‘Bedrijven laten thuiswerkers te veel aan hun lot over’

14:53 De preventiedienst Mensura wees er de voorbije week op dat thuiswerken tot psychische klachten leidt door het voortdurend online zijn en het gebrek aan afgelijnde werktijden. Volgens experts vormt het… 

Meer krantenkoppen in België

MTC Redbone uit Zwevezele viert 30-jarig bestaan, ‘keizer’ Eric Andries (83) heeft al 400.000 km op de teller

De leden van motorclub MTC Redbone uit Zwevezele blinken hun motoren dit jaar extra op, want de club bestaat 30 jaar en dat mag gevierd worden. Burgemeester Lieven Huys loofde de goede sfeer, de vriendschap en het respect binnen de organisatie. Eén motard viel extra op: de 83-jarige Eric Andries maalt jaarlijks zo’n 20.000 km af, breekt elk record en

Lees meer »

“Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg

Vorig jaar werden voor het eerst ‘De Andere Batjez’ georganiseerd op en rond de Ardooisesteenweg. Dit jaar breien ze daar een vervolg aan met een gevarieerd aanbod optredens op vier podia verspreid in de straat. Nieuw is ook de vintagemarkt.
The post “Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg appeared first

Lees meer »

Acht mensen gestorven in koelwagen in China

In Henan, een provincie in het centrum van China, zijn acht mensen gestikt in een koelwagen. Ze werden zondagmorgen bewusteloos aangetroffen en konden niet meer gereanimeerd worden, zo melden Chinese staatsmedia maandag.

Lees meer »

Familiehond Ona (5) sterft pijnlijke dood: “Gooide iemand vergif in onze tuin?”

Ona, de vijfjarige golden retriever van een gezin in de Kamutstraat in Harelbeke, is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestorven na een korte, pijnlijke doodstrijd. “Volgens de dierenarts is Ona duidelijk vergiftigd, waarschijnlijk heeft ze rattenvergif opgegeten dat in onze tuin is terechtgekomen. We gaan klacht indienen tegen onbekenden. Iemand moet het rattenvergif in de tuin gegooid hebben.”

Lees meer »

Kennissen van vermoord echtpaar op Tenerife over aangehouden Belg: “Hij is impulsief en kan gemakkelijk ontploffen”

Een impulsieveling die er niet voor terugdeinst om mensen voor het minste met de dood te bedreigen. Zo omschrijven kennissen op Tenerife de donderdag in Bergen opgepakte hoofdverdachte van de moorden op Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66). Na de arrestatie van Paul A. en zijn zoon beginnen de eilandbewoners te praten. “Hij dreigde zelfs eens om iemand kapot

Lees meer »

Woonzorgcentra: “Steeds meer ouderen met psychische klachten, dat kunnen we niet aan”

Bijna een op de vijf ouderen die in een woonzorgcentrum resideert, heeft in zijn leven te maken gehad met een depressie, verslaving of andere psychische aandoeningen. De zorg binnen de woonzorgcentra is daar niet op aangepast. “We zijn genoodzaakt de problemen op te vangen met medicatie of de bewoner onder te brengen in een beschermde afdeling”, zegt Jan Peter Spaanderman,

Lees meer »

Stéphan Lefebvre wint 59ste Ypres Rally

Stéphane Lefebvre (Hyundai i20 Rally2) heeft de 59ste Ardeca Ypres Rally op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na achttien proeven met 40 seconden van Maxime Potty (Toyota Yaris Rally2). Cédric Cherain (Hyundai i20 Rally2) klopte nipt Bernd Casier (Skoda Fabia Rally2) in de strijd om de derde podiumplek.
The post Stéphan Lefebvre wint 59ste Ypres Rally appeared

Lees meer »

Emoties die vechten in ons hoofd, zoals in succesfilm ‘Inside Out 2’, hebben wij dat ook? “Ja, maar bij ons is ratio de baas. Meestal toch”

De kaskraker van het moment is ‘Inside Out 2’, een kinderfilm over… emoties. Geen monsters, geen superhelden, maar een bont gezelschap van Angst, Plezier, Woede en diens meer. “Een gouden film”, juichen ook psychologen. “Hoe beter je gevoelens kan benoemen, hoe beter je in het leven staat.” Maar hoe echt is dit? Hebben wij een controlekamer in ons hoofd? En

Lees meer »

Wordt studeren voor sommige jongeren binnenkort onbetaalbaar? “Bewust beleid rond studiekosten is nodig”

Voor steeds meer studenten is het financieel moeilijk haalbaar om verder te studeren. Dat heeft de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) becijferd. De kosten van studenten werden de afgelopen 3 jaar ongeveer 20 procent duurder, maar de financiële tegemoetkomingen voor studenten die het moeilijk hebben, stegen niet even sterk mee. De VLOR geeft de volgende Vlaamse regering daarom een advies om de

Lees meer »