TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland houdt vijfde hoge defensiefunctionaris in maand tijd aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een decreet ondertekend dat de inbeslagname toestaat van bezittingen van de Verenigde Staten of aan mensen die daarmee “geassocieerd” zijn. Het is een reactie op de sancties die het Westen heeft uitgevaardigd. Ondertussen werd de Russische luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd omdat hij steekpenningen aangenomen zou hebben. Het is al de vierde topmilitair in korte tijd die opgepakt werd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Mithra failliet verklaard, aandeelhouders zijn geld kwijt

Mithra nv, moedermaatschappij van het Luikse farmabedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor vrouwen, is maandag door de ondernemingsrechtbank in Luik failliet verklaard. Dat zegt de socialistische vakbond Setca na een bijzondere ondernemingsraad, en wordt ook bevestigd in een persbericht van het bedrijf. De rechtbank stelde curatoren aan. Zo’n 19 werknemers zijn getroffen door het faillissement.

Lees meer »

West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B

Vanaf maandag 24 juni trakteert VTM weer op een dagelijkse dosis intriges, romantiek en drama in het nieuwe seizoen van B&B Zoekt Lief. Zes B&B-uitbaters wagen zich aan een heus liefdesavontuur. Drie daarvan zijn van onze provincie afkomstig.
The post West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B appeared first on KW.be.

Lees meer »

4 doden bij treinongeval Tsjechië

In het Tsjechische Pardubice zijn woensdagavond laat een passagierstrein en een goederentrein gebotst. Daarbij vielen vier doden en 23 gewonden, zei minister van Binnenlandse Zaken Rakusan. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

Lees meer »

Brand in rijwoning in Kortrijk snel onder controle dankzij moedige caféklant en brandweer

Donderdagmiddag repte de brandweer zich naar de Gentsesteenweg in Kortrijk, waar brand was uitgebroken in een rijwoning vlak bij café Au Pont du Canal. Een van de klanten die zich op dat moment in de drankgelegenheid bevonden, aarzelde niet en zorgde voor de eerste bluswerkzaamheden.
The post Brand in rijwoning in Kortrijk snel onder controle dankzij moedige caféklant en

Lees meer »

Brusselse stembusgang verloopt stroef: “Kiezers gaan naar huis zonder te stemmen”

De Brusselse stembusgang verloopt stroef, sommige kiezers moeten tot wel twee uur lang in de rij staan. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laat weten dat “het Nationaal Crisiscentrum zegt dat er geen systeemproblemen zijn”. “Het betreft een piekmoment met betrekking tot de spreiding van het aantal kiezers.” De FOD Binnenlandse Zaken verzekert wel dat kiezers die om 16

Lees meer »

Intern onderzoek legt medische nalatigheden bloot: alle radiologen uit Antwerps ziekenhuis op non-actief gezet

Opschudding in het ZNA Cadix: een intern onderzoek heeft ernstige fouten aan het licht gebracht op de dienst radiologie. De directie beslist daarom om het volledige team van minstens vijf radiologen per direct op non-actief te zetten, wordt bevestigd aan de redactie van HLN. Uit een doorlichting van 1.300 medische dossiers blijkt namelijk dat 24 patiënten geen volledige of correcte

Lees meer »

Zo moeten Formule 1-bolides eruit zien in 2026: lichter, kleiner en ander systeem om makkelijker in te halen

De Internationale automobielfederatie FIA heeft de langverwachte nieuwe regelgeving in de Formule 1, die vanaf 2026 moet ingaan, voorgesteld. Op 28 juni moeten de regels nog goedgekeurd worden op de World Motor Sport Council. Concreet: de auto’s worden kleiner en lichter, het elektrische vermogen van de hybridemotor wordt flink verhoogd en ‘DRS’ verdwijnt.

Lees meer »