TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland houdt vijfde hoge defensiefunctionaris in maand tijd aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een decreet ondertekend dat de inbeslagname toestaat van bezittingen van de Verenigde Staten of aan mensen die daarmee “geassocieerd” zijn. Het is een reactie op de sancties die het Westen heeft uitgevaardigd. Ondertussen werd de Russische luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd omdat hij steekpenningen aangenomen zou hebben. Het is al de vierde topmilitair in korte tijd die opgepakt werd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Voluit voor een medaille of vooral ervaring opdoen? Limburgse olympiërs spreken nog één keer voor de start van de Spelen

Het is zover. Vandaag starten de Olympische Spelen, de hoogmis van de sport. Parijs vormt dit jaar de thuishaven van de Olympische vlam. 14 Limburgse atleten hopen er minstens even hard te vlammen. De ene gaat voluit voor medailles, terwijl de andere vooral ervaring wil opdoen. VRT NWS Limburg en Sporza zaten nog één laatste keer samen met de atleten.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »