Lux festival met Raymond van het Groenewoud en De Ketnetband

Op vrijdag 10 mei is er Lux Live en op zaterdag 11 mei Lux Play in Rollegem. Dit is het tweeluik van het Lux festival 2024. “Met Lux Live gaan we voor spetterende live-optredens en met Lux Play benadrukken we nog meer dat kinderen zich die dag helemaal kunnen uitleven in Rollegem”, aldus Bert Vanneste, voorzitter van vzw Lux. De voorbije jaren is het Lux festival uitgegroeid tot het leukste gezinsfestival in Kortrijk.

Na twee succesvolle jaren comedy gaan de organisatoren voor iets totaal anders: muziek. Op het programma staat Kortrijk Drumt met 125 drummers, daarna opkomend talent Kimberly Penez, Raymond van het Groenewoud, Willy On Tour en Discobar Galaxie. “We gaan voor zeven uur ambiance op Rollegemplaats. Bovendien wacht er de aanwezigen enkele leuke verrassingen: zowel Kortrijk Drumt als Kimberly Penez hebben iets speciaals voorzien. Daarna sluit Discobar Galaxie Lux Live op een spectaculaire manier”, aldus muziekverantwoordelijke Peter Dekimpe. Lux Live start om 19 uur. Inkom 27 euro.

Vernieuwende activiteiten

Op zaterdag 11 mei is er Lux Play. De focus ligt volledig op (kinder)animatie. “Naast de traditionele springkastelen zijn er tal van vernieuwende activiteiten. Arte del nino zorgt dit jaar voor een echt openingsspektakel om 14 uur. Er zijn een aantal leuke knutselhoeken, illustrator Bente Pompen verzorgt een workshop, meisjes kunnen echte prinsessenjurken passen in de parochiezaal, er is ook een workshop graffiti en de Rollegemse Drumband verzorgt een initiatie drummen. Met Zeppe en Zikki, Raf Violi en goochelaar Tom hebben we ook enkele acts voorzien…”, leggen Johannes Vandenbogaerde en Jelle Janssens van de werkgroep animatie uit.

Kinderbar

“Om 18 uur is het optreden van De Ketnetband. Na het optreden sluit kinder-dj Arjoentje het festival af.” Terwijl de kinderen zich uitleven kunnen de ouders genieten van een hapje en een drankje, want het festivalterrein is volledig afgesloten. “Naast de gewone bar is er ook een kinderbar en er staan verschillende foodtrucks”, besluit Bert.

Info: www.luxfestival.be

The post Lux festival met Raymond van het Groenewoud en De Ketnetband is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang”

VZW Kinderopvang De Hoeksteen opent in september een nieuwe kinderopvang in Lichtervelde. Kinderopvang Felix krijgt een onderkomen in het gebouw waar vroeger Café De Zwaan was. “Deze unieke locatie met vele herinneringen voor de Lichterveldse bevolking krijgt op deze manier terug een bestemming.”
The post Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang” appeared first

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Paulientje (Simoens)van de Langestraat

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Paulientje (Simoens) van de Langestraat.
The post Bruggeling onder de loep: Paulientje (Simoens)van de

Lees meer »

Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.
The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »

“Ik heb hem nooit zó zien afzien”: Usyk laat Fury sterretjes zien en is na episch gevecht de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »