Overleeft het Iraanse regime de dood van zijn president?

De plotse dood van de Iraanse president Raisi bij een helikoptercrash leidt tot heel wat onzekerheid in Iran. Niet zozeer omdat de president een belangrijk man is, want in Iran moet die toch vooral luisteren naar wat de opperste, geestelijke leider, ayatollah Ali Khamenei, zegt. Maar vooral omdat Raisi werd genoemd als de gedoodverfde opvolger van Khamenei, die zelf al 85 is. Wat betekent Raisi’s dood voor de toekomst van het Iraanse regime en voor het Iraanse volk, dat al jaren tegen dat regime op straat komt?

 

Meer krantenkoppen in België

Met Melissa Depraetere bij haar ouders, tussen de regeringsonderhandelingen door: “Mocht ze minister worden? Dat zou véél stress betekenen voor ons”

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere verwijst er zélf graag naar: ze komt zelf uit een eenvoudig arbeidersgezin en weet daardoor van welk beleid de modale Vlaming beter wordt. Haar ouders Ann en Patrick zagen haar uitgroeien tot leading lady bij de socialisten én hoe ze haar partij met succes door een crisistijd loodste. En straks is ze misschien zelfs minister? “Goh, vorig

Lees meer »

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »

Apothekers kunnen nu kosteloos opleiding volgen rond zelfmoordpreventie

Alle apothekers kunnen voortaan kosteloos gebruikmaken van de e-learning opleiding rond zelfmoordpreventie. Die opleiding behandelt verschillende thema’s, zoals het herkennen van signalen, gespreksvoering, medicatiebeheer en doorverwijzing naar gespecialiseerde zorg. Dat melden het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) woensdag.

Lees meer »

Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit in Diksmuide: meiboom al geplaatst

Politiezone Polder (Diksmuide/Kortemark/Koekelare/Houthulst) vierde vrijdag de meiboomzitting van het gloednieuwe centraal politiekantoor in Diksmuide. Daarom werd gevierd dat de hoogste top van de werken is bereikt: een hoogte van 13 meter. “De werken gaan vliegensvlug vooruit, de opleveringsdatum van het eerste kwartaal van 2025 wordt normaal gehaald”, zei burgemeester Lies Laridon.
The post Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit

Lees meer »

President Macron roept op tot samenwerking tegen “extremen”: “Sleutels niet aan radicaal-rechts geven”

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot samenwerking om “de extremen een halt toe te roepen” in aanloop naar de parlementsverkiezingen van eind deze maand. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens zijn eerste persconferentie na de ontbinding van het Franse parlement zondagavond. Hij verklaarde zich bereid om voorstellen van sociaaldemocraten en leiders van centrumrechts en de groenen op te

Lees meer »

Twee op de vijf Belgen zijn digitaal kwetsbaar: “Het gaat nog steeds te snel”

Het gebruik van internet, online diensten en andere digitale hulpmiddelen is in 2023 opnieuw verder toegenomen, maar toch blijft 40 procent van de Belgische bevolking digitaal kwetsbaar. Daarmee zit ons land weer op het niveau van voor de coronacrisis. Die grote groep gebruikt nooit internet, of hun digitale kennis laat te wensen over. Dat blijkt vrijdag uit de nieuwe Barometer

Lees meer »

Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen”

Dinsdagvoormiddag werden de gebouwen van DEPRO Profiles in Komen-Waasten even ontruimd, nadat er rook was ontstaan in het bedrijf. Na een controle door de brandweer, kon iedereen opnieuw aan de slag. Er vielen geen gewonden en de hinder bleef uiterst beperkt.
The post Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen” appeared first

Lees meer »

4 Amerikaanse docenten neergestoken in China

In de Chinese stad Jilin, in het noordoosten van het land, zijn 4 Amerikaanse docenten neergestoken met een mes in een openbaar park. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken werden de slachtoffers niet geviseerd. De 4 docenten worden verzorgd. Ze zijn gewond, maar niet in levensgevaar.

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Topsfeer in bomvolle fanzone, Duitse coach Nagelsmann: “Geen supersterren, wel gevaarlijk”

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed. Duitse en Schotse fans verbroederen op het bekende Marienplatz – dat even bomvol stond – en het fandorp aan het Olympiapark. Volg alle ontwikkelingen, van de voorbereidingen voor de match tot de wedstrijd zelf, op de voet in de liveblog

Lees meer »

zUndagsrijders beklimmen Mont Ventoux: “Intussen al volop aan het broeden op onze volgende uitdaging”

Onlangs lieten een aantal zUndagsrijders weer van zich horen. Met vier sportieve waaghalzen, was nu de Cinglé du Mont Ventoux de uitdaging. Onder leiding van sportdirecteur, voorzitter, bevoorrader en mental coach Marc Lambrecht slaagden ze alle vier met brio in hun opzet.
The post zUndagsrijders beklimmen Mont Ventoux: “Intussen al volop aan het broeden op onze volgende uitdaging” appeared

Lees meer »