Al meer dan duizend doden door extreme hitte bij hadj in Mekka

Het aantal doden door de extreme hitte bij de hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht voor moslims in Saudi-Arabië, is opgelopen tot meer dan duizend. Dat meldt AFP op basis van informatie van verschillende landen.

 

Meer krantenkoppen in België

Onder meer zanger Stromae en sterrenchef Peter Goossens: deze Belgen krijgen onderscheiding van koning Filip

Sterrenchef Peter Goossens (60) wordt benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde, en ook zijn collega Seppe Nobels (41) en muzikant Stromae (39) krijgen een ereteken uit handen van koning Filip ter gelegenheid van de nationale feestdag. Antiquair Axel Vervoordt (77), lieveling van koningin Paola, mag zich voortaan baron noemen. Dat blijkt uit de lijst van nieuwe adellijke titels en gunsten,

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Senaatsleider Schumer heeft Biden gevraagd zich terug te trekken”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Rode Duivels spelen thuisduel tegen Israël in het buitenland

De Rode Duivels zullen hun openingswedstrijd in de nieuwe Nations League op 6 september in het buitenland afwerken. Mogelijk wordt de partij tegen Israël gespeeld in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, maar bevestiging is er nog niet. Dat vertelde de Belgische voetbalbond (KBVB) dinsdag in een reactie aan Belga.

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »

Christoff strikt zoon van Roger Van Damme voor nieuwe zomersingle: “Je bent voor zijn stijl of niet, maar laat het daar dan bij”

“Lucca wil graag bekend worden, en als ik hem daar in Vlaanderen ook maar een klein beetje mee kan helpen, waarom ook niet?” Een opmerkelijke samenwerking: Christoff (48) strikte de vijftienjarige remixer Lucca van Damme voor zijn zomersingle ‘Terug bij mij’. In een dubbelinterview met ‘Primo’ vertelt het duo uitgebreid over hun plannen. Al wil de zanger de zoon van

Lees meer »

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »

? Bondscoach Sven Vanthourenhout is overtuigd: “Remco en Wout zullen er staan op de Olympische Spelen”

De derde ritzege van Jasper Philipsen in deze Tour is binnen. “Drie volle lengten. Van sprekend gemak gesproken.” In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck terug op de laatste sprintetappe. Met bondscoach Sven Vanthourenhout wordt al vooruitgeblikt richting de Olympische Spelen. “Het mentale aspect wordt héél belangrijk.” Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldwijde computerstoring treft ook Belgische bedrijven: dit weten we al

Het regent vrijdag wereldwijd meldingen van gecrashte computers. Verschillende grote bedrijven zijn getroffen en veel gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze opstarten. In ons land zijn twee ziekenhuizen, de NMBS en de luchthaven getroffen. Cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike zegt het probleem intussen te hebben gevonden.

Lees meer »