KSV Rumbeke meest sociale voetbalclub van Vlaanderen

KSV Rumbeke mag zich als allereerste club in de geschiedenis van het Vlaamse voetbal de meest sociale voetbalclub van Vlaanderen noemen. De ploeg van voorzitter Stefaan Bouckaert verzamelde de voorbije drie weken de meeste stemmen van het publiek voor haar inzet voor de lokale gemeenschap.

De club ontving de nieuwe sporttrofee van Voetbal Vlaanderen tijdens het jaarlijkse slotgala van het amateurvoetbal uit handen van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. KSV Rumbeke haalde het nipt van de Vlaams-Brabantse club Football Girls Leuven en het Oost-Vlaamse KVV Zelzate. ZVC Los Frèros Rummen viel net naast het podium.

Inzet voor de samenleving

Op vrijdagavond 24 mei vond de apotheose plaats van een nieuwe voetbaltrofee in Vlaanderen. De voorbije vier maanden ging Voetbal Vlaanderen voor het eerst in haar bestaan op zoek naar de voetbalclub die zich het meest inzet voor onze samenleving.

Daarmee zet de grootste sportfederatie van Vlaanderen voortaan na afloop van elk seizoen de schijnwerpers op clubs die hun rol in onze maatschappij meer dan naar behoren spelen. KSV Rumbeke sleepte drie weken geleden uit een massa kandidaturen een van de nominaties in de wacht. Die nominatie verzilvert de West-Vlaamse voetbalclub nu.

(lees verder onder de video)

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

An Verdonck, bestuurslid KSV Rumbeke: “We zijn fier dat het werk van onze talrijke vrijwilligers de voorbije twee jaar beloond wordt met deze nieuwe trofee. We doen er vanuit onze sociale cel alles aan om onze leden zich goed in hun vel te laten voelen.”

“Dat is voor ons als club belangrijker dan de pure, sportieve prestaties van onze teams. Via het voetbalspelletje maken we onze trainers, spelers en ouders weerbaarder in onze samenleving. Daar draait voetbal tenslotte om.”

“Fantastische winnaar”

Vlaams minister van Sport Ben Weyts: “KSV Rumbeke kan symbool staan voor zoveel sportclubs in Vlaanderen, die vaak het kloppend hart zijn van hun lokale gemeenschap. Mensen samenbrengen en met elkaar verbinden, los van leeftijd of sociale status: daar gaat het om.”

“Ik geef toe dat ik als Brabander stiekem misschien extra supporterde voor de Football Girls uit Leuven, maar Rumbeke is een fantastische winnaar. Ze laten heel mooi zien dat sporten niet alleen goed is voor de gezondheid: het is goed voor de gemeenschap.”

The post KSV Rumbeke meest sociale voetbalclub van Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tom Boonen is een uitstekend uithangbord voor de rallysport”: Watounaar Lander Dhaene is persoonlijke ingenieur van wielerkampioen

Hij was in de vorige editie al aanwezig op de shakedown, maar dit jaar komt Tom Boonen voor het eerst naar de Ypres Rally om de volledige wedstrijd af te werken. De voormalige topwielrenner trekt zich intussen aardig uit de slag in de rallysport en heeft dat mee te danken aan Watounaar Lander Dhaene, zijn persoonlijke ingenieur.
The post

Lees meer »

Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren

De gemeente Oostkamp organiseerde in samenwerking met de bosgroep West-Vlaanderen een begeleide wandeling door het Nieuwenhovebos, de perfecte activiteit voor ‘Dag van de Buren’.
The post Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verbranding, verkrachting en hamerslagen: hoe straatkinderen gruwelijke martelingen moeten doorstaan in Brussels drugsmilieu

Een vinger van een kind van 8 verbranden. Klappen met een wapenstok. Messteken. Zelfs verkrachtingen met een metalen staaf of tientallen hamerslagen. In het Brusselse drugsmilieu komen kinderen en jongeren uit Marokko en Algerije, die alleen als vluchteling België bereiken, in een hel terecht. HLN sprak met hulpverleners, federale politie en Child Focus die de problematiek goed kennen. Zij waarschuwen

Lees meer »

Franse gevangene gaat stemmen en neemt meteen de benen

In Zuid-Frankrijk is een gevangene ontsnapt nadat hij zijn stem had uitgebracht voor de Europese verkiezingen. De man was gedetineerd in een gevangenis in Arles en was “onder toezicht met verlof” om zijn stem uit te brengen, meldt een bron tegen persbureau AFP.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) aangekomen bij paleis – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Ondanks behandelingen voor kanker, neemt koning Charles geen gas terug in koninklijke agenda: “Hij is een workaholic”

Koning Charles (75) ondergaat momenteel behandelingen voor kanker. De artsen hadden hem opgedragen om het de komende tijd rustig aan te doen. Al lijkt de Britse koning daar geen gehoor aan te geven. Zo draait zijn werkleven weer op volle toeren: hij woont koninklijke vergaderingen bij en plant opnieuw bezoeken in. “Hij heeft lang moeten wachten om koning te worden,

Lees meer »

Vijfdejaars VTI scoren toptienplaats met zelfgebouwde kart

De vijfdejaars Onderhoudsmechanica van de Sint-Paulusschool campus VTI namen onlangs deel aan de Greenpower Challenge. De opdracht op het circuit van Zolder was om in één uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen met een eigen kart. 5 0A transformeerde het afgelopen schooljaar van een klasgroep in een raceteam, waarbij iedereen zijn rol kreeg. Tijdens
The post Vijfdejaars VTI

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Oranje heeft verdiende voorsprong beet dankzij eerste interlandgoal van Xavi Simons

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »