Spaanse politie vindt schilderij van Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Het schilderij maakt deel uit van een reeks portretten die Bacon maakte van de Spaanse bankier José Capelo. Het schilderij werd in de zomer van 2015, samen met de vier andere schilderijen, gestolen uit het appartement van hun eigenaar. De totale waarde van die vijf werken werd geschat op 25 miljoen euro. 

Meer krantenkoppen in België

Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan

De Belgian Cats hebben zondagmiddag in het Franse Reims ook hun zesde en laatste voorbereidingsmatch met het oog op de nakende Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) gewonnen. Tegen Japan won België met 75-65 (rust: 41-25).
The post Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Klant brengt wagen naar garagist omdat ze denkt gevolgd te worden en krijgt haar gelijk: “Er hangt hier een zendertje”

De Amerikaanse garagist Joey kreeg vorige week een vreemd verzoekje van een klant. Een vrouw bracht haar auto binnen voor een controle, omdat ze al dagenlang het gevoel had dat iemand haar wagen achtervolgde. En gelijk had ze, na urenlang zoeken vond Joey een zendertje aan de onderkant van haar wagen. “Het zat in een magnetisch doosje, ingepakt in tape”,

Lees meer »

Wie durft Kamala Harris uit te dagen?

Zo lang Joe Biden weigerde om zich terug te trekken als presidentskandidaat, zo snel is Kamala Harris op het schild gehesen als zijn vervanger. Maar kan de kandidaat van het establishment ook de kandidaat van de basis worden?

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

LIVE. Harris heeft al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald sinds zondag en dat is ongezien – Biden spreekt deze nacht de natie toe

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »