LIVEBLOG CITY-UNITED (16u). Winnen De Bruyne en Doku naast de titel ook de FA Cup?

Manchester City speelt de FA Cup-finale tegen stadsgenoot Manchester United. Het is een heruitgave van de finale van vorig jaar. City is net als vorig jaar de uitgesproken favoriet tegen een kwakkelend United. Winnen Kevin De Bruyne en Jeremy Doku na de titel ook de beker? Volg het hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten bekladden Stonehenge

Nadat ze al verschillende iconische kunstwerken in musea hadden geviseerd, hebben klimaatactivisten van de Britse Just Stop Oil nu ook de prehistorische site van Stonehenge, in het VK, besmeurd. “Een schaamteloze daad van vandalisme”, reageert de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer”

Bijna twintig knuffelberen sieren de gevel van Danny Poissonnier (61) en Antoon Matthijs (56) in hartje Ieper. “Het begon als grap, maar intussen hebben we het aantal teddy’s verdubbeld.”
The post Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Telenet-topman Dieter Nieuwdorp nu klachtenstroom blijft aanhouden: “Ja, we zijn duizenden klanten kwijt”

Alleen al de afgelopen maand kreeg de ombudsman Telecom nog 424 klachten binnen over Telenet, dat blijkt uit cijfers die onze reporter opvroeg. Dat aantal ligt lager dan in rampjaar 2023, maar het is duidelijk dat heel wat Telenet-gebruikers misnoegd zijn. “Op 2 miljoen klanten waren er 20.000 tot 40.000 ontevreden, veel meer dan we willen”, geeft Telenet-directeur Dieter Nieuwdorp

Lees meer »

Werken GOG Blekerijbeek van start

De provincie maakte, in samenwerking met de gemeente, een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op voor een gecontroleerd overstromingsgebied (GOG) op de Blekerijbeek. Met de aanleg van dit overstromingsgebied wordt het risico op wateroverlast bij hevige regenval in het centrum van Ichtegem beperkt, met een focus op duurzaamheid en behoud van het landschap.
The post Werken GOG Blekerijbeek van start

Lees meer »

Nood aan meer psychiatrische afdelingen voor ouderen

Vlozo, de koepelorganisatie van private woonzorgcentra, vraagt meer middelen aan de volgende Vlaamse regering om gespecialiseerde psychiatrische afdelingen voor ouderen uit te bouwen. Bijna een op de vijf bewoners van woonzorgcentra kampt met een psychische kwetsbaarheid, blijkt uit een bevraging van de Odisee Hogeschool.

Lees meer »

Otegem ontdekken met Zappie’s Kunstenroute

Onlangs werd Zappie’s Kunstenroute ingewandeld in Otegem. “Deze route is het resultaat van de inspanningen van onze kindergemeenteraad, die sterk heeft gestreden voor meer kunst in de openbare ruimte”, zegt cultuur- en jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V).
The post Otegem ontdekken met Zappie’s Kunstenroute appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philippe (67) en Kathleen (66) voegen ervaring toe aan lijst Gemeentebelangen Knokke-Heist: “Dit college zorgt voor nieuwe wind”

Gemeentebelangen Knokke-Heist heeft vrijdagavond twee kandidaten bekendgemaakt die tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke rol zullen spelen op de lijst. Met Philippe Vlietinck en Kathleen Van Der Hooft gaat het om twee kandidaten met een lange staat van dienst. Beiden willen met hun ervaring voor evenwicht in het team zorgen en hun expertise doorgeven aan de nieuwe lichting.
The

Lees meer »