Stadspersoneel Gent tevreden over welzijn, al lijken besparingen wel impact te hebben

Gent scoort beter dan de gemiddelde werkgever in de nieuwe welzijnsenquête. Het personeel lijkt vrij tevreden, al zijn er wel zorgen over stress en werkdruk. Die hebben mogelijk te maken met enkele recente besparingsrondes. "We zijn tevreden met de resultaten en maken werk van de aandachtspunten", stelt schepen Hafsa El-Bazioui (Groen). Gent voorziet 350.000 euro extra per jaar voor welzijn. 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 1.200 deelnemers voor jaarlijkse duatlon en triatlon in Kortrijk

Zondag had de jaarlijkse dua- en triatlon plaats in Kortrijk. Deze editie was wat betreft deelnemers, organisatie, enkele duizenden toeschouwers, locaties en redelijk weer top. “Alles verliep zeer vlot”, aldus veiligheidscoördinator Michaël Vannieuwenhuyze
The post Ruim 1.200 deelnemers voor jaarlijkse duatlon en triatlon in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nadat assisenjury haar vrijsprak voor doodslag op goede vriendin Caroline Kint, doet Lorine haar verhaal: “Politie noteerde niet wat ik zei”

Op 14 juni viel een enorme last van de schouders van Lorine De Witte (52). Ze werd dan wel veroordeeld voor schuldig verzuim, in de dood van Caroline Kint (65) had ze volgens de assisenjury geen aandeel. Ze blikt nog een keer terug op die fatale dag en het proces. “Heel dat proces heeft me getekend. Ik ben tien kilogram

Lees meer »

LIVEBLOG TURKIJE-GEORGIË. Chaos in Dortmund: knokpartijen op de tribunes, hevige regen doet watervallen ontstaan

Chaotische aanloop richting Turkije-Georgië. Het water viel vandaag in Dortmund al met bakken uit de lucht en er ontstond zelfs een dubbele waterval boven één van de tribunes van het Signal Iduna Park, waar beide supportersclans ook al op de vuist gingen. Welke ploeg trekt straks óp het veld aan langste eind? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande

Lees meer »

Leah Thys mist haar overleden man nog elke dag: “Ik heb een leven vóór en een leven ná zijn dood”

Tijdens de seizoensfinale van ‘Thuis’ zorgde de rechtszaak van Marianne voor heel wat spanning. Zelf maakt actrice Leah Thys (79) straks dankbaar gebruik van de zomerstop om te repeteren voor het theaterstuk ‘Oldtimers’. “Meer dan ooit moet ik m’n energie doseren”, vertelt ze in ‘Primo’ tijdens een open gesprek over ouder worden, het gemis van haar overleden echtgenoot en de

Lees meer »

De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Vrijdagavond waren de weergoden Middelkerke gunstig gezind tijdens de eerste avond van het jaarlijkse ‘Bier aan Zee’. Dat zorgde voor veel vreugde bij de aanwezige brouwerijen, horecazaken op de zeedijk en natuurlijk ook bij de bezoekers, die in grote getale van het bier genoten.
The post De Alfredo’s zorgen al 40 jaar voor komische noten op ‘Bier aan Zee’

Lees meer »

Deschamps zegt dat Mbappé, die zich “al iets beter voelt”, geopereerd moet worden: “Maar dat hoeft niet meteen”

Terwijl Franse media – waaronder het toonaangevende ‘L’Équipe’ – zeker zijn dat Kylian Mbappé (25) het duel vrijdag tegen Nederland mist, wil bondsvoorzitter Philippe Diallo zich niet uitspreken over de onbeschikbaarheid van de Franse sterspeler. Bondscoach Didier Deschamps volgt dat voorbeeld, maar zegt wel dat Mbappé binnenkort geopereerd moet worden. “Maar dat hoeft niet meteen.” Mbappé, die zich vandaag al

Lees meer »

Eerste Oldtimer Tractor Treffen in Lichtervelde

Twee Lichterveldse enthousiaste ondernemers, Sam Feryn en Dries Vervaele, slaan de handen in elkaar om het eerste Oldtimer Tractor Treffen te organiseren. Dit vindt plaats op zondag 30 juni vanaf 8.30 uur in de Kasteelstraat 22.
The post Eerste Oldtimer Tractor Treffen in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa bestelt meer dan 600.000 doses vogelgriepvaccin (maar niet voor België): wat is er aan de hand? Viroloog Steven van Gucht reageert

De vogelgriep zet zich steeds verder door in Amerika. Intussen zijn er al drie mensen en meer dan honderd koeienkuddes besmet. Een aantal Europese landen lieten daarom gisteren weten dat ze alvast vaccins bestellen. Heeft dat nut? En is de situatie echt zo alarmerend? Viroloog Steven Van Gucht vertelt hoe we er bij ons voor staan. “In Duitsland hebben wetenschappers

Lees meer »