Veroordeelde Iraanse cineast Mohammad Rasoulof toch in Cannes

15:49 Het filmfestival van Cannes krijgt vrijdag hoog bezoek. De Iraanse cineast Mohammad Rasoulof komt dan toch zelf zijn competitiefilm ‘The Seed of the Sacred Fig’ voorstellen. Dat is meer dan onverwacht… 

Meer krantenkoppen in België

“Je zult nooit aan mij zien als het slecht gaat”: Jennifer (27) heeft tegenslagen overwonnen en bedient klanten van Bellis met een glimlach

Jennifer Hoet staat positief in het leven en is een opgewekte jonge vrouw. Nochtans was haar leven niet altijd even gemakkelijk maar Jennifer heeft de tegenslagen overwonnen. In Bellis op de Grote Markt van Roeselare serveert ze de bestellingen van de klanten met een brede glimlach.
The post “Je zult nooit aan mij zien als het slecht gaat”: Jennifer

Lees meer »

Izegem krijgt 2 vuilnisbakken met speciale gleuf voor pizzadozen

De stad Izegem wil een einde maken aan rondslingerende pizzadozen en plaatst daarom 2 vuilnisbakken met een speciale gleuf voor pizzadozen op de Grote Markt. "Pizzadozen zijn meestal te groot voor een gewone vuilnisbak. Daar willen we met deze pizzavuilnisbakken iets aan doen", zegt schepen van Openbaar domein Caroline Maertens (N-VA).

Lees meer »

Honger op school en lagere facturen in het BSO en TSO: Vlaamse formatie start en dit zijn thema’s die zéker ter sprake komen

Een ‘uitweg’ zoeken voor bijvoorbeeld de gratis schoolmaaltijden waar Vooruit een breekpunt van heeft gemaakt. Maar ook investeringen in welzijn of de kinderbijslag. Er zijn al enkele concrete zaken waar zeker nog stevig over gesproken zal worden, wanneer Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) morgen zijn toekomstige coalitiepartners Melissa Depraetere (Vooruit) en Sammy Mahdi (CD&V) ontvangt voor een eerste verkennend gesprek.

Lees meer »

Izegems kunststraatje ‘t Kouterke met graffiti krijgt vorm; Art’iz-leerlingen mogen zich uitleven

Tijdens het Batjesweekend werd ‘t Kouterke omgetoverd tot een kunststraatje. “Er vonden workshops plaats waardoor jongeren met graffiti aan de slag gingen, maar het werk is nog niet af”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).
The post Izegems kunststraatje ‘t Kouterke met graffiti krijgt vorm; Art’iz-leerlingen mogen zich uitleven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruzie om openstaande drugsschuld eindigt in zware slagen: drie maanden cel

Een 34-jarige man uit Nieuwpoort heeft een celstraf van drie maanden met uitstel en 720 euro boete gekregen voor zware slagen die hij uitdeelde in café De Ganzenpoot in Nieuwpoort. L.D. gaf een 20-jarige man een flink pak slaag omdat die aan het gokken was terwijl hij bij L.D. nog een drugsschuld had.
The post Ruzie om openstaande drugsschuld

Lees meer »

Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen

Een 46-jarige man uit Menen is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro. Tijdens de oudejaarsnacht van 2023 knalde hij in Menen met 1,63 promille alcohol in het bloed tegen een boom.
The post Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit dinsdag voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »