Als het kasteel een lusthof wordt

17:30 Kasteel d’Ursel in Hingene ontpopt zich de komende maanden als een ‘maison de plaisance’. Zestig kunstenaars tasten er de zachte en pikantere randen van de erotiek af. Met humor en feminisme als af… 

Meer krantenkoppen in België

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Filip roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept Filip ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

Union treft Rangers, Slavia Praag, Lille of Salzburg in derde voorronde Champions League, ook Cercle en Gent gaan maandag in de trommel

Union gaat maandag de bokalen in voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen en bekerwinnaar is geen reekshoofd in het niet-kampioenenspoor. Ook Cercle Brugge en AA Gent kennen dan hun mogelijke tegenstander in de derde voorronde van respectievelijk de Europa League en de Conference Leauge.

Lees meer »

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppige band Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

“Ze werd snel familiair: vrijwel meteen stuurde ze aan op een ontmoeting”: na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten

Een nieuwe naam én een nieuw doelpubliek. Gregory R. (31) die eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s als ‘Eveline’, had het vlak voor zijn opsluiting vorig jaar als ‘Emily’ gemunt op magistraten en politiemensen. Twee magistraten met lange staat van dienst worden als slachtoffers beschouwd. Robrecht De Keersmaecker, advocaat-generaal in Antwerpen en expert cybercrime, ontving ook ‘familiaire’ berichtjes:

Lees meer »

EH Messiaen mag zo’n 180 tractors wijden

Tijdens de tractorwijding in Heestert mocht priester Marc Messiaen zo’n 180 voertuigen wijden. Het merendeel waren tractors, maar ook andere landbouwmachines en vrachtwagens kwamen aan de priester voorbij. Na de wijding werd nog een rondrit verreden om te eindigen op een landbouwbedrijf op de Keiberg. De organisatoren, KLJ Heestert en de Groene Kring, waren heel
The post EH Messiaen

Lees meer »

Milcobel wil ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen

Zuivelbedrijf Milcobel wil zijn ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen. Reden is dat de ijsmarkt groeit en dat ijsjesbedrijven het best kunnen groeien als ze alleen maar ijs maken. De Amerikaanse investeringsmaatschappij die Ysco wil overnemen heeft groeiplannen met ijs.

Lees meer »

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Zizou Bergs, trotse tennisolympiër: “Mensen zeggen ‘wow’ als ik in Wimbledon tennis. Voor de Spelen klinkt die ‘wooow’ veel langer”

De olympische spirit is op het lijf geschreven van ‘publieksspeler’ Zizou Bergs. De enige Belg in het enkelspel lootte zwaar tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, maar Bergs belooft zich zaterdag dubbel te plooien. “Hier op de Spelen voel ik precies nog meer fierheid.” En misschien helpt zijn ‘flashy’ bril à la de jonge Andre Agassi, of is het de “snelle

Lees meer »

Mysterieuze video die nog niémand zag, houdt beste vrouwelijke Britse olympiër weg uit Parijs: “Ik maakte een inschattingsfout”

Een video die nog niemand gezien heeft, zet Groot-Brittannië op zijn kop. Paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) heeft zich met een statement op Instagram teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen. De reden? Een oude video waarin ze “een inschattingsfout” maakt die is opgedoken. De beelden zijn echter nergens terug te vinden.

Lees meer »