Overleeft het Iraanse regime de dood van zijn president?

De plotse dood van de Iraanse president Raisi bij een helikoptercrash leidt tot heel wat onzekerheid in Iran. Niet zozeer omdat de president een belangrijk man is, want in Iran moet die toch vooral luisteren naar wat de opperste, geestelijke leider, ayatollah Ali Khamenei, zegt. Maar vooral omdat Raisi werd genoemd als de gedoodverfde opvolger van Khamenei, die zelf al 85 is. Wat betekent Raisi’s dood voor de toekomst van het Iraanse regime en voor het Iraanse volk, dat al jaren tegen dat regime op straat komt?

 

Meer krantenkoppen in België

Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken uit met 17de editie Theaterwandeling

De vzw Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken op zaterdag 31 augustus voor de 17de maal uit met hun jaarlijkse ‘Theaterwandeling’. Een voor de provincie uniek spelconcept, waarbij toeschouwers tijdens één avond van zo’n zes korte shows kunnen genieten. “De hele organisatie vraagt logistiek een strakke timing en ook voor de artiesten is het een hele klus”, legt woordvoerder Philip Gryspeert uit.<br

Lees meer »

Na de uitspraken van Linde Merckpoel en Siska Schoeters: schrikken ook deze bekende vrouwen mannen af?

“Ik geloof oprecht dat er heel veel mannen rondlopen die het écht niet aankunnen dat hun vrouw succesvoller is dan zijzelf.” Het is een opmerkelijke uitspraak van Siska Schoeters (42) en Linde Merckpoel (39) in het weekblad ‘HUMO’. Maar klopt het ook? Voelen mannen zich bedreigd door het succes van hun partner? ‘TV Familie’ vroeg het aan onder meer Joke

Lees meer »

Oude bekenden nekken Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte)

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) zijn de getuigenverhoren afgerond. De vader van Lorine De Witte (53) schreeuwde donderdagnamiddag de onschuld van zijn dochter uit. Ook de zware jeugd van de beschuldigde kwam opnieuw aan bod.
The post Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte) appeared first on

Lees meer »

Doden en vermisten na overstromingen in China

De regenval en overstromingen in China hebben meer slachtoffers gemaakt. In Guangdong zijn volgens de staatstelevisie maandag zeker vijf mensen omgekomen bij aardverschuivingen rond de stad Meizhou. Van vijftien mensen is er geen spoor en dertien mensen zaten vast in de massa’s water en modder.

Lees meer »

Ruim 9.000 mensen rond 3M in Zwijndrecht hebben bloed laten testen op PFAS: “Grootste onderzoek naar PFAS in het bloed wereldwijd”

Meer dan 9.000 mensen die in een straal van 5 kilometer rond het 3M in Zwijndrecht wonen, hebben hun bloed laten testen op PFAS. Het onderzoek kwam er nadat er in de ruime omgeving rond het chemiebedrijf een grote PFAS-vervuiling werd vastgesteld. "Het gaat om het grootste PFAS-onderzoek in het bloed wereldwijd", zegt het Departement Zorg. De resultaten worden ten

Lees meer »