LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Cercle is een sterke ploeg”: geschorste Nicky Hayen kijkt uit naar duel tegen stadsgenoot

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws, de opmerkelijkste beelden en de strafste analyses leest u bij ons! 

Meer krantenkoppen in België

Belgen verloren vorig jaar minstens 15,5 miljoen euro aan online beleggingsfraude

Beurswaakhond FSMA kreeg het afgelopen jaar een recordaantal meldingen van burgers over beleggingsfraude en onregelmatige beleggingsactiviteiten. Voor 2023 ging het om 2.170 van die meldingen, tegen 1.918 in 2021 (het vorige recordjaar) en amper 781 in 2017, zo blijkt uit het jaarverslag van de toezichthouder. De meest voorkomende vorm van beleggingsfraude (40 procent) zijn valse online beleggingsplatformen. Slachtoffers maakten melding

Lees meer »

Dames met beperking schitteren tijdens modeshow met tweedehandskledij bij Mivalti’s Corner: “Duurzaamheid koppelen aan inclusie”

Bij Mivalti’s Corner in Tielt, het satellietwinkeltje van centrum voor personen met een beperking Mivalti, kan je sinds kort een ruime collectie tweedehandskledij vinden. Om dat nieuwe aanbod in de verf te zetten, werd er donderdagavond een modeshow georganiseerd. Al waren de sterren van de avond toch zonder twijfel de mannequins zelf.
The post Dames met beperking schitteren tijdens

Lees meer »

Superfan Ludo was ooit als enige supporter van Rode Duivels aanwezig in stadion: “Ik heb vaak te horen gekregen dat ik niet goed wijs was”

Het EK voetbal draait op volle toeren en maandag beginnen ook de Belgen eraan. De Rode Duivels hebben wat goed te maken na het WK-debacle in 2022 en kunnen daarvoor alvast rekenen op de steun van een superfan. Ludo Rollenberg kan naar eigen zeggen “op één hand tellen” hoeveel matchen hij gemist heeft in de afgelopen 35 jaar.

Lees meer »

Israël doodt opnieuw Hezbollah-bevelhebber

Het Israëlische leger zegt opnieuw een commandant van Hezbollah in Libanon te hebben gedood. Die zou uitgeschakeld zijn bij een gerichte aanval, donderdagochtend, in het gebied rond Deir Kifa, in het zuiden van Libanon. De pro-Iraanse militie bevestigde zijn dood. De commandant in kwestie, Abbas Ibrahim Hamada, zou verantwoordelijk geweest zijn voor een deel van de grondtroepen van Hezbollah en

Lees meer »

“Als jullie bondscoach niet weer zo gek doet, wint België simpel”: onze spion in het Roemeense kamp ziet Duivels makkelijk zegevieren

“Valt de 1-0 voor België, dan kunnen er forfaitcijfers op het bord komen.” Bob Peeters deed er in 2000 dágen over om een Roemeen te vinden, wij vonden er sneller één die bereid was om zijn land door te lichten voor de match tegen de Rode Duivels. Onze spion ziet hoe de Roemenen overlopen van zelfvertrouwen na hun ruime zege

Lees meer »

Mysterieuze knal schrikt Italiaanse kust op

Een luide knal heeft donderdagnamiddag de Italiaanse kust ter hoogte van Toscane opgeschrikt. Om 16.29 uur weerklonk plots een enorme dreun, die volgens getuigen huizen deed trillen en ramen in hun kozijnen liet rammelen. Meteen werd gezocht naar de oorzaak van het mysterieuze geluid, maar die blijkt moeilijker te vinden dan gedacht.

Lees meer »