Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt. 

Meer krantenkoppen in België

Opvallende beelden uit Mechelen: man fietst op pechstrook E19 tijdens regenvlaag

Opvallende beelden op de E19 aan de afrit Mechelen-Zuid dinsdagmiddag: daarop is te zien hoe een fietser op de pechstrook in de richting van Brussel de regen trotseert, en tegen de windvlagen in aan het trappen is. Volgens een getuige, die ons de beelden bezorgde, maakten vrachtwagenchauffeurs “vreemde manoeuvres” toen ze de fietser plots naast zich zagen verschijnen. Bij de

Lees meer »

Man aangehouden in Nederland voor moordpoging op Spaans politicus

Een 38-jarige man met de Tunesische nationaliteit is eerder deze maand in het Nederlandse Haarlem opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot moord op een Spaanse politicus. Het Openbaar Ministerie in Noord-Holland bevestigt berichtgeving in Spaanse media hierover. De Spaanse politie meldt dat het om de vermoedelijke schutter gaat.

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort en Gezond Verstand Nieuwpoort: “CD&V moet verbod op verkiezingsborden opheffen”

Politici Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri Dedecker (Gezond Verstand Nieuwpoort) hebben hun krachten gebundeld en roepen het stadsbestuur op om het huidige verbod op verkiezingsborden op te heffen. Het gemeenteraadsbesluit van 2018 dat dit verbod invoerde, beperkt volgens hen de mogelijkheid om effectief campagne te voeren. “Dit is voor ons een uiterst belangrijk item en tekenend voor het machtsbeleid

Lees meer »

“Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen

Jelle Vermoote (22) viert zondag tijdens het Belgisch wegkampioenschap tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn wederoptreden. Na zijn opgave in de Vierdaagse van Duinkerke moest de pion van Bingoal WB aan de antibiotica.
The post “Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over “psychologisch geweld” door choreografe Anna Teresa De Keersmaecker

Anne Teresa De Keersmaeker (64), de bekendste choreografe van ons land, komt in opspraak na verhalen van “psychologisch geweld”. In een rapport uit 2022, dat een externe vertrouwenspersoon opstelde naar aanleiding van de werksituatie bij haar dansgezelschap Rosas, noemen anonieme getuigen haar “de nieuwe Jan Fabre, met uitzondering van het seksueel grensoverschrijdend gedrag”. Dat schrijven de Mediahuiskranten zaterdag op basis

Lees meer »

Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren

Zondagnamiddag organiseerde Tuinhier-Kortrijk, in samenwerking met buurtwerk Kortrijk, de 4de editie van de ‘Dag van de volkstuinen’. Iedereen kon een bezoek brengen in de Vennestraat.
The post Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »