Enkele maanden voordat Luca Brecel zijn wereldtitel aan haar opdroeg, was Laura (25) nog lid van drugsbende

Amper enkele maanden voordat Luca Brecel zijn wereldtitel snooker aan zijn nieuwe vriendin opdroeg, was zij nog lid van een georganiseerde drugsbende. Laura Vanoverberghe (25) streek met de verkoop van cocaïne meer dan 60.000 euro op.

 

Meer krantenkoppen in België

Horeca Zottegem dan toch niet verplicht om professionele security te voorzien tijdens BK wielrennen

Tijdens het BK wielrennen in Zottegem moeten horecazaken geen professionele security voorzien. Het stadsbestuur wilde dat verplichten, om te voorkomen dat glazen en flessen naar buiten worden meegenomen. Uitbaters vonden het te duur en te kort dag om nog te regelen. Op vraag van oppositiepartij Vooruit, besliste de gemeenteraad dat uitbaters nu zelf controles kunnen uitvoeren. Zottegem stelt ook herbruikbare

Lees meer »

Man (59) riskeert 4 jaar cel voor messteken aan partner (70): “Gewoon verdedigd tegen haar aanval met een mes”

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner stond vandaag voor de rechter terecht voor poging doodslag maar daar legde hij zich niet zomaar bij neer. Hij stuurde zelf een dagvaarding tegen zijn ex uit omdat ook zij hem had aangevallen.
The

Lees meer »

Zelfs skeletanalyses zijn in aantocht: chip in bal is nog maar begin van technologische golf die voetbal zal overspoelen

Dit artikel komt met een waarschuwingslabel: niet geschikt voor nostalgische lezers. Een chip in de bal die hands vaststelt, zoals Rode Duivel Loïs Openda overkwam, is nog maar het begin van een technologische golf die het voetbal overspoelt. Artificiële intelligentie en zelfs skeletanalyses kloppen aan de deur van de VAR. In de naam van professionalisme – en als munitie in

Lees meer »

Provincie keurt plannen goed voor fietssnelweg tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem

De provincie West-Vlaanderen heeft een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt voor de aanleg van een fietssnelweg tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. Donderdag keurde de provincieraad het ontwerp-PRUP goed. Vrijdag ondertekenden de drie gemeenten en de provincie een samenwerkingsovereenkomst.
The post Provincie keurt plannen goed voor fietssnelweg tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rijkste familie van het Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiten van Indiaas personeel in Zwitsers buitenverblijf

Een Zwitserse rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd aan 4 leden van de Hinduja-familie, de rijkste familie in het Verenigd Koninkrijk. De Hinduja’s werden veroordeeld voor het uitbuiten van Indiaas personeel in hun villa in Genève. Prakash Hinduja en zijn vrouw Kamal werden elk veroordeeld tot 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf; hun zoon Ajay en zijn vrouw Namrata kregen 4 jaar.

Lees meer »

Hoe Noorwegen tegelijk het Saudi-Arabië van West-Europa en een pionier in groene energie is

Energie was een van de hoofdtopics bij de economische missie van prinses Astrid naar Noorwegen. Ze trok met een delegatie van 450 deelnemers onder wie 5 ministers en een staatssecretaris naar het Scandinavische land. Logisch, voor energie kunnen we niet zonder Noorwegen. Ook niet voor de energietransitie. Noorwegen is tegelijk onze belangrijkste aanvoerder van gas en wereldwijd de vierde grootste

Lees meer »

Britse ‘Love island’-ster in het ziekenhuis na allergische reactie tijdens vlucht: “Kans was groot dat ik in het vliegtuig zou sterven”

De Britse ‘Love island’-ster Jack Fowler (28) wil dat vliegtuigmaatschappijen voedselallergieën serieuzer nemen, nadat hij onlangs tijdens een vlucht allergisch heeft gereageerd op een maaltijd met noten. Nochtans had hij meermaals gevraagd of er noten inzaten. “Ik wist dat ik onmiddellijk een noodbehandeling nodig had.”

Lees meer »

Bistro Mathis verhuist van Harelbeke naar Desselgem

De succesvolle Bistro Mathis verhuist na de jaarwisseling naar Desselgem. Zaakvoerder Kenneth Goudeseune: “Ik had verwacht dat ik het moeilijker zou hebben om het pand in Harelbeke los te laten, maar het valt goed mee.”
The post Bistro Mathis verhuist van Harelbeke naar Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baseballclub Piranhas bestaat 25 jaar: “Toekomst veiligstellen met goede jeugdwerking”

Baseballclub Piranhas bestaat een kwarteeuw en dat wordt het laatste weekend van juni uitvoerig gevierd. “We zijn een minder bekende sport. Het is wat duwen en trekken om ertussen te geraken. Maar we hebben nu drie teams in competitie, voor ons een grote stap vooruit.”
The post Baseballclub Piranhas bestaat 25 jaar: “Toekomst veiligstellen met goede jeugdwerking” appeared first

Lees meer »

Julie Vanpeteghem heeft boodschap na nationale titel kitesurfen freestyle: “Sporter, verleg je grenzen veilig”

In Side Shore Surfers in De Panne had onlangs het BK Freestyle Kitesurfen plaats. Julie Vanpeteghem uit Nieuwpoort was er bij de dames goed voor de nationale titel. Ze pleit voor meer veiligheid en risicobesef bij de kitesurfers.
The post Julie Vanpeteghem heeft boodschap na nationale titel kitesurfen freestyle: “Sporter, verleg je grenzen veilig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

Zorgen om Kylian Mbappé ondanks Franse zege: sterspeler breekt neus tegen Oostenrijk en ondergaat operatie

Frankrijk deed tegen Oostenrijk, in tegenstelling tot de Rode Duivels, wel wat moest in z’n openingsmatch. Een zuinige 0-1-zege, dankzij een owngoal, volstond voor Les Bleus. Toch startte Frankrijk ook met zorgen aan het EK, want Kylian Mbappé moest in het slot met een gebroken neus gewisseld worden. Enkele uren na de match werd hij al geopereerd in het ziekenhuis

Lees meer »