Luikse luchthaven blijft draaischijf van militair materieel voor Israël

Sinds het begin van de oorlog in Gaza passeerde meer dan 70 ton munitie en explosieven via de Luikse luchthaven van Bierset naar Israël. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van De Morgen, Le Soir en RTBF. Een deel daarvan gaat direct naar het Israëlisch leger. “We kunnen niet wegkijken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van Luca Brecel wil opschorting voor drugshandel in Blankenberge

In een zaak rond drugshandel in Blankenberge heeft de verdediging van Laura Vanoverberghe (25) aan de Brugse strafrechter opschorting van straf gevraagd, gekoppeld aan voorwaarden. De vriendin van Luca Brecel erkende dat ze zwaar verslaafd was aan cocaïne, maar benadrukte dat ze zich ondertussen helemaal herpakt heeft. Het openbaar ministerie had 37 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf gevorderd.
The post Vriendin

Lees meer »

Tien redenen om wel te stemmen

Bij de verkiezingen van 2019 bracht 17 procent van alle stemgerechtigde Belgen geen stem uit. Ze stemden met andere woorden blanco of ongeldig, of kwamen gewoon niet opdagen. Dat betekent dat niet minder dan 1.400.000 stemgerechtigde landgenoten de stembureaus links hebben laten liggen. Dat is het grootste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog. Alleen het absenteïsme bij de verkiezingen in 1974

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Oranje rust met verdiende voorsprong dankzij eerste interlandgoal van Xavi Simons

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Ubbe Descamps van Brooklyn kijkt uit naar de Batjes“Dit is een volksfeest dat zijn gelijke niet kent”

Brooklyn verscheen in 1972 in het Roeselaarse straatbeeld en meer dan 50 jaar later is de ‘brands and pants-winkel’ nog altijd nadrukkelijk aanwezig in de Ooststraat én online. Zaakvoerder en eigenaar Ubbe Descamps geeft tekst en uitleg.
The post Ubbe Descamps van Brooklyn kijkt uit naar de Batjes“Dit is een volksfeest dat zijn gelijke niet kent” appeared first on

Lees meer »

“Blijkbaar mag je geen groot hart meer hebben”: Glenn Verbauwhe­de kapot van verdriet na ontslag als keepers­trai­ner van KV Kortrijk

Glenn Verbauwhede (39) wenst KV Kortrijk het allerbeste, maar met héél veel pijn in het hart. “Alles gaf ik voor de club en toch schat trainer Freyr Alexandersson me blijkbaar niet meer naar waarde. Het houdt geen steek, wat heb ik in godsnaam verkeerd gedaan”, vraagt Glenn Verbauwhede zich af. KV Kortrijk zette op woensdag 5 juni de samenwerking met

Lees meer »

Pieter (32) kreeg foute diagnose van radiologen Antwerps ziekenhuis: “Mijn pees was ‘in frut vaneen’”

Na de beslissing van ziekenhuisgroep ZNA om alle zeven radiologen van ZNA Cadix tot nader order te vervangen, namen al 78 patiënten contact op met de ziekenhuisgroep. De meesten stellen zich vragen bij hun dossier. Zo ook Pieter Graulus (32), bij wie vier jaar geleden een nagenoeg volledig afgescheurde patellapees niet door de behandelende radioloog werd opgemerkt.

Lees meer »

Goedele Liekens, Walter De Donder en Kristof Calvo: zij raakten niet (her)verkozen

Marino Keulen, tussen 2003 en 2009 Vlaams minister van Wonen, Binnenlands bestuur en Inburgering, is een van de slachtoffers van de zwakke uitslag van Open VLD. Hij raakte tot zijn grote ontgoocheling niet verkozen in Limburg en verdwijnt na 29 jaar uit het Vlaams Parlement. Ook Goedele Liekens raakte niet herverkozen, net als enkele gevestigde waarden als Jean-Jacques Gucht en

Lees meer »