Bijna vijftig doden door extreme hitte in Mexico

De extreme hitte in Mexico heeft de afgelopen twee maanden 48 doden geëist. Bijna de helft van de sterfgevallen werd alleen al tijdens de voorbije week geregistreerd. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdtrainer Philippe Soens bereidt nieuw seizoen judoclub Yawara voor: “Hopen op een grotere zaal”

Judoclub Yawara uit Ooigem bereidt volop het nieuwe seizoen voor dat begin september start. De club werd in 1976 opgericht. Hoofdtrainer en bestuurslid Philippe Soens stond mee aan de wieg van deze succesvolle judoclub.
The post Hoofdtrainer Philippe Soens bereidt nieuw seizoen judoclub Yawara voor: “Hopen op een grotere zaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik was ambetant dat Zita er niet was. Tot nu”: wij gingen backstage bij de Clouseau-special van ‘Tien om te zien’

40 jaar Clouseau, dat mag al eens gevierd worden. Met een ‘Tien om te zien’- special bijvoorbeeld. Aan de zeedijk in Westende werden Koen (56) en Kris Wauters (59) donderdag getrakteerd op een avond vol verrassingen van oude én nieuwe vrienden. Die hielden zich een dag lang verborgen voor de broers, maar onthulden wel graag hun meest bijzondere herinneringen en

Lees meer »

Walvis doet boot kapseizen en gooit twee mensen overboord

Een bultrugwalvis heeft bij New Hampshire een boot doen kapseizen en twee mensen het water in laten vliegen. Twee broers van 16 en 19 die in een nabijgelegen bootje vaarden, konden het tafereel vastleggen. Op de video is te zien hoe de bultrugwalvis plotseling uit het water opduikt voordat hij een klein vaartuig van 7 meter omgooit. Bekijk de beelden

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »

Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt, gaat winkel weer open: “Een halfuur eerder waren er nog klanten aanwezig”

Toolstation Oostende in de Torhoutsesteenweg opende donderdagochtend opnieuw de deuren. Nog geen twaalf uur eerder reed een 54-jarige automobiliste met haar BMW de glazen vitrine van de winkel binnen. De materiële schade is enorm, maar gewonden vielen er niet. “Het klonk net als vuurwerk”, zegt filiaalmanager Angelo Sarrazin (40).
The post Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt,

Lees meer »

“Geef mensen opnieuw de vrijheid om op eigen tempo te verbouwen: sloop de renovatieplicht”

De partijen die straks een nieuwe Vlaamse regering willen vormen, denken eraan om de renovatieplicht te hervormen. “Maar welk van hun voorstellen het ook haalt: burgers zullen gedwongen blijven om te verbouwen aan een door de overheid opgelegd tempo”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Niemand wil tabula rasa maken. Zou het dan zo’n ramp zijn om de renovatieplicht simpelweg af te

Lees meer »

Historische verplaatsing voor 1.000 Cerclefans die in Schotland hun ploeg aanmoedigen

Zo’n duizend Cerclefans zijn in het Schotse Kilmarnock om hun ploeg donderdagavond na veertien jaar nog eens aan te moedigen tijdens een Europese wedstrijd, zij het in de tweede voorronde van de Europa League. Circa honderd supporters en vips van Business Kring 12 stapten woensdagmiddag samen met de spelersgroep, medewerkers en de technische staf in Oostende mee het vliegtuig op

Lees meer »