CD&V wil verplichte burgerdienst voor 18-jarigen: wat is het verschil met legerdienst? En kan dit wel verplicht worden?

Als het van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi afhangt, moet elke 18-jarige zich binnenkort engageren in een burgerdienst. Wat is dat? Wat is het verschil met legerdienst? En hoe realistisch is het dat dit er ook effectief komt? “Dit gaat naar de kern van de ideologie van CD&V”, zo analyseert politicoloog Nicolas Bouteca (UGent). 

Meer krantenkoppen in België

Vermomd als vluchtelingen en een informatielek: het hele verhaal achter de bevrijding van vier Israëlische gijzelaars

De raid waarmee het Israëlisch leger vorig weekend vier gijzelaars bevrijdde, was een huzarenstuk. Maar wat er aan voorafging, blijkt nog veel straffer te zijn. Een gewaagde infiltratie, waarbij een twintigtal elitesoldaten — onder wie zeker vijf vrouwen — dagenlang rondliepen in de straat waar Noa Argamani en haar lotgenoten vastzaten. Daar zijn nu details van naar buiten geraakt. Details

Lees meer »