Hij is nog niet heilig verklaard, maar in Zonhoven zijn ze nu al in de ban van deze 15-jarige jongen

Hij staat, na twee mirakels, op het punt om de eerste heilige te worden van de eenentwintigste eeuw. Maar in Zonhoven vereren ze Carlo Acutis al vier jaar. Priester Wim vertelt waarom ze de 15-jarige ‘patroonheilige van het internet’ op handen dragen in zijn gemeente: “Op een dag zei een leerling tegen me: ‘Meneer, er is ‘een nieuwe’ en hij is hip!’” 

Meer krantenkoppen in België

Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel voor jong en oud”

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni openen de leden van het oudercomité en de leerkrachten van de vrije basisschool De Peereboom voor de tweede keer hun zomerbar ‘t Peirekot. Een heel weekend lang valt er heel wat te beleven in de omgeving van de school.
The post Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel

Lees meer »

Exitpoll: “PTB-PVDA grootste in Wallonië”

Als twee honden – in dit geval PS en MR – vechten om een been, loopt een derde ermee heen. Dat lijkt op dit moment te gebeuren in Wallonië. Volgens een exitpoll van RTL Info en de ULB bij 6.000 kiezers zou de PTB-PVDA fors succes boeken.

Lees meer »

“Geweld in wereld nog nooit zo hoog geweest sinds einde Koude Oorlog”: aantal gewapende conflicten op hoogste punt sinds 1946

Het aantal gewapende conflicten wereldwijd bereikte in 2023 het hoogste niveau sinds 1946. Dat blijkt uit een recente Noorse studie gepubliceerd door het Peace Research Institute Oslo (Prio). Hoewel dit op het eerste gezicht verrassend is, is het aantal landen dat door deze conflicten wordt getroffen eigenlijk afgenomen, wat een paradoxale situatie creëert.

Lees meer »

Duitstalige Belgen stemmen 4 keer vaker blanco dan Vlamingen

16 procent van de kiezers uit de Duitstalige Gemeenschap stemt blanco bij de federale verkiezingen. Dat is 4 keer meer dan in Vlaanderen. Het is niet enkel dit jaar dat het aantal blanco-stemmers zo hoog ligt in het Duitstalige landsgedeelte en dat heeft een oorzaak. "Duitstalige Belgen vinden hun gading niet in het aanbod van de Franstalige partijen."

Lees meer »

“Uit het niets kreeg hij heel expliciete berichten”: vriendin van Rik Verheye kaart ongepast gedrag van vrouwen aan

Manon Fichefet (29), de vriendin van Rik Verheye (37), sprak in een interview met ‘Humo’ openhartig over hun relatie en de vrouwelijke aandacht die de acteur ontvangt. Ze wees daarbij ook op het vaak ongepaste gedrag van sommige vrouwen. “Ze doen alsof ze iets in zijn oor willen fluisteren, maar dan bijten ze in zijn oorlel”, vertelt ze.

Lees meer »

Jos D’Haese (PVDA) na historisch resultaat in Antwerpen: “De Wever mag zich zorgen beginnen te maken voor 9 oktober”

Raoul Hedebouw werd voor de stembusgang in het Waals parlement kopje-onder geduwd door de Franstalige liberalen van MR en Les Engagés. Wat een verschil met de PVDA in Antwerpen: daar scoorde de partij 22% van de stemmen. Is Jos D’Haese, de 31-jarige lijsttrekker voor het Vlaams Parlement, het nieuwe godenkind van extreemlinks? “Mijn X-factor heeft allicht bijgedragen tot dit resultaat,

Lees meer »

Na forse verkiezingswinst voor stuntpartij Les Engagés: waar staat ‘de Waalse CD&V’ eigenlijk voor?

Niemand in België die zondag zo fors gewonnen heeft als Les Engagés. De partij die Maxime Prévot bouwde op de ruïnes van de christendemocratische cdH bestaat pas twee jaar, maar fietste in Wallonië vlotjes naar 20 procent. De ‘stuntpartij’ stapt in de Waalse regering en wellicht ook in de federale. Hoog tijd om in Vlaanderen te leren waar de nieuwkomers

Lees meer »