IKWV en Tom Waes houden campagne rond ‘borstschroom’: “Hartmassage bij vrouwen mag geen taboe zijn”

Op het strand van Nieuwpoort hebben Tom Waes, IKWV (Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen) en verzekeraar AXA een campagnevideo opgenomen rond ‘borstschroom’. Uit cijfers van de Belgische Cardiologische Liga blijkt dat 31 % van de sterfgevallen bij vrouwen gelinkt is aan hart- en vaatziekten. Een snelle en goede hartmassage is belangrijk om de overlevingskansen te verhogen, maar veel mensen – vooral mannen – durven een vrouw niet reanimeren, omdat dit tussen de borsten moet gebeuren. Met de campagne hopen ze de schaamte errond weg te nemen. 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar faillissement vennootschap van parlementslid Team Fouad Ahidar

Er loopt een opsporingsonderzoek bij het parket van Halle-Vilvoorde naar een vennootschap van Ilyas El Omari, die pas verkozen is in het Brusselse parlement voor de partij Team Fouad Ahidar. Het onderzoek is er gekomen na een klacht van de curator die het faillissement afhandelt, omdat die er niet zou in slagen El Omari te contacteren. Dat meldt Bruzz. Het

Lees meer »

Mogen we lachen met God? “Ja, maar…” zegt de paus

“Je mag lachen met God (…) maar zonder religieuze gevoelens van gelovigen te kwetsen”, heeft paus Franciscus vrijdag gezegd toen hij 107 komieken uit vijftien landen ontving in het Vaticaan. Het was voor de paus een luchtig intermezzo voor hij wordt verwacht op de G7-top in Italië.

Lees meer »

“Fouten nemen toe als radiologen constant gebeld worden door collega-artsen”: beroepsvereniging reageert na de gemiste diagnoses

“Drie jaar was de tumor aan het groeien, maar toch werd hij gemist op dienst radiologie.” Na de missers bij ZNA Cadix, getuigde Nikita bij HLN hoe radiologen van een ander ziekenhuis het zwarte bolletje in haar milt niet opmerkten. Dat roept vragen op. Is er dan geen controle? Hoe uitzonderlijk zijn zulke fouten? We klopten aan bij de Belgische

Lees meer »

“Te veel nadelige effecten”: Kuurne dient bezwaar in tegen aanpassing tracé kanaal Bossuit-Kortrijk

Het gemeentebestuur van Kuurne heeft beslist om bezwaar in te dienen tegen de plannen om het tracé van het kanaal Bossuit-Kortrijk aan te passen. “Er zijn gewoon te veel nadelige effecten voor onze gemeente”, stelt burgemeester Francis Benoit. “Bovendien zorgt het ringtracé voor te veel onzekerheid bij de inwoners en andere projecten.”
The post “Te veel nadelige effecten”: Kuurne

Lees meer »

Toptalent Julie Mulier maakt indruk bij Atletiek Zuid West

Julie Mulier verpulverde vorig weekend het clubrecord bij Atletiek Zuid West (AZW) op de 1.500 meter voor cadetten. De Deerlijkse verbeterde eerder dit seizoen al het record op de 800 en de 3.000 meter.
The post Toptalent Julie Mulier maakt indruk bij Atletiek Zuid West appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand – WHO: ruim 8.000 kinderen jonger dan 5 jaar behandeld voor acute ondervoeding in Gaza

Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden. “Blinken blijft praten over de instemming van Israël met het laatste voorstel voor een staakt-het-vuren, maar we hebben geen enkele Israëlische functionaris zich hierover horen uitspreken”, zei Hamas in een verklaring. De Palestijnse beweging drong er vervolgens bij

Lees meer »

BEKIJK Tot 1 centimeter hagel in Brugge: “Felle bui trekt verder landinwaarts”

In Brugge is er dinsdagvoormiddag een felle gepasseerd, die gepaard ging met hagel. Er viel ongeveer een centimeter aan de winterse neerslag. “Het weer is licht wisselvallig, maar blijft voorlopig aan de koele kant. Door de klimaatverandering krijgen we veel langer periodes van droger weer, maar dus ook veel langere periodes van het nattere weer dat we nu al maandenlang

Lees meer »

Kortrijk huldigt deelnemers Special Olympics

De 40ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen vond plaats in La Louvière van 8 tot 11 mei. Ruim 3.000 atleten namen deel, waaronder 166 atleten uit zeven verschillende Kortrijkse clubs, scholen of instellingen. Schepen Wouter Allijns huldigde de atleten op woensdag 12 juni in de Beatrijszaal van het stadhuis.
The post Kortrijk huldigt deelnemers Special Olympics appeared

Lees meer »