Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.

“Wervik wil een warme stad zijn waar iedereen zich thuis kan voelen en zich welkom voelt”, aldus schepen van Gelijke Kansen Lien Deblaere (Vooruit). “Al een paar jaar op rij geeft ons lokaal bestuur deze dag extra aandacht, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.” Naast het symbolisch ophangen van verschillende regenboogvlaggen aan openbare gebouwen en de banken kwam er vorig jaar in de Speldenstraat aan basisschool Futura een regenboogzebrapad. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorzag beperkte subsidies om in elke Vlaamse stad of gemeente een regenboogzebrapad aan te leggen en te onderhouden op een gewestweg.

In kleur

“Dit jaar willen we nog een stapje verder gaan”, zegt de schepen. “Met de reflectietegels zetten we in op een bewustmakingscampagne die elke dag mensen prikkelt op een positieve manier. Onbeperkt jezelf kunnen zijn en je thuis of welkom voelen in onze stad is de insteek van de actie. We willen op een positieve manier impact hebben op het onderwerp diversiteit en gelijkheid. We brengen betonnen ‘reflectietegels’ aan. Op elke tegel staat een uitspraak of ‘nadenkertje’ over diversiteit”, zegt schepen Deblaere. Deze tegels zorgen er op een zachte, positieve manier voor dat mensen diversiteit als een normaal en verrijkend iets gaan zien. We kiezen voor gebakken tegels in kleur: het kleurrijke verwijst naar de diversiteit. De reflectietegels krijgen een plekje in het straatbeeld op plaatsen waar veel voorbijgangers langskomen, zoals de stationsomgeving, het stadhuis, het vrijetijdspunt, scholen en de bibliotheek”, aldus schepen Deblaere. Enkele voorbeelden van de teksten op de tegels: ‘Vrijheid begint met het tonen van wie je werkelijk bent’, ‘Het moedigste wat je kunt zijn is jezelf’, ‘Liefde kent geen labels’, ‘Diversiteit is niet iets om te vrezen, maar om te omarmen’ en ‘We zijn allemaal sterren, en verdienen het om te schitteren’.

The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Academie voor Beeld organiseert eindejaarstentoonstellingen

Op donderdag 20 juni opende de Academie voor Beeld in Menen op feestelijke wijze de eindejaarstentoonstelling van haar volwassen studenten. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 23 juni.
The post Academie voor Beeld organiseert eindejaarstentoonstellingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

“Onder water kom ik tot rust”: Carolien Pelgrim uit Nieuwpoort behaalt brons als… zeemeermin Sun op Swiss Merlympics

Sommige sportieve prestaties krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen en dat is zeker ook het geval voor de bronzen medaille van Carolien Pelgrim (31), die als Zeemeermin Sun samen met het Belgische team deelnam aan de Swiss Merlympics. Deze wedstrijd voor zeemeerminnen vond plaats op 25 en 26 mei in het Zwitserse Fiesch.
The post “Onder water

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hezbollah-leider: “Geen enkele plaats in Israël zal gespaard worden als het tot een regelrechte oorlog komt”

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »

Voorstelling verkiezing Zotte Keirl en Zotte Treze in Pittem

Op zaterdag 13 juli organiseert Unizo Pittem-Egem de verkiezing van de Zotte Keirl en Zotte Treze 2024. Opnieuw zullen drie meisjes en drie jongens het tegen elkaar opnemen om de felbegeerde muts of het kroontje in de wacht te slepen. Eén ding is zeker: de Zotte Keirl wordt zeker een Lowie of Louis.
The post Voorstelling verkiezing Zotte Keirl

Lees meer »

Het ererondje van de politieke helden

Dit weekend hebben de politieke helden, de "winnaars" van de verkiezingen, allemaal een ererondje gelopen in de media. Het leverde een hele reeks uitspraken op die een onderhandelingsronde er niet gemakkelijker op zullen maken. Vooral de socialisten, met Conner Rousseau en Melissa Depraetere, maakten hun positie duidelijk. Maar ook de andere gladiatoren van de verkiezingscampagne hebben dit weekend al enkele

Lees meer »

En dan blijk je de enige ‘gewone’ passagier op een vliegtuig vol dolgedraaide Schotse voetbalfans

Van over heel Europa reizen voetbalfans de komende dagen naar Duitsland om hun nationale elftal naar een overwinning op het EK te juichen. Donderdag vlogen bijvoorbeeld duizenden dolenthousiaste Schotten naar München om hun team het vrijdag te zien opnemen tegen het Duitse elftal tijdens de openingswedstrijd van Euro 2024. Andere reizigers houden er dus beter rekening mee dat het er

Lees meer »