Aftellen naar de historische Brugse derby: Rik Verheye supportert voor Club, zijn personage ‘Nonkel Willy’ voor Cercle

Hoewel hij sinds kort met Sporting Hasselt zélf een voetbalclub in handen heeft, gaat acteur Rik Verheye zondag minstens even hard supporteren voor Club Brugge, dat aanspraak maakt op de titel. “Cercle zal zich niet laten ingraven, maar Club gaat vol voor de overwinning!”

“Eerlijk? Ik had het wel verwacht dat Club kon winnen van Anderlecht afgelopen zondag. Ze zijn intrinsiek beter, en hebben de beste kern van dit moment”, vertelt Rik Verheye, die de match volgde op café in Oostende, waar hij ’s avonds verwacht werd voor een Nonkels-marathon in Kinepolis.

Leuk detail: Sam Kerkhofs, met wie Rik vorig jaar Sporting Hasselt overnam, is een trouwe Anderlecht-supporter. “Ik heb het er niet ingewreven, nee. Het is wel jammer dat de sfeer voor en na de match grimmig was (onder meer de geblesseerde Thiago werd er belaagd, red.).”

Master of ceremony

Komende zondag moet het evenwel een feest worden. “Een stevig feestje”, grijnst Rik. “In principe hebben we maar één puntje nodig. Cercle, dat dit seizoen overigens ook bewonderenswaardige dingen deed, zal zich niet laten ingraven. Maar het Club zoals het nu is, zal vol voor de overwinning gaan in een kolkend stadion! Als alles goed gaat, trekken we ’s avonds richting ’t Oud Gemeentehuis in Varsenare en palmen we de dag nadien de Markt van Brugge in.” Net als de kampioenenviering twee jaar geleden zal Rik als master of ceremony de festiviteiten in goeie banen leiden.

Rik tijdens de kampioenviering in 2022. Als ze winnen, leidt hij maandag opnieuw alles in goeie banen. © Davy Coghe

Rik erkent dat Club een lastig seizoen achter de rug heeft. “Als ze kampioen worden, is het meer dan verdiend en allerminst gestolen. De remonte onder trainer Nicky Hayen is heel straf. Hij laat de spelers echt floreren. Ook Europees hebben ze een mooi parcours afgelegd. Wat de titel betreft, had ik het Union zeker ook gegund, maar ze hebben net als Anderlecht te veel steken laten vallen.”

Cercleverleden

Dat Club Brugge kampioen kan worden tijdens een derby, maakt het natuurlijk extra speciaal. Rik heeft overigens ook een band met Cercle Brugge. Eind 2010 werkte hij mee aan een filmpje in het kader van een Valentijnsactie van de gemeente Knokke-Heist. Zijn personage ging daarbij op de knieën, maar het in scène gezette huwelijksaanzoek mislukte. Het filmpje ging viraal. “Ik herinner mij vooral het gezicht van Mbaye Leye, die me aankeek alsof ik gek was geworden.” (lacht)

(lees verder onder de video)

Herinner je het mislukte huwelijksaanzoek op Cercle Brugge, dat later ene reclamespot bleek te zijn? De onfortuinlijke man was niemand minder dan… Rik Verheye, met Cerclesjaal! © YouTube

En in het tweede seizoen van Nonkels, waarvan gisteren de laatste aflevering op antenne ging, blijkt zijn personage, nonkel Willy Persyn, een supporter te zijn van… Cercle Brugge. “Als hij een gebrek aan engagement wordt verweten, zegt hij dat hij nochtans net zijn abonnement bij de Cercle vernieuwd heeft. Willy is iemand die gewoon zijn vrienden van de Rotary volgt en eigenlijk geen fluit van voetbal kent, dus heeft hij een abonnement op Cercle Brugge.” (lacht)

Degoutant

Voor Rik is het letterlijk en figuurlijk een boerenjaar, want ook ‘zijn’ club Sporting Hasselt heeft een opmerkelijk seizoen achter de rug, met als kers op de taart een promotie naar eerste nationale. Ook daar was het nagelbijten, want pas woensdagavond werd het bevestigd. Het was een tijdje niet duidelijk, door onder meer de toekomst van KV Oostende en de bijhorende licenties. “Het is degoutant wat KV Oostende is overkomen”, aldus Rik. “Ongelooflijk jammer wat daar gebeurd is. De supporters verdienden dit niet. Ik hoop in elk geval dat de ploeg een doorstart kan maken.”

