is in strijd met mijn geaardheid. Ik val niet op mannen, mijn lesbische vriendin heeft dit ook aan de politie bevestigd.”

Stalken en bedreigen

A. K. werd na de feiten opgepakt en vertoeft sindsdien in voorhechtenis, te meer omdat hij eerder opgelegde voorwaarden na het stalken en bedreigen van drie ex-vriendinnen niet naleefde. Hij moet zich op maandag 27 mei voor de strafrechter verantwoorden voor verkrachting. Dat bevestigt ook het parket van West-Vlaanderen, dat naar verluidt een stevig dossier kon opstellen.

Hij zou een aardig gevuld strafblad hebben, nadat zijn leven de laatste jaren in een sfeer van drugs- en drankmisbruik baadde. Toen hij gearresteerd werd, was hij in het bezit van een verboden wapen, met name een groot mes.

Weggevlucht

De studente zag zich genoodzaakt om met spoed uit Brugge te verhuizen. “Zijn vriendin noemt mij een kankerhoer, ze beweert dat ik haar vriend van haar afgepakt heb. Haar kompanen gooiden ’s nachts met voorwerpen naar mijn raam en intimideerden mij. Ik heb bij de politie een klacht ingediend en ben weggevlucht uit Brugge.”

“Ik heb psychologische ondersteuning nodig, ik ben bang. Ik ben een half jaar studietijd kwijt, zal wellicht niet kunnen doctoreren. Gelukkig heeft de unief mij wat ruimte gelaten om sommige examens uit te stellen en te spreiden. Maar ik moet mijn leven en mijn studies nu noodgedwongen voortzetten in een ander land.”

Tweede verhuizing

“Het verbaast mij dat een verkrachting een slachtoffer zoveel geld kost. Een spoedverhuizing en binnenkort een tweede verandering van woonplaats zijn voor mij als studente erg duur. Want ik moet opnieuw verhuizen. Blijkbaar is het de standaardprocedure dat zelfs bij verkrachtingen het adres van het slachtoffer vermeld wordt in het strafdossier, dat ook ingekeken wordt door de tegenpartij.”

“Zo weet hij waar ik nu woon… Dat de dader weet waar ik naartoe verhuisd ben, bezorgt mij nachtmerries. Alle schade verhalen op de dader heeft geen zin, want hij is onvermogend”, aldus het slachtoffer, dat tijdens de zitting op de rechtbank zal bijgestaan worden door de Brugse advocaat Nick Lucas.

Dader A. K. wordt verdedigd door Mathieu Langerock. De beklaagde betwist naar verluidt nog altijd de feiten, dat deed hij toen het dossier door de Brugse raadkamer behandeld werd. Zijn raadsman was niet beschikbaar voor commentaar. A.K. riskeert tot tien jaar cel voor verkrachting.

The post Nederlandse kotstudente verkracht in Brugge: Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een jaar na haar overlijden voelt Wim De Vilder nog steeds de invloed van Martine Tanghe: “Ze was als mijn professionele oudere zus”

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, coverband Equality zorgt voor sfeer op de Korenmarkt

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar werd de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verboden.

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schade aan 20.000 woningen en 1.100 voertuigen door onweer van 9 juli

Bijna 20.000 woningen hebben schade opgelopen door het zware onweer, met hevige rukwinden en soms ook hagel, van dinsdag 9 juli. Ook werd voor meer dan 1.100 voertuigen, verzekerd in omnium, een aangifte gedaan bij de verzekeraar. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verzekeraars Assuralia bij de verzekeringsondernemingen. De extreme weersomstandigheden veroorzaakten onder meer in de regio

Lees meer »

Vader en oudste zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon waren op slag dood, de twee andere zoons raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »