KV Oostende wellicht naar eerste provinciale

KV Oostende kreeg ook van het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) geen licentie voor profvoetbal. Deze uitspraak lag door het aangekondigde faillissement van KVO voor de hand.

Omdat de Kustboys bovendien geen licentie voor het nationaal amateurvoetbal hadden aangevraagd, speelt KVO bij een eventuele doorstart in het beste geval in eerste provinciale van West-Vlaanderen, als ze dan beantwoorden aan financiële en juridische voorwaarden. Dat is de zesde reeks van het land.

Door dat nieuws stijgen Jong Cercle, Merelbeke, Lyra-Lierse en Sporting Hasselt naar eerste afdeling. Deze vier clubs hoeven dus geen extra wedstrijden meer te spelen.

(PR)

The post KV Oostende wellicht naar eerste provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ROLAND GARROS LIVEBLOG. Djokovic succesvol geopereerd aan knie: “Ik keer zo snel mogelijk terug”

Zizou Bergs, David Goffin en Elise Mertens (dubbel en enkel) hebben hun koffers moeten pakken op Roland Garros. Enkel dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen schiet nog over in Parijs om de Belgische eer te verdedigen. De wereldtop bij de mannen moet het zonder Djokovic stellen: hij is inmiddels geopereerd aan een gescheurde meniscus. Volg het allemaal in onze liveblog.

Lees meer »

Paars-wit supportert voor Duivels en Denemarken: hoe het EK Anderlecht een mooi bedrag kan opleveren

Op Neerpede wordt de komende weken vurig gesupporterd voor de Rode Duivels en Denemarken. Met zes internationals is Anderlecht van alle eersteklassers het best vertegenwoordigd in Duitsland. Hoe verder beide landen geraken in het toernooi, hoe beter dat is voor de portefeuille van paars-wit. In het allerbeste geval levert de EK-deelname van Vertonghen en co Anderlecht zo’n 2 miljoen euro

Lees meer »

“Supporteren in groep is plezanter dan alleen”: Duivelskoorts in Poelkapelle, Madonna en Sint-Juliaan

Traditiegetrouw kun je tijdens het Europees kampioenschap voetbal opnieuw supporteren voor de Rode Duivels in De Poelkring in Poelkapelle. Maar het Kermiscomité van Poelkapelle is niet de enige vereniging die de wedstrijden van de nationale ploeg op groot scherm uitzendt. Ook de ouderraden van de basisscholen in Madonna en Sint-Juliaan springen mee op de kar.
The post “Supporteren in

Lees meer »

Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.
The post Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

De kop is eraf: Julie Vanloo en Washington Mystics behalen na 12 nederlagen eerste zege in WNBA

Na twaalf nederlagen in evenveel wedstrijden hebben de Washington Mystics en Julie Vanloo dinsdag (lokale tijd) eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen beet in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA. De Mystics versloegen Atlanta met 68-87.
The post De kop is eraf: Julie Vanloo en Washington Mystics behalen na 12 nederlagen eerste zege in WNBA appeared first on

Lees meer »

Waarom Gent opvallend links stemde: “Al decennialang rebelse stad”

In Gent hebben de linkse partijen opvallend beter gescoord bij de federale en regionale verkiezingen dan elders in Vlaanderen. Zowel Groen, Vooruit als PVDA gaan vooruit. N-VA en Vlaams Belang blijven status-quo. "Het stedelijke publiek stemt progressiever en Gent heeft de traditie rebels te zijn", zegt politicoloog Tony Valcke (UGent).

Lees meer »

Zonnebeekse kinderen kiezen kindergemeenteraad

Vandaag gaf burgemeester Ingrid Vandepitte geflankeerd door de schepenen Joachim Jonckheere en Koen Meersseman de start van het stemfeest voor de kindergemeenteraad.
The post Zonnebeekse kinderen kiezen kindergemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan in Zeebrugge, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
The post Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gabriëlle viert 101ste verjaardag met goed glas in Dadizele

In het woonzorgcentrum Maria’s Rustoord in Dadizele werd vrijdag de 101ste verjaardag van Gabriëlle Gheysens gevierd. Onder andere de plaatselijke kloosterzusters, met wie Gabriëlle goed bevriend is, woonden de viering bij.
The post Gabriëlle viert 101ste verjaardag met goed glas in Dadizele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Websites Nederlandse politieke partijen tijdelijk offline na cyberaanval: “Mogelijk door Russische hackers”

De websites van de verschillende Nederlandse politieke partijen zijn een tijdje niet of slecht bereikbaar door een cyberaanval. Een pro-Russisch hackerscollectief heeft de aanval opgeëist, maar die claim wordt nog onderzocht door de Nederlandse autoriteiten. De timing van de cyberaanval is niet toevallig, want Nederland trekt vandaag naar de stembus voor de Europese verkiezingen.

Lees meer »

Nu ligt ook een VN-school in puin: waarom slaat Israël zo vaak zo hard toe?

Bij een aanval op een VN-school in vluchtelingenkamp Nuseirat in Gaza zijn minstens 37 Palestijnen gedood. De kans is groot dat Israël ondanks de internationale kritiek nog meer van dergelijke meedogenloze bombardementen zal uitvoeren. En dat lijkt te komen door een opvallende verandering bij Hamas: daar hebben ze plots een andere tactiek. Tot frustratie van de Israëli’s.

Lees meer »

Neen, halal maaltijden zijn niet verplicht in Brusselse scholen

In een geadverteerde video op sociale media, gericht op Brusselaars, beweert Vlaams Belang dat maaltijden op school verplicht halal zijn. Hoewel sommige scholen varkensvleesvrije of halal menu’s aanbieden, is er geen decreet of wet die scholen verplicht om dit soort menu’s aan te bieden in hun kantines in Brussel of elders in België. Verschillende schoolmenu’s tonen ook aan dat er

Lees meer »