Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.

“Wervik wil een warme stad zijn waar iedereen zich thuis kan voelen en zich welkom voelt”, aldus schepen van Gelijke Kansen Lien Deblaere (Vooruit). “Al een paar jaar op rij geeft ons lokaal bestuur deze dag extra aandacht, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.” Naast het symbolisch ophangen van verschillende regenboogvlaggen aan openbare gebouwen en de banken kwam er vorig jaar in de Speldenstraat aan basisschool Futura een regenboogzebrapad. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorzag beperkte subsidies om in elke Vlaamse stad of gemeente een regenboogzebrapad aan te leggen en te onderhouden op een gewestweg.

In kleur

“Dit jaar willen we nog een stapje verder gaan”, zegt de schepen. “Met de reflectietegels zetten we in op een bewustmakingscampagne die elke dag mensen prikkelt op een positieve manier. Onbeperkt jezelf kunnen zijn en je thuis of welkom voelen in onze stad is de insteek van de actie. We willen op een positieve manier impact hebben op het onderwerp diversiteit en gelijkheid. We brengen betonnen ‘reflectietegels’ aan. Op elke tegel staat een uitspraak of ‘nadenkertje’ over diversiteit”, zegt schepen Deblaere. Deze tegels zorgen er op een zachte, positieve manier voor dat mensen diversiteit als een normaal en verrijkend iets gaan zien. We kiezen voor gebakken tegels in kleur: het kleurrijke verwijst naar de diversiteit. De reflectietegels krijgen een plekje in het straatbeeld op plaatsen waar veel voorbijgangers langskomen, zoals de stationsomgeving, het stadhuis, het vrijetijdspunt, scholen en de bibliotheek”, aldus schepen Deblaere. Enkele voorbeelden van de teksten op de tegels: ‘Vrijheid begint met het tonen van wie je werkelijk bent’, ‘Het moedigste wat je kunt zijn is jezelf’, ‘Liefde kent geen labels’, ‘Diversiteit is niet iets om te vrezen, maar om te omarmen’ en ‘We zijn allemaal sterren, en verdienen het om te schitteren’.

The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parijs opent de Olympische Spelen met ongezien straf maar kletsnat spektakelstuk, Céline Dion verdrijft vanop de Eiffeltoren de wolken

President Emmanuel Macron wou zijn grandioze openingsceremonie dwars door Parijs, hij heeft ze gekregen. Na maanden van spanning en draconische veiligheidsmaatregelen presenteerde de lichtstad zich in een straf spektakelstuk aan de wereld. Incidenten bleven uit, al zorgde de regen voor een domper. De Belgische atleten werden kletsnat op hun B-boot, maar uiteindelijk verdreef Céline Dion de wolken.

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

LIVE. Trump zet debat met Harris op losse schroeven – Freedom van Beyoncé krijgt boost door campagne Harris

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »