Nieuwe jackpot van tot wel 40 miljoen lonkt: hoe landstitel en Champions League-vetpot het rijke Club nóg rijker kunnen maken

Money, money, money. Eerst nog stadsbuur Cercle in bedwang houden, maar wanneer dat lukt, lijkt Club Brugge een nieuwe monsterslag te slaan. Eentje met invloed op de transferpolitiek en de verhoudingen aan de top: hoe een onverwachte landstitel blauw-zwart naar een eenzame hoogte kan katapulteren. 

Meer krantenkoppen in België

Regen treft ook mosselseizoen: heel wat minder Zeeuwse mosselen verwacht  

De Zeeuwse mosselkwekers verwachten heel wat minder mosselen dit seizoen. De grote boosdoener is de regen, die voor een instroom aan zoetwater heeft gezorgd. Ook de schuimalg heeft ervoor gezorgd dat er enkele tientallen procenten Zeeuwse mosselen minder zullen zijn dan vorig jaar. Bij de mosselen uit de Zeeuwse hangcultuur – die al eerder geoogst werden – is er geen

Lees meer »

Vrije Archiers Sint-Sebastiaansgilde vieren jubileumfeesten

Op hun site aan de Gulden Kamer in Sint-Kruis werden zondag de jubileumfeesten gehouden van de schuttersgilde Vrije Archiers Sint-Sebastiaan. Deze gilde werd destijds gesticht in 1476 door Hertog Karel de Stoute. Zondag werden tijdens de jubileumfeesten twee confraters gevierd. Het ging om Steve Huys en Guy Tanghe die beiden 25 jaar lid zijn. Ze
The post Vrije Archiers

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. “Sparen voor wat nog komt”: Evenepoel, die het geel toch wel speciaal vindt, wil vandaag geen energie verspillen

De sprinters zijn hoogstwaarschijnlijk nog eens aan zet in de Dauphiné. De vijfde rit gaat over een glooiend parcours met een vlak slot. Remco Evenepoel draagt de gele leiderstrui, maar rekent zich allesbehalve al rijk. Zeker met het loodzware weekend in het verschiet. “Het wordt zaak om vandaag zo veel mogelijk energie te sparen.” Volg de rit op de voet

Lees meer »

Bart De Wever krijgt opvallend cadeau: “Beste schetenlater ter wereld”

“Naast een belangrijke verkiezingsdag is het vandaag ook vaderdag”, schrijft N-VA-voorzitter Bart De Wever op Instagram. “Een origineel cadeau brengt warmte in huis”, klink het lachend bij een foto van zichzelf met zijn zoon, gekleed in een t-shirt met het opschrift “World’s best farter ever”, vrij vertaald: “De beste schetenlater ter wereld”.

Lees meer »

Sportleerkracht Marijke met pensioen bij VBS Watermolen: “Ze is een levend monument”

‘Je gaat best niet op pensioen, want je bent onze kampioen’, ‘Juf Marijke aan de top, niemand kan ertegenop’ of ‘Juf Marijke, you are the best’. De slogans die de leerlingen op allerlei pancartes neergeschreven hadden, logen er niet om. Sportleerkracht Marijke Pattijn, die op de laatste dag van mei afscheid nam van VBS De Watermolen in Heule-Watermolen, was bijzonder

Lees meer »

Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht

Technici leggen de laatste hand aan de restauratie en het terug in elkaar zetten van het waardevol en historisch belangrijk koordoksaalorgel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Als alles naar wens verloopt, wordt het in september opnieuw ingespeeld.
The post Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer redt vrouw uit Demer in Rotselaar

In Rotselaar heeft de brandweer van de Hulpverleningszone Oost een vrouw uit de Demer gered. Zij was aan het fietsen toen ze in het water terecht kwam. Wellicht is ze onwel geworden. De vrouw is licht onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »