Nederlandse kotstudente verkracht in Brugge: Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit”

“Het verbaast mij dat een verkrachting het slachtoffer zoveel geld kost.” Een 23-jarige vrouw getuigt openhartig nadat ze vorig jaar op haar kot in Brugge werd verkracht. Haar zaak komt maandag voor in de rechtbank van Brugge. “Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit…”

“Op 8 november 2023 had A. K. (33) een fikse ruzie met zijn partner. Ze gooide hem uit hun flat in de Kuipersstraat in Brugge”, vertelt de Nederlandse studente (23), die toen op kot in Brugge zat en biotechnologie studeerde. “Ik kreeg medelijden met de man, die op straat moest slapen, en bood hem de slaapbank aan in mijn appartement. Hij leek mij een vriendelijke buurjongen.”

“Dat brak mij zuur op, hij heeft mij met geweld verkracht. Ik ben meteen erna naar het zorgcentrum na seksueel misbruik gestapt, waar ze de vele kneuzingen op mijn hele lichaam vastgesteld hebben. De tegenpartij beweert dat de seksuele intimiteiten met wederzijdse toestemming plaatsvonden. Dat klopt niet, dat is in strijd met mijn geaardheid. Ik val niet op mannen, mijn lesbische vriendin heeft dit ook aan de politie bevestigd.”

Stalken en bedreigen

A. K. werd na de feiten opgepakt en vertoeft sindsdien in voorhechtenis, te meer omdat hij eerder opgelegde voorwaarden na het stalken en bedreigen van drie ex-vriendinnen niet naleefde. Hij moet zich op maandag 27 mei voor de strafrechter verantwoorden voor verkrachting. Dat bevestigt ook het parket van West-Vlaanderen, dat naar verluidt een stevig dossier kon opstellen.

Hij zou een aardig gevuld strafblad hebben, nadat zijn leven de laatste jaren in een sfeer van drugs- en drankmisbruik baadde. Toen hij gearresteerd werd, was hij in het bezit van een verboden wapen, met name een groot mes.

Weggevlucht

De studente zag zich genoodzaakt om met spoed uit Brugge te verhuizen. “Zijn vriendin noemt mij een kankerhoer, ze beweert dat ik haar vriend van haar afgepakt heb. Haar kompanen gooiden ’s nachts met voorwerpen naar mijn raam en intimideerden mij. Ik heb bij de politie een klacht ingediend en ben weggevlucht uit Brugge.”

“Ik heb psychologische ondersteuning nodig, ik ben bang. Ik ben een half jaar studietijd kwijt, zal wellicht niet kunnen doctoreren. Gelukkig heeft de unief mij wat ruimte gelaten om sommige examens uit te stellen en te spreiden. Maar ik moet mijn leven en mijn studies nu noodgedwongen voortzetten in een ander land.”

Tweede verhuizing

“Het verbaast mij dat een verkrachting een slachtoffer zoveel geld kost. Een spoedverhuizing en binnenkort een tweede verandering van woonplaats zijn voor mij als studente erg duur. Want ik moet opnieuw verhuizen. Blijkbaar is het de standaardprocedure dat zelfs bij verkrachtingen het adres van het slachtoffer vermeld wordt in het strafdossier, dat ook ingekeken wordt door de tegenpartij.”

“Zo weet hij waar ik nu woon… Dat de dader weet waar ik naartoe verhuisd ben, bezorgt mij nachtmerries. Alle schade verhalen op de dader heeft geen zin, want hij is onvermogend”, aldus het slachtoffer, dat tijdens de zitting op de rechtbank zal bijgestaan worden door de Brugse advocaat Nick Lucas.

Dader A. K. wordt verdedigd door Mathieu Langerock. De beklaagde betwist naar verluidt nog altijd de feiten, dat deed hij toen het dossier door de Brugse raadkamer behandeld werd. Zijn raadsman was niet beschikbaar voor commentaar. A.K. riskeert tot tien jaar cel voor verkrachting.

The post Nederlandse kotstudente verkracht in Brugge: Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse wapenstilstandresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Tweede Zomertoer van Oldtimerclub Pittem-Egem

Op zondag 30 juni organiseert Oldtimerclub Pittem-Egem haar tweede editie van de Zomertoer. Tijdens deze volledig verzorgde dag zullen de deelnemers kunnen genieten van lekker eten en daarnaast een mooie rondrit maken langs landelijke wegen.
The post Tweede Zomertoer van Oldtimerclub Pittem-Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Mogelijk honderden doden en gewonden bij bevrijdingsactie voor gijzelaars in Gazastrook

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

Staat Blake Lively naast haar man Ryan Reynolds in nieuwe ‘Deadpool & Wolverine’? Trailer doet vermoeden van wel

Zal Blake Lively (36) verschijnen in ‘Deadpool & Wolverine’? Fans speculeren dat de actrice haar opwachting zal maken in de nieuwe superheldenfilm. In de trailer zijn er namelijk plots onbekende vrouwelijke voeten te zien. Ryan Reynolds (47), die de rol van Deadpool vertolkt, is in het echte leven getrouwd met Lively, wat de geruchten alleen maar versterkt.

Lees meer »

Duivelsgekte bij Lieve en Kathy in café ‘In De Ster’: “Alle matchen worden getoond op ons ruime terras”

Bij Lieven Meulenaere en Kathy Pareyn van café ‘In de Ster’ in Sint-Jan-ter-Biezen wordt er werk gemaakt van een EK-dorp. Alle voetbalwedstrijden worden er binnen getoond op meerdere schermen en ook buiten staat op het terras een groot scherm om mee te volgen.
The post Duivelsgekte bij Lieve en Kathy in café ‘In De Ster’: “Alle matchen worden getoond

Lees meer »

Davidsfonds Ledegem organiseert wijnterras op nieuwe locatie: “Zuid-Italiaanse wijnen proeven in de pastorietuin”

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zijn het weer batjes in Ledegem. Wie daarop zeker niet mag ontbreken is het Davidsfonds. De vereniging organiseert al jarenlang een wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis inmiddels gestart zijn, wijken de wijnliefhebbers uit naar de tuin van de pastorie.
The post Davidsfonds Ledegem organiseert wijnterras op nieuwe locatie: “Zuid-Italiaanse wijnen

Lees meer »

“Elke dag val ik opnieuw in duigen”: Mama Stefanie (37) getuigt één jaar nadat haar ex huis in brand stak en twee kindjes het leven lieten

Een jaar geleden verloor Stefanie Brems (37) haar twee kindjes Kyano (8) en Kyara (4) nadat haar ex-man hun woning in Puurs-Sint-Amands in brand stak. In een gesprek met HLN dat zweeft tussen verdriet en wilskracht vertelt Stefanie over die vreselijke zondagnacht, hoe de lach van haar kinderen haar inspireert om te blijven leven en de confrontatie met het verleden:

Lees meer »