Ondertussen zit Rik al weer met zijn hoofd bij volgend seizoen. “Het wordt next level voor Sporting Hasselt. Het leeft gigantisch. Dat zien we ook aan de cijfers van de online docureeks, dat meer dan 2 miljoen keer bekeken is. En ook de huidige docureeks (De Spor, elke maandagavond op Play4), doet het bijzonder goed. We zijn daar heel blij mee!”

The post Aftellen naar de historische Brugse derby: Rik Verheye supportert voor Club, zijn personage ‘Nonkel Willy’ voor Cercle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oudenburg lost problemen van De Lijn op: “Ettelgembus is een tijdelijke oplossing”

Nu De Lijn, na het zoveelste overleg, nog geen oplossing in petto heeft voor Ettelgem, komt het stadsbestuur zelf met een oplossing voor het beperkte openbaar vervoer in der deelgemeente. “We zijn al enkele maanden in dialoog met De Lijn en de vervoerregioraad zonder een oplossing voor Ettelgem. Daarom lanceren we voor onze inwoners zelf een proefproject vanaf 1 juli”,

Lees meer »

Mini’s doorkruisen de Westhoek tijdens Flanders Mini Classic

Flanders Mini Classic organiseerde zondag een rondrit van 120 kilometer voor Mini’s met start en aankomst in Roeselare. De oldtimers doorkruisten ook de Westhoek en hielden voor het middagmaal halt aan De Poesele Fietshoeve in Noordschote.
The post Mini’s doorkruisen de Westhoek tijdens Flanders Mini Classic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is waarom Belgische voetbalsupporters gewaarschuwd worden voor ‘Zombieland’: “Zelfs de politie uit Brussel heeft nog nooit zoiets meegemaakt”

De politie heeft één duidelijke boodschap voor de Belgische supporters die arriveren in Frankfurt: “Blijf weg van het station.” Tussen de blinkende banken en wolkenkrabbers in de miljoenenstad schuilt immers een duistere wereld. Overvallen, vechtpartijen en drugs zijn er de trieste dagelijkse realiteit. Welkom in ‘Zombieland’: een stationswijk gevuld met 3.300 drugsgebruikers, 300 dealers en bijna 30 criminele feiten per

Lees meer »

Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar

De Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar en dat werd, op een bijzondere manier, gevierd. De verjaardag werd gekoppeld aan een stoet, die tot aan de sluizen trok, om er aan te sluiten bij de herdenkingsplechtigheden.
The post Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Japanse keizer Naruhito geeft voor het eerst crisis in monarchie toe

Keizer Naruhito van Japan (64) geeft voor het eerst toe dat zijn familie bijna geen erfgenamen meer heeft. De monarchie kampt met een crisis als gevolg van ouder wordende leden én de regel dat vrouwen de troon niet kunnen bestijgen. “Door deze factoren neemt het aantal leden van de keizerlijke familie dat publieke taken op zich kan nemen af vergeleken

Lees meer »

Onderzoek: uitleveringsverzoek Lassoued lag maanden in kast bij parket wegens gebrek aan controles en hoge werklast

Door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast bleef het uitleveringsverzoek van Abdessalem Lassoued ongemerkt in de kast liggen bij het parket van Brussel. Dat stelt de Hoge Raad voor de Justitie na een onderzoek waar het over bericht. Lassoued schoot op 16 oktober 2023 in onze hoofdstad drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen kwamen daarbij om

Lees meer »