Naakte man (19) die jogster (35) doodde in Zwitsers park, bekent feiten

De 19-jarige man die dinsdag naakt in een park verschillende mensen heeft aangevallen, onder wie een 35-jarige vrouw die daarbij het leven liet, heeft bekend. Dat meldt de politie van de Zwitserse plaats Zürich donderdag. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. “Israëlische premier Benjamin Netanyahu trekt stekker uit oorlogskabinet”

In een mededeling die verspreid is naar aanleiding van het islamitische Offerfeest, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag een nieuw pleidooi gehouden voor zijn plan voor een staakt-het-vuren in Gazastrook. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. De pauzes dienen om

Lees meer »

Archeologen vinden resten van hospitaal uit de 18e eeuw op plek waar nieuw toeristisch centrum van Ninove komt

In het centrum van Ninove zijn overblijfselen gevonden van een hospitaal uit de 18e eeuw. Archeologen vonden de resten naast de Hospitaalkapel, waar op termijn een toeristisch bezoekerscentrum komt. Opvallend is dat er resten van verschillende niveaus gevonden zijn, waardoor de archeologen informatie uit verschillende tijden kregen. Maandagavond kan het grote publiek de opgravingen eenmalig bezoeken.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Drie doden en negentien gewonden bij Russische aanval op Charkiv

Er zijn volgens lokale autoriteiten drie doden en negentien gewonden gevallen bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur in het westen en zuiden van Oekraïne. Dat zegt dan weer het Oekraïense ministerie van Energie. Volg hier alle ontwikkelingen

Lees meer »

Ondanks kritiek en “onder druk van Biden-regering” krijgt omstreden Amerikaanse wapenlevering aan Israël toch groen licht

Maandenlang hebben de vooraanstaande Democraten Gregory Meeks en Ben Cardin zich verzet tegen een gigantische wapenlevering aan Israël. Die werd tegengehouden vanwege de groeiende bezorgdheid rond de tienduizenden burgerslachtoffers in Gaza. Nu zijn de 2 Democraten, onder druk van de Biden-administratie, alsnog akkoord gegaan met de wapenverkoop van onder meer 50 F-15-straaljagers, zo meldt The Washington Post.

Lees meer »

Noël en Christiane uit Koekelare vieren diamanten bruiloft

Noël Dedeyster (87) en Christiane Lievens (80) trouwden 60 jaar geleden op 26 mei in de kerk van Kortemark en vierden onlangs hun diamanten bruiloft in Saint-Germain in Diksmuide, omringd door hun kinderen en kleinkinderen.
The post Noël en Christiane uit Koekelare vieren diamanten bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald en naar Oekraïne verplaatst”

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Maarten Vangramberen leeft de komende maanden uit zijn koffer: “Nee, mijn vrouw helpt niet met inpakken”

Thuis bij zijn gezin in Hoegaarden zal Sporza-sportjournalist Maarten Vangramberen (45) de komende maanden amper te bespeuren zijn. Zijn professionele agenda staat in het teken van de grote sportevenementen en hij zal vooral uit zijn koffer leven en in hotels slapen. In ‘Story’ blikt hij vooruit op de hectische periode en het gemis dat dat met zich meebrengt. “Het een

Lees meer »

Deze keer wel raak: Rode Duivels winnen EK-match tegen Roemenië met 2-0

De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd op het EK in Duitsland gewonnen met 2-0. Youri Tielemans wist al na 74 seconden de eerste goal te maken tegen Roemenië. Lukaku kon ook scoren, maar die goal werd – net zoals vorige match – afgekeurd. De Bruyne kwam met de verlossende 2-0. Woensdag spelen onze landgenoten hun laatste match in de

Lees meer »

Britse ‘Love island’-ster in het ziekenhuis na allergische reactie tijdens vlucht: “Kans was groot dat ik in het vliegtuig zou sterven”

De Britse ‘Love island’-ster Jack Fowler (28) wil dat vliegtuigmaatschappijen voedselallergieën serieuzer nemen, nadat hij onlangs tijdens een vlucht allergisch heeft gereageerd op een maaltijd met noten. Nochtans had hij meermaals gevraagd of er noten inzaten. “Ik wist dat ik onmiddellijk een noodbehandeling nodig had.”

Lees meer »