Festival Lux Live in Rollegem is een schot in de roos

De stilte is teruggekeerd rond de kerk van Rollegem. Het Lux(e) festival is voorbij. Lux Live was vrijdag voor het eerst betalend maar best ok voor de 900 aanwezigen.

Kortrijk Drumt, Kimberly Penez, Raymond van het Groenewoud en Willy On Tour verzorgden elk op zich een topoptreden. Zaterdag konden tijdens Lux-Play 4.000 kinderen genieten in de stralende zon van een overaantrekkelijk aanbod. De Ketnetband was onder andere een schot in de roos.

De organisatoren zijn alvast tevreden. Samen met 130 vrijwilligers wisten ze de bezoekers twee dagen te bekoren. “Zonder onze vrijwilligers zou Lux gewoonweg niet bestaan. De nieuwe formule Lux Live/Lux Play is voor herhaling vatbaar”, vertelt Alex Vandenheede van de organisatie.

(CHH/foto Lux-festival)

The post Festival Lux Live in Rollegem is een schot in de roos is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eenvoudiger sparen: twee op de drie banken passen aanbod aan na beperking aantal spaarrekeningen

Twee op de drie banken hebben hun aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen moeten aanpassen, nadat vorig jaar tussen de regering en de banksector overeengekomen werd dat banken nog maar vier verschillende spaarrekeningen mogen aanbieden. Het aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen is eenvoudiger geworden dankzij dit akkoord, zo meldt de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) op basis van een analyse.

Lees meer »

Bouw noodmasten voor elektriciteit na storm in Mechelen begonnen

In een maïsveld in Heffen (Mechelen) is gestart met de bouw van een eerste noodmast na de storm van 9 juli. Toen kwamen elektriciteitsmasten- en kabels naar beneden wat de Mechelse regio kwetsbaarder maakt als er nog een incident zou zijn. De masten zouden er half augustus moeten staan. Over naar schatting een jaar worden ze vervangen door definitieve masten.

Lees meer »

Russische en Chinese bommenwerpers patrouilleerden nabij Alaska

Russische en Chinese bommenwerpers hebben samen een patrouille uitgevoerd aan de grens tussen het Aziatische en Amerikaanse continent, niet ver van de Amerikaanse staat Alaska. Amerikaanse en Canadese gevechtsvliegtuigen hebben de bommenwerpers onderschept, zo zegt het Noord-Amerikaanse commando NORAD.

Lees meer »

Flora schrijft naar ‘mama en papa’… maar kampbrief toch terecht dankzij meester Wouter (35): “Ik herkende haar handschrift meteen”

Flora stuurde vanop kamp een brief met op de enveloppe enkel ‘mama en papa, Juliaan Claerhoutstraat, 8572 Kaster’. Om de postbode een handje te helpen, werd er in verschillende Facebookgroepen binnen Groot-Anzegem woensdag een oproep gedaan om uit te zoeken voor wie deze brief bestemd was. “Ik herkende de schrijfstijl van Flora en vooral haar verbindingen van de letters“, vertelt

Lees meer